שתף קטע נבחר

8 תורמי מוח עצם נמצאו מהמאגר של אלי אלקובי ז"ל

אלקובי נפטר לפני כשנתיים מלוקימיה, לאחר שלא נמצא לו תורם מתאים. הילדה נעמה ביטון עדיין מאושפזת ולא נמצא לה תורם

שמונה תורמי מוח עצם נמצאו עד כה מתאימים לחולים בסרטן הדם (לוקימיה), כתוצאה מפעילות עניפה של עמותת "החברים של אלי אלקובי".
אלקובי נפטר לפני כשנתיים ממחלת הלוקימיה, לאחר שלא נמצא לו תורם מוח עצם מתאים. לילדה בת ה-4.5, נעמה ביטון, עדיין לא נמצא תורם מתאים וכעת היא מאושפזת בבית החולים דנה לילדים בתל אביב, במחלקה האונקולוגית.
כזכור, ביום הבחירות לראשות הממשלה (6 בפברואר), נערך יום התרמה ארצי כדי לאתר תורמי מוח עצם פוטנציאליים. מאגר תרומות מוח העצם הוגדל ב-38 אלף דגימות דם בזכות פעילות נחושה של אלמנתו של אלקובי ז"ל, עפרה, אחותו סיגל וחברים רבים, שהחליטו להמשיך בפעילות להגדלת מאגר תרומות מוח העצם בישראל, גם לאחר מות יקירם. משרד הבריאות אינו עוסק בבניית מאגר כזה בנימוק של חוסר תקציב.
מנהלת המאגר, ברכה זיסר, מאירגון "עזר מציון" מספרת היום ל-ynet כי שלושה חולים כבר עברו בשבוע האחרון את השתלת מוח העצם ואילו חמישה חולים נוספים (שניים מישראל ושלושה מחו"ל) נמצאים בשלב השלמת הבדיקות לקראת ההשתלה. "אנחנו כעת בקשר עם בתי החולים בהם מאושפזים האנשים", מסבירה זיסר. "לאחר שנערוך מספר תיאומים, בדיקות דם נוספות ושלילת זיהומים, אני מקווה שגם החמישה הנוספים יוכלו לגשת להשתלה".

נעמה איננה מסוגלת ללכת

"בארצות הברית תרופה ניסיונית הצילה את נעמה", אומר אביה של נעמה יוסי ביטון, לאחר שהות של שלושה חודשים בבית החולים 'פארקר יוז במיניאפוליס'. "התרופה הצליחה לגרום לריגרסיה במחלה, דבר שאפילו הכימותראפיה לא הצליחה לעשות. אנחנו נחזור בעוד חודש לשם, לעוד סדרת טיפולים, בגלל העובדה שעדיין לא נמצא תורם לנעמה. בנו לה תכנית טיפול שאמנם לא מבטיחה ריפוי, אבל בינתיים מאריכה את חייה".
כרגע נעמה איננה יכולה לעמוד על הרגליים בשל כאבי עצמות. "בשל השימוש בקורטיזון היא העלתה עשרה קילוגרם במשקל תוך חודשיים", מוסיף ביטון, "וכל זה גורם לניוון ההליכה. עכשיו נקווה שבהליך פיזיותראפיה היא תוכל לשוב וללכת על הרגליים. חוץ מהבת שלי, יש עוד 80 ילדים ו-20 מבוגרים שממתינים לתרומת מוח עצם והציבור לא יודע מזה. אני שמח בשמחת החולים שנמצאה להם תרומה ומאחל להם שיבריאו במהרה. מאידך אני מתפלא על החולים ששותקים ואינם מקימים קול זעקה כנגד משרד הבריאות. בגרמניה למשל משרד הבריאות אחראי למאגר התרומות ו-95% מהחולים מוצאים תרומת מוח עצם. למה אצלנו זה לא יכול להתנהל בדרך דומה?"

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נעמה ביטון. ניצלה בזכות תרופה נסיונית בארה"ב
מומלצים