שתף קטע נבחר
 

הישראלי החדש

דניאל אשהיים, הקונסול החדש והנמרץ לדיפלומטיה ציבורית בשיקגו בראיון ראשון

דניאל אשהיים, רק בן 32, הקונסול הישראלי החדש של שיקגו לדיפלומטיה ציבורית נכנס לתפקידו החדש בתקופת משבר הקורונה העולמי. דיפלומט ערכי מילדות, שופע רעיונות ומעוף, דובר ברהיטות אנגלית וגרמנית שיהיה לצוק ומעוז בקונסוליה. הוא הגיע עם אשתו המצודדת אליסה וביתם, התינוקת היפהפייה אלה. תחומי אחריות פעילותיו תכלולנה תקשורת, תרבות, קשרים עם הקהילה הישראלית, הקהילה היהודית והאקדמיה. נגיף הקורונה- לא יעצור את אשהיים הרוצה לתרום לקהילה למרות הכניסה הווירטואלית לתפקיד. הוא פוגש את כל האנשים דרך מסגרות שחורות במחשב ומעלה בהם מגוון צבעים. אשהיים הגיע לשיקגו לאחר שתי שנות שליחות ראשונות בתפקיד סגן השגריר במדינת סנגל במערב אפריקה.

 

לדבריו, מדינה דמוקרטית, ששפתה הרשמית צרפתית ו- 95% מאוכלוסייתה מוסלמית. "השגרירות הייתה אמונה על חמש מדינות: סנגל, גינאה, גינאה ביסאו, גמביה וקייפ ורדה. במהלך השליחות יזמנו עשרות פרויקטים בהם קדמנו שיתופי פעולה בתחומי החדשנות, התרבות, הבריאות, החקלאות, הדיאלוג הבין-דתי והביטחון". הסביר. "בין השאר, ארגנו סמינר "בניית אקו סיסטם" המבוסס על המודל הישראלי סטארט -אפ ניישן. הסמינר ניתן לכל הגופים הרלוונטיים להקניית מנהיגות וכלים לבניית עסקים וקידום מיזמים ליזמים צעירים מקומיים. בין היתר, שלחנו עשרות משתלמים להכשרות בישראל במגוון נושאים: בניית עסקים, חקלאות, מים, חינוך ועוד". דניאל נזכר במסע מרתק בו חנך שיפוץ של בית קברות יהודי עתיק בקייפ ורדה, מדינה איים באוקיינוס האטלנטי, לצאצאי יהודי מרוקו שהגיעו אליה דרך גיברלטר במחצית 1800. "בעיר אחת ששמה "סינגוגה" פזורים עשרות בתי כנסת קטנטנים. בעבר, ביום שישי היו המקומיים מדליקים נרות שבת בבתיהם. חלק גדול מהתושבים המולאטים, השחורים והלבנים במקום נושאים בגאווה שמות משפחה יהודיים ככהן, לוי, בן הרוש ואחרים למרות שאינם יהודים כיום, רובם נוצרים המגדירים את עצמם כצאצאי יהודים".

 

דגעדגע ()
דניאל אשהיים ומשפחתו.

 

אשהיים נולד בירושלים לאב שנולד בדרום אפריקה ולאם ישראלית. הוא דיבר אנגלית עם אביו ועברית עם אימו. את לימודי התיכון השלים ב"בית חינוך". בתיכון שימש כיו"ר מועצת התלמידים ויזם פעילות נגד אלימות בספורט בשיתוף מגוון מועדוני ספורט בירושלים. כמו כן, הכין שאלון טריוויה שבועי שנועד לעודד את התלמידים לשפר את התנהגותם בשיעורים והן לשפר את המוטיבציה שלהם ללמוד. התמריץ לפתירת השאלון לצד שיפור הלימודים היה זכייה בכרטיסים למשחקי בית"ר ירושלים.

 

 תלמידים שבעבר התגודדו והתקוטטו, ישבו בהפסקות עם השאלונים והתאמצו לפותרו ולגלות לדוגמא, מי היה תלמידו המפורסם של סוקרטס? עבודתו בתחום מועצת התלמידים קצרה הצלחה אדירה וזיכתה אותו בפרס נשיא המדינה על "מועצת התלמידים המצטיינת בישראל". בכיתה י"א ב-2005, לאחר תום האינתיפאדה השנייה נשלח לווינה לשבוע במסגרת פרויקט "שגרירים צעירים" של משרד החוץ ומשרד החינוך. " הופענו באמצעי התקשורת המקומיים וסיפרנו על חוויותינו לגדול כילדים ישראלים בצל הטרור. דברנו עם אנשי מפתח ומעצבי דעת קהל בממשלה, בקהילות נוצריות, בבתי ספר ציבוריים ובבתי משפחות מארחות. היה מרתק, חוויה זו עיצבה את חלום ילדותי שהתגבש להשתתף בקורס הצוערים של משרד החוץ".

 

לאחר סיום התיכון, אשהיים שהכיר את כל התלמידים בשמם ויצר עימם קשר אישי נעתר לבקשת המנהלת לדחות את גיוסו בשישה חודשים, ללמד אנגלית בתיכון ולכהן כרכז חברתי של כיתה ז'. התלמיד הפך למחנך. את שירותו הצבאי עשה ביחידה 8200 כמפקד צוות אנגלי בחיל המודיעין. גם במסגרת הצבאית התנדב פעם בשבוע בבית הספר התיכון ברנקו וייס בבית שמש וסייע לתלמידים עם קשיי למידה להתכונן לבחינות הבגרות. אחרי השירות הצבאי יצא כמו כולם לטיול בתאילנד, אוסטרליה וסין. עם שובו ארצה, חיפש עבודת קיץ זמנית בתחום התיירות עד תחילת לימודיו האקדמיים בממשל ודיפלומטיה במרכז הבין תחומי בהרצליה. העבודה הזמנית כקונסיירז' במלון המלך דוד התארכה לחמש שנים.

 

במהלך עבודתו זו נפגש עם נשיאי מדינות ושועי עולם והתוודה לרבדיה המורכבים של החברה הישראלית שעבדה במלון ערבים נוצרים, מוסלמים ממזרח ירושלים, דתיים וחילונים. תפקידיו כללו בין היתר, ארגון הצעת נישואין על הליקופטר, או בקשה להעביר קבר מהר ציון בירושלים להר ציון בניו-יורק. במקביל השלים את לימודיו במרכז הבין תחומי בהרצליה והתקבל בשנה השלישית לתוכנית "ארגוב למנהיגות ודיפלומטיה" שנועדה להכין צעירים לייצוג מדינת ישראל והעם היהודי בזירה הבינלאומית.

 

 

במסגרת התוכנית טס לפגישות בבריסל במטה האיחוד האירופי ובקונגרס בארה"ב. דניאל אשהיים השלים את התואר השני בהצטיינות ב"לימודי אירופה" באוניברסיטה העברית והגיש לאחרונה את עבודת הדוקטורט על "ברונו קרייסקי" הקנצלר היהודי של אוסטריה בשנות ה-70. בין לבין, אשהיים הגיע עם ניסיון רב והיכרות של תוכניות מנהיגות פוליטית, תוכניות התנדבות ותוכניות גישור ותקשורת בין אישית כמנחה בכיר בחברת "דיבייט". בעבודתו בתוכנית המנהיגות הפוליטית "פולי-תקוה" הנחה קבוצות מהמגזר החרדי, המגזר הכללי ומהמגזר הרוסי והדגיש את הצורך בהבנת מורכבות המדינה ובניית חברה טובה ומוסרית יותר.

 

"לא צריך להסכים אחד עם השני, צריך לדעת לחיות אחד לצד השני. חשוב לדבר על נושאים מעיקים כדי להתמודד עם סוגיות זהות". אמר. כמנהל השיווק וקשרי החוץ של תוכנית הסוכנות היהודית "פרויקט תן" אפשר לצעירים ישראל וצעירים יהודים מרחבי העולם לבצע תיקון עולם במדינות מתפתחות. אשהיים עבד כדובר של פרויקט "מסע" של ממשלת ישראל והסוכנות היהודית – תכנית המעודדת יהודים מהתפוצות להגיע לישראל לטווח זמן ארוך בישראל לתוכניות התנדבות, התמחות או לימודים. שאיפותיו המקצועיות הינן יצירת שיתוף פעולה בין הקהילה הישראלית לקונסוליה. חשוב לו שהקהילה הישראלית תהייה חלק מהעשייה ותבין שהקונסוליה פה בשבילה. כמו כן הוא רואה חשיבות בקירוב הקהילה היהודית על כל זרמיה.

 

מטרה נוספת היא חיזוק היחסים בין מדינת ישראל למדינות מרכז המערב על כל קצוות הקשת הפוליטית בארה"ב מדמוקרטים עד רפובליקאים למרות הקשיים והאתגרים ולחזק את הברית בין ישראל לארצות הברית. באקדמיה אשהיים שואף לפעול התחום הרגיש של האקדמיה: לפתח דיונים בקמפוסים, לתמוך בסטודנטים הפעילים למען ישראל ולהציג את ישראל האמיתית בקמפוסים. אשהיים שואף להציג באמצעי התקשורת את ישראל הרב-גונית, החדשנית והיצירתית. חלומו שיהיה שלום ושקט בישראל והמזרח התיכון יהפוך לאזור פורח בעזרת ההסכמים החדשים וההסכמים שעוד יגיעו. תקוותו, שישראל תמשיך להתפתח ולהיפתח לשווקים חדשים עם מדינות בכל רחבי תבל. דניאל מייחל שהחברה בישראל תהיה חזקה, מאוחדת, סובלנית וסבלנית. צריכים ללמוד לחיות ביחד למרות השוני ולחבק את המגוון ולא להירתע ממנו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים