שתף קטע נבחר
 

איך ליהנות מארוחות החג לצאת מהן בשלום

בחוות הבריאות אלומות מבינים את הפיתויים שמזמנים שולחנות החג, אבל ממליצים להמשיך ולהקפיד גם בתקופת החגים על תזונה נכונה ומאוזנת. איך? הנה 10 טיפים, ויש גם מתכון

תקופת החגים היא תקופה טובה. מתקשרים אליה ערכים של חופש, רגיעה, שחרור מלחצי השגרה, וזמן איכות עם המשפחה. אלא שהיא טומנת בחובה גם מוקשים, באשר לשמירה על אורח חיים בריא ותזונה מאוזנת.

 

הרי אי אפשר שלא להסכים על כך, שאחד המראות שמצפים לו בתקופה כזו, הוא מראה שולחן החג הערוך, מלא בכל טוב, מאתגר את חושי הריח, הטעם והראייה. מצד אחד קל מאוד להיסחף ברגעים כאלו לסוג של שכנוע עצמי: "רק עוד ביס, מה כבר יקרה?" או "היום מותר, כי זה חג". אלא שבמקביל מתחיל אצלנו דיון פנימי: איך להתנהל נכון מול כל השפע ומערך הפיתויים הזה. כי אם לא נשגיח, מהר ובקלות נגיע לתחושת מלאות וכבדות, ונבחין בעודף של כמה קילוגרמים לא רצויים.

 

על המצב הזה בדיוק חושבים בחוות הבריאות מצפה אלומות. שם, מדי יום - בכל תקופה, דואגים שהמבקרים יקפידו על אורח חיים בריא ועל תזונה נכונה. מלבד ארוחות מסודרות, מאוזנות וטבעוניות, שניתנות שם לאורך כל השנה, מוצע למתארחים מבחר של סדנאות ותוכניות לניקוי הגוף והנפש. ידוע, שהעולם בו אנו חיים רווי בכימיקלים, רעלים, מזון מעובד, חרדה ולחצים אישיים. כל אלה הופכים את הגוף לפגיע למחלות שונות, ולתופעות כמו חוסר איזון, עודף משקל ועייפות כרונית.

 

במצפה אלומות מצפים לכם בתקופה זו, כי השנה החדשה היא בדיוק הזמן להתחיל בתהליך אישי, פיזי ונפשי, של התחדשות והירגעות.

 

  (צילום: ארזביט)
(צילום: ארזביט)

 

גם לאלו שמעבירים את תקופת החגים בבית חשוב להזכיר את החשיבות של אכילת מסודרת בכל זמן. מומלץ לאכול 3 ארוחות קטנות ביום וארוחות ביניים ביניהן, ולשמור על כמה כללים, שיאפשרו גם ליהנות מארוחות החג וגם לצאת מהן בשלום.

 

1. פתחו את יום החג (והיום שלמחרת) עם כוס מיץ או סמודי מעלים ירוקים ותפוח.

 

2. את ארוחת הצהריים תדאגו לאכול ולא לדלג עליה, כפי שחלקנו נוהגים לעשות. המטרה היא להגיע נינוחים ושבעים במידה הנכונה לארוחת החג.

 

3. אכלו 4 אגוזי מלך לפני הארוחה, מה שיגביר את תחושת השובע, ויביא לאכילה מתונה ומעטה.

 

4. את ארוחת החג עצמה התחילו עם צלחת מרק. בסיום המרק מומלץ להמתין 10-15 דקות, לפני שמתחילים במנה העיקרית.

 

5. מהמנות העיקריות בחרו מזון אחד שקורץ לכם במיוחד, ודאגו למלא את הצלחת סביבו במגוון סלטים וירקות מבושלים. בנוסף, קחו מנות קטנות, אל תיכנעו ליצר התאווה. כי "איזהו גיבור? הכובש את יצרו".

 

6. אם מבקשים מכם להביא מנה, דאגו להביא מנה שאתם אוהבים במיוחד, שאתם יודעים שהערכים שלה בריאים וטובים.

 

7. בין ביס לביס הניחו את המזלג לצד הצלחת, פעולה שמאפשרת להתמקד בלעיסה איטית וטובה, וכך לעזור למערכת העיכול במשימה שלפניה.

 

8. לסיום, המתינו עם הקינוח לפחות חצי שעה מסיום הארוחה. השתדלו להסתפק בסלט פירות מפנק, ולא להיכנע למתוק מדיי. זכרו, שכמה ביסים קטנים ומענגים יעשו לגמרי את העבודה.

 

9. שתיית מים אינה מומלצת בזמן הארוחה. מוצע לשתות כוס מים חצי שעה לפני הארוחה, וכוס מים חצי שעה אחריה.

 

10. אל תשכחו מהפעילויות הגופניות: בימי החג הקפידו על פעילויות כמו יוגה, פילאטיס, צ’י קונג, וכמובן הליכה בטבע.

 

  (צילום: ארזביט)
(צילום: ארזביט)

 

טיפ זהב:

תחושת השובע היא תחושה נעימה וקלה. לכן מומלץ לעצור כשלא רעבים עוד, למרות שאפשר להמשיך לאכול. מנגנון השובע שלנו מופעל בערך כ־15 דקות מתחילת פעולת האכילה ומאותת על תחושת שובע, גם אם אוכלים מעט מאוד. הרמב”ם הסביר, שהקיבה שלנו מחולקת לארבעה רבעים, ועלינו למלא רק שלושה מהם. רבע אחד תמיד להשאיר ריק.

 

בנוסף, גם במידה וחרגתם ממה שחשבתם שתרשו לעצמכם לאכול, אל תיכנסו למקום של רגשות אשם, חרטות, כעס או אכזבה. סלחו לעצמכם, כדי לא להיכנס למעגל של אכילה רגשית מנחמת, וכדי להימנע מהחריגה הבאה. רגשות כמו אלה גם אינם בריאים לנפש, ומכאן שאינם בריאים גם לגוף. 

 

 

המתכון:

מוקפץ ריג’לה קייצי עם קינואה (מצפה אלומות)

חומרים:

כוס וחצי קינואה יבשה - מושרית כשעתיים, שטופה ומסוננת

2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות

1-2 כרישה קצוצה

חצי פלפל חריף חתוך דק

1 חבילה ריג’לה שטופה וקצוצה

1/2 חבילה בצל ירוק קצוץ

חופן פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה

חופן ריחן קצוץ

2 חופנים שקדים טבעיים

מלח

קארי

שמן זית

מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

שמים בסיר את הקינואה השטופה עם מים (כשני ס”מ מעל גובה הקינואה), מביאים לרתיחה, מוסיפים ככפית קארי ומלח לפי הטעם, מנמיכים, מכסים ומבשלים עד לריכוך (אם יש צורך מוסיפים נוזלים).

 

בינתיים מחממים מחבת גדולה, מוסיפים כף שמן ואת הירקות לפי סדר הופעתם תוך ערבוב. ממליחים לפי הטעם. מוסיפים את השקדים ומערבבים. מבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם לכמה דקות. מוסיפים את הקינואה ומערבבים, מקפיצים עוד כדקה עד שתיים, מורידים מהאש. מזליפים מעט מיץ לימון ומגישים.

 

בתיאבון!

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארזביט
תוכן פרסומי דור ה-S
צילום: ארזביט
מומלצים