שתף קטע נבחר
  • הכל אוכל
 

אמוציות: המנה של ספיר זהר

היא הגיעה למטבח של "הכל אוכל" חדורת מטרה (לנקום באקס), נתנה שואו של החיים (טוב, עובדת בתיאטרון) וכמעט חיסלה את המנחים שלנו עם תועפות פפריקה. הכירו את ספיר זהר ואת המתכון שלה למנה "התגברתי עליו מזמן"

הכל אוכל 2 ()
הלב שלה בצלחת. ספיר זהר

"אם יש משהו שסבתא שלי לימדה אותי מילדות, בעצם יש שניים, זה ש:

א׳: כורכום זה כתם.

ב׳: תלמדי לעשות אורז ובעלך בחיים לא יתגרש ממך (אם תצליחי להתחתן).

אז כנראה שזו הסיבה שאני עדיין רווקה". (מתוך פוסט של ספיר זהר ב"רווקים מבשלים ביחד", הוצא מהקשרו, ט.ל.ח).

 

View this post on Instagram

כשאת מחבבת מישהו את לא מלקקת לידו את המכסה של המילקי. כולם מלקקים את המכסה של המילקי, כל אידיוט יודע שהחלק הכי טוב של הקצפת נדבק על העטיפה אבל לא נעים לך כי את יענתו ליידי אז את זורקת אותה כמו איזו מארי אנטואנט לאשפה. כשאת מחבבת מישהו את לא אוכלת לידו תירס על קלח, תפוז או בשר ראש כי בכולם יש סיבים. ואפילו שכולם שומרים את זה בסוד את ורק את יודעת, שגם לבנות נתקעים בין השיניים חוטים. ומה עכשיו תתחילי עם התנועה הזו של המוסכניקים עם הלשון? והקולות מציצה שריקה המוזרים האלה וקיסם שיניים, כאילו שיש אביזר יותר מכבה מקיסם שיניים בעולם הזה. אז את אוכלת קלמנטינה. כשאת מחבבת מישהו, את מוותרת על גרעיני אבטיח כי הם מגיעים בעסקת חבילה עם לוק של יציע מזרחי ואף פעם לא באמת מתפצחים באלגנטיות כמו שצריך. הרי כל גרעין מתפוצץ לך בפה כמו רימון וגם אני וגם את יודעות שאין דרך שהיא לא לירוק כמו ממטרה אנושית כדי להיפטר מהחת׳כות. כשאת מחבבת מישהו הוא מקבל את השומן של הסטייק, את הסוף של הפופקורן בקולנוע עם הגרעינים הלא אפויים, את הביס האחרון בהמבורגר מאה גרם שהזמנת כי למי אכפת שבימים שאת בין ארוחות את מסוגלת לפרק לבד שלוש מאות קל, פרט שולי. את לא מלקקת את הסכין של הנוטלה, לא שותה ישר מהבקבוק, לא גונבת עם המזלג ישר מהסיר ולא אוכלת בעמידה כי זה יורד ישר לתחת. אנחנו במזרח התיכון בחייאת ראבק. מי מפחד מקצת תחת. כשאת מחבבת מישהו, את מעלימה את המכוערים של הפנקייקים ומסדרת לו בצלחת את היפים כמו דוגמנים. כשאת אוהבת מישהו, באמת אבל, כזה של אינטימיות עמוקה ומרגשת עד דמעות. כזה של ״הוא יהיה האבא של הילדים״, כזה של אוהבת אותו מספיק בשביל להעמיד פנים שאת אוהבת גם את אמא שלו. כשאת אוהבת אותו ככה, את משאירה לו את השרופים שיחנק.♥️ ~~~ @sapirzohar23

A post shared by רווקים מבשלים ביחד (@ravakim.mevashlim) on

 

ספיר, שעובדת בתיאטרון החאן, היא אחת מהכותבות המזוהות ביותר בקבוצה - עם פוסטים ארוכים, מנוסחים ואישיים שחושפים הרבה יותר על נפשה מאשר על המנות שהיא מתיימרת להכין.

 

גם באולפן של "הכל אוכל", כשהתמודדה בגבורה על גביע מתנת, ספיר שפכה את הלב לא פחות מששפכה פפריקה לתוך המלית של הטאקו שלה. אנחנו הצלחנו לחמוק מטעימת המנה הזו, אבל ליהודה ואנטון היה פחות מזל. מרגישים אמיצים? הנה המתכון למנה המאתגרת הזו.

הכל אוכל 2 ()
קדושים מעונים. אנטון ויהודה טועמים את המנה של ספיר

סל המצרכים של ספיר ושחר:

חצי עגבניה, מלפפון, סלסלת ענבים, קופסת שימורים אננס, טורטיות, זיתים, גבינה צהובה ותבנית ביצים.

מזווה לא עשיר אבל שמח בחלקו:

שמן קנולה, שמן זית, מלח ופלפל, פפריקה מתוקה, תבלין לפיצה, קטשופ, רטבים של טייק אווי, טחינה גולמית, ממרח שוקולד, קמח, פירורי לחם, שקדי מרק, נודלס בטעמים להכנה מהירה.

מרכיב חובה שנוסף בהנחתה: חטיף בוטנים גנרי

 

הכל אוכל 2 ()
טאקו עם טונה, פפריקה, ענבים ופפריקה. אמוציות

אמוציות (או: התגברתי עליו מזמן)

מצרכים:

טורטיה

שמן

מלח פלפל

פפריקה

הכל אוכל 2 ()
 

למלית;

טונה

עגבניה

שמן זית

מלפפון

זיתים

ענבים

מלח

פלפל

פפריקה

מיונז

תבלין פיצה

חטיף בוטנים גנרי

הכל אוכל 2 ()

הוראות הכנה:

קורצים מטורטיה אחת גדולה ארבעה עיגולים קטנים (משתמשים בקופסת שימורים וסכין).

מושחים בשמן זית, בוזקים מלח, פלפל ופפריקה ומכניסים לתנור ל-10 דקות על 180 מעלות.

 

בינתיים מכינים את המלית:

בקערה מערבבים את הטונה עם שמן זית וכלל התבלינים

מוסיפים פנימה מלפפון ועגבניה קצוצים, ענבים, חטיף בוטנים גנרי וגם זיתים ביחד עם המים בשביל המרקם.

 

הכל אוכל 2 ()

מוציאים את הטורטיות מהתנור, ממלאים בממרח העשיר שהכנו ומפנקים בטפטופי טחינה מעל.

אם יש זמן אפשר להכין ממולאים מגבינה צהובה והמילוי שנשאר. לא חובה.

המלצת השף:

לפשר מעל פירורי שקדי מרק כתושים.

 

בתיאבון!

 

הכל אוכל 2 ()
זה רק נראה אכיל. המנה של ספיר

>> מה אמרו השופטים על המנה של ספיר? הפרק השני כאן https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5794964,00.html

 


פורסם לראשונה 10/09/2020 09:49

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא לשכוח נגיעות של טחינה, לנשמה
מומלצים