אוכלים בריא בבית
בהיעדר מסעדות, אירועים והזדמנויות לאירוח, את המאכלים שלנו אנחנו מכינים בבית ומשתדלים שהמנות יהיו אנינות, מהנות ובריאות. הדיאטנית קארין אדוני בן-דוד מכינה אותנו לשבת עם מתכונים מפתיעים שמשלבים טעם חגיגי וערך תזונתי
עוגת תאנים ללא גלוטן
מרכיבים:
3 ביצים
¼ כוס שמן קוקוס
½ כוס שמן קוקוס נוזלי או שמן זרעי ענבים
כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח שקדים
כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
6-8 תאנים חצויים
הכנה:
חממו מראש את התנור ל-350 מעלות ושמנו תבנית עגולה של 9 אינץ
במעבד מזון ערבבו את כל החומרים ביחד למעט התאנים, עד לקבלה של עיסה אחידה
צקו את העיסה לתבנית המשומנת, וסדרו מעל את התאנים
אפו ל- 45 דקות, קררו והגישו
*ניתן להמיר את התאנים לכל פרי לבחירה
לחם עדשים
מרכיבים:4 ביצים
כוס קמח עדשים אדומות (מומלץ לטחון עדשים אדומות במעבד מזון)
חצי כוס חלב שקדים, קוקוס או סויה
2 כפיות אבקת אפייה
רבע כוס שמן קוקוס / זית
2 כפות סירופ מייפל
חצי כפית מלח
חצי כפית אורגנו
חצי כפית אבקת שום (אם אוהבים)
תוספות: שומשום שחור ולבן וגרעיני דלעת
הכנה:
חממו תנור ל- 350 מעלות פרנהייט
רפדו תבנית אינגליש קייק קשיחה בנייר אפיה
הכניסו את כל מרכיבי הלחם מלבד התוספות לבלנדר וערבבו היטב לבלילה אחידה
בקערית ערבבו את התוספות יחד
צקו את המלית לתבנית אינגליש קייק
פזרו מעל את התוספות הרצויות
הכניסו לאפיה של 25-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש מהלחם
לחם כוסמין מהיר
מרכיבים:
3.5 כוסות קמח מנופה (מומלץ להשתמש בכוסמין מלא)כפית מלח
כפית סוכר
כפית שמרים יבשים
שליש כוס מים פושרים
תוספות אפשריות: זיתים קצוצים, אגוזים ומה שאוהבים
הכנה:
מניחים את הקמח בקערה
בקערית קטנה שמים כפית סוכר וכפית שמרים יבשים ושליש כוס מים פושרים
נותנים לתערובת לתסוס כחמש דקות ואז מוסיפים כוס ורבע מים פושרים
יוצרים גומחה בקמח, מטמיעים פנימה את המים, אין צורך בלישה פשוט בערבוב טוב
מכניסים פנימה זיתים קצוצים, אגוזים ומה שבא לכם
יוצרים כדור ומתפיחים כשעתיים
מחממים תנור על חום של 425 ומכניסים את הכדור לסיר עם המכסה לכ- 20 דקות
אחרי 20 דקות בזהירות מוציאים את הסיר
מוציאים את הבצק מהקערה, מקמחים
יוצרים כדור ומכניסים שוב בזהירות לסיר
אופים כ- 40 דקות בסיר סגור
בחמש הדקות האחרונות פותחים את הסיר.
מוציאים מהתנור ומקררים הפוך על רשת