חורף טעים
השפים הישראלים מבשלים עד הבית לתושבי ניו יורק עם פלטפורמת WoodSpoon ובכל שבוע משתפים אותנו במתכונים החגיגיים שלהם . השבוע, השפים שי ואוריאל עם המלצות למתכונים מחממים לשבת
בכל שבוע ידיעות אמריקה ופלטפורמת WoodSpoon הישראלית מביאים עד הבית מתכונים ייחודיים לכבוד סוף השבוע. וודספון היא פלטפורמה המאפשרת משלוחי אוכל משפים ביתיים, מקומיים ואיכותיים בכל עת במנהטן, ברוקלין, קווינס וניו ג׳רזי. מעל למאה השפים שתגלו בפלטפורמה יכולים להתפרנס מביתם לאחר שעברו תהליך סינון קפדני על ידי WoodSpoon בכדי לוודא את איכות ובטיחות האוכל.
השפים שלנו השבוע הם שי ואוריאל, פרטנרים בחיים ובעבודה. הם נפגשו לפני 16 שנים בתל אביב וחולקים אהבה לבישול ולעיצוב. לפני חמש שנים שי זכה במקום הראשון בבייקוף ישראל ולאחר מכן השניים פתחו בוטיק קרמבו בתל אביב. אחרי ארבע שנים של הצלחה מסחררת הזוג עבר לניו יורק להגשים את החלום להצליח גם פה. הם מכינים ומוכרים את האוכל והמאפים שמזכירים להם את הבית.
המתכונים של שי ואוריאל
קוסקוס (4 מנות)
מצרכים לקוסקוס:
4 כוסות סולת חצי כוס שמן
מלח, פלפל לבן
הכנה:
מערבבים הכל עד שכל הסולת ספגה את השמן.
מוסיפים 3.5 כוסות מים רותחים, מערבבים עד לקבלת עיסה.
מכסים בשתי שכבות של ניילון נצמד, מכניסים למיקרו ל-8 דקות.
מפוררים דרך נפה של קוסקוס (נפה גסה) לתוך קערה
מרק קוסקוס
מצרכים למרק:
בצל
2 גזרים
2 עגבניות
קישוא
חצי דלעת
תפוא גדול
כוס חומוס שהושרה ללילה חצי כוס שעועית שהושרתה ללילה
כוס כוסברה קצוצה
6 שוקיים
הכנה:
קוצצים את כל הירקות לחתיכות בינוניות, מטגנים בסיר גדול על אש גבוהה את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הירקות ואת השוקיים. ממשיכים לבשל על אש גבוהה למשך רבע שעה- 20 דק׳ כדי לתת לירקות להוציא נוזלים.
מערבבים כדי שלא ידבק לסיר.
מוסיפים את השעועית והחומוס ורסק העגבניות.
ממשיכים לבשל על אש גבוהה עד לרתיחה.
מוסיפים מים שיכסו ויעלו קצת מעל לתערובת.
אחרי שמגיע לרתיחה, מוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה וקינמון. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל למשך 3.5 שעות.
מוסיפים כוסברה קצוצה וממשיכים לבשל לעוד חצי שעה.
עוגת רוגעלך
מצרכים:
20 מ"ל חלב
13 גרם שמרים טריים מפוררים
40 גרם סוכר
200 גרם ביצים
340 גרם קמח עשיר בגלוטן
10 גרם מלח
200 גרם חמאה מגורדת קפואה
נוטלה
אבקת דבש
1ביצה
2 חלמון
2 כפות חלב
150 גרם סוכר לבן
150 גרם מים
הכנה:
בקערת המיקסר מניחים את החלב, השמרים והסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים את הביצים ומעבדים על מהירות נמוכה עם וו הלישה.
מוסיפים בהדרגה את הקמח ואחריו את המלח ומעבדים במהירות נמוכה - בינונית כ-5 דק עד לקבלת בצק אחיד.
מוסיפים פנימה בהדרגה את החמאה המגורדת, כל פעם קצת, עד שנטמעת לחלוטין בבצק. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט ומעבדים לכדור. עוטפים היטב בשלוש שכבות של ניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 24 שעות.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על משטח עבודה מקומח היטב.
מרדדים למלבן בגודל 30 ס"מ על 30 ס"מ.
מורחים שכבה נדיבה של נוטלה (או כל ממרח שוקולד מועדף אחר) ומפזרים שכבה של אבקת דבש.
מקפלים את הבצק לחצי, כך שנוצר מלבן ברוחב 15 ס"מ ואורכו 30 ס"מ.
מרדדים בעדינות למשטח דק בגודל 80 ס"מ על 60 ס"מ.
חותכים בעזרת סכין לחצי לקבלת שני מלבנים בגודל 80 על 30 כל אחד.
מחלקים כל מלבן ל- 10 מלבנים וחוצים כל מלבן לשני משולשים.
מרימים בעדינות את המשולש הראשון, מותחים מעט, מניחים ומהדקים את קודקוד המשולש על משטח העבודה ומותחים בעדינות את המשולש עוד מעט. מגלגלים לרוגעלך מהודק ומניחים בתוך תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.
חוזרים על הפעולה עם יתרת המשולשים. מכינים את תערובת הביצים - טורפים את הביצה, החלמונים והחלב יחד לתערובת אחידה.
מורחים שכבה דקה על הרוגעלך שבתבנית ומניחים במקום חמים להתפחה קצרה - כחצי שעה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 165 - 175 מעלות למשך כשעה, עד שהעוגה שחומה ויפה.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את מי הסוכר - בקלחת קטנה מניחים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה.
מצננים היטב.
מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים מיד בשכבה נדיבה של מי סוכר.
ממתינים לצינון לפני ההגשה.
בתאבון.
את שי, אוריאל ושפים נוספים ניתן לאתר באפליקציה של וודספון וברשתות החברתיות:
Facebook and Instagram: @EatWoodSpoon
YouTube: WoodSpoon
WoodSpoon app