שתף קטע נבחר

 

חוק חתימה אלקטרונית אושר בכנסת

מטרת החוק - מתן תוקף משפטי לעסקאות שמתבצעות באינטרנט

הכנסת אישרה אתמול בקריאה שנייה ושלישית את חוק החתימה האלקטרונית. מטרת חוק חתימה אלקטרונית היא לתת תוקף משפטי לעסקאות שמתבצעות באינטרנט ולאפשר לצדדים המעורבים בעסקה לוודא כי הצד השני בעסקה הוא מי שהוא טוען שהינו.

שווה ערך לחתימה בכתב יד

חבר הכנסת מיכאל איתן, מיוזמי החוק, אמר כי החקיקה תביא להכרה בחתימה האלקטרונית כאמצעי חוקי ובעל מעמד משפטי שווה ערך לחתימה בכתב יד .
החוק קובע כי מסר אלקטרוני החתום בחתימה אלקטרונית מאובטחת יהיה קביל בכל הליך משפטי ויהווה ראיה לכאורה לכך שהחתימה היא אמנם של השולח וכי המסר האלקטרוני שהתקבל נשלח מטעמו.
"חתימה אלקטרונית מאובטחת" היא חתימה אלקטרונית שאושרה באמצעות תעודה אלקטרונית שהנפיק גורם מאשר. החוק קובע מנגנון להבטחת אמינותם ומעמדם של הגורמים המאשרים, לרבות רישומם ופיקוח עליהם. בראש המנגנון יוצב רשם גורמים מאשרים, עובד משרד המשפטים.
באמצעות תעודה דיגיטלית יכול המשתמש לזהות את המחשב שממנו נשלח המסר. השימוש בתעודה יאפשר גם לוודא שהמסר שנשלח נותר שלם וכי לא שונה בדרך. זיהוי שולח המסר על ידי מקבלו יתבצע על ידי חיבור קובץ האלקטרוני מוצפן (מפתח פרטי), הידוע רק לשולח, עם קובץ אלקטרוני נוסף המוצמד למסר שנשלח (מפתח ציבורי).

עיסקאות שמחויבות חתימה - דרך הרשת

החוק מאפשר לאזרחי ישראל לבצע עסקאות שמחייבות חתימה בישראל ובחו"ל דרך האינטרנט.
ח"כ איתן ציין כי החוק יאפשר לפתח את שירותי הממשל הזמין. באמצעותו, אזרחים יוכלו להגיש בקשות לרשיונות ולהגיש דוחות שונים, כמו דוח מס הכנסה באמצעות האינטרנט, כשהם חתומים בחתימה אלקטרונית מאושרת.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חתימה אלקטרונית - תוקף זהה לחתימה בכתב יד
מומלצים