אוכלים בריא בבית
הדיאטנית קארין אדוני בן-דוד עם מתכונים משובחים לערב ראש השנה שמשלבים טעם חגיגי וערך תזונתי
חציל חגיגי בקרם קשיו וגרגרי רימונים
רכיבים:
1 חציל גדול
חופן של קשיו טבעי
גרגרי רימון מכחצי רימון
2 כפיות של גרידת לימון
שן שום כתושה
3 גרם של סומאק
2 כפות של פטרוזליה קצוצה
טימין
שמן אבוקודו
שמן זית
מלח ופלפל
הכנה:
חממו מראש את התנור ל400 מעלות
חתכו את החציל ל-5 חתיכות שוות לאורך , כל חתיכה כסנטימטר
הניחו את החציל על תבנית עם נייר אפייה, מעל טפטפו מעט שמן אבוקודו
הניחו את עלי הטימין על החציל ומעל את קליפת הלימון
אפו בתנור כ- 40 דקות
הניחו במעבד מזון את חופן הקשיו
הוסיפי חצי כוס מים פושרים, מלח, פלפל ושן שום,
טחנו עד לקבלת מרקם אחיד
הוציאו את החציל מהתנור ומרחו את יוגורט הקשיו בצורה אחידה על החציל
מעל פזרו את הסומאק, הפטוריזליה , גרגרי הרימון
מעל זלפו את שמן הזית והגישו
סלט דלעת צלויה ברוטב זעתר
מרכיבים:
חופן גדול של עלי תרד, שטופים ומיובשים היטב
1⁄2 בצל סגול קטן קצוץ
150 גרם דלעת צלויה
6 עגבניות שרי חצויות
2 כפות של גרעיני דלעת קלוים על המחבת
לרוטב:
2 כפות של שמן זית איכותי
תפוז סחוט טרי
כף תבלין זעתר איכותי
מלח גס ופלפל שחור טחון
הכנה:
חתכו את הדלעת לחצי ורוקנו את תוכנה
הזליפו מעט שמן אבוקודו, מלח ופלפל
הכניסו לתנור ל-30 דקות על חום של 400 מעלות
חתכו את הדלעת לריבועים בינוניים שווים בגודלים
בקערה הניחו את תרד, בצל, עגבניות ודלעת
להכנת הרוטב: הכניסו את כל המרכיבים לקערה קטנה וטרפו עם מזלג עד שהם מאוחדים והרוטב התעבה מעט, שפכו מעל הסלט
עוף חגיגי ממולא בפטריות
מרכיבים:
עוף שלם נקי וטרי
למילוי:
סלסלת פטריות שמפניון קצוצה דק
בצל קצוץ דק
6 שזיפים מיובשים ללא תוספת סוכר, קצוצים דק
חופן צנוברים
2 כפות קמח שקדים
2 כפות שמן אבוקודו
מלח ופלפל גרוס
לציפוי העוף: כפית חרדל חלק, כפות פפריקה מתוקה, 2 כפות רוטב סויה או תחליף סויה
הכנה:
הכנת המלית: מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב למשך מספר דקות
מסירים מהכיריים, מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים לעיסה אחידה, מתבלים וטועמים
ממלאים בעיסה את חלל העוף, דוחסים כדי שהמלית תמלא את כל החלל
מניחים את העוף בתבנית זכוכית עם נייר אפייה
מערבבים את מרכיבי הציפוי ומורחים את התערובת היטב על העוף
מכניסים את העוף לתנור שחומם מראש ל- 400 מעלות, למשך חצי שעה
מוציאים את העוף ומנמיכים את המעלות ל-350
ממשיכים לצלות לשעה נוספת להגשה הופכים שוב את העוף ונותנים לו כמה דקות נוספות למראה השזוף
עוגת דבש
מרכיבים:
5 ביצים מופרדות
3/4 כוס דבש
שליש כוס שמן קוקוס
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
2.5 כוסות קמח שקדים
1/2 כפית קפה שחור או כל קפה מעורבב עם חצי כוס מים רותחים
הכנה:
חממו את התנור ל350 מעלות
הקציפו את חלבוני הביצה למשך שתי דקות עד לקבלה של קצף יציב ואוורירי
בקערה נפרדת הקציפו את חלמוני הביצה, דבש, אבקת אפייה וסודה לשתייה והקפה עד שהם מקבלים מרקם יציב ואחיד
בעדינות קפלו פנימה את קמח השקדים
ערבבו את שתי הקציפות בעדינות.
שמנו תבנית אינגלניש קייק, ואפו על 350 מעלות ל45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש במרכז.
שדרוגים- ניתן להוסיף אגוזי מלך וקינמון לבלילה