בודרום: לצלול עם תמנונים
גם לוותיקי טורקיה וגם למתחילים - בודרום היא אופציה מצויינת: זולה, קרובה ויש כמובן חופים
גם אם אתם מבוגרי אתרי הנופש הפופולריים של טורקיה ואנטליה, קמר ומרמריס וגם אם עדיין לא טעמתם את המטעמים שיש למדינה הזאת להציע, העיר בודרום וכפרי הנופש שבסביבתה הם מקום מומלץ לבלות בו את החופשה הבאה. עלות חבילת הנופש לשם זולה, האתר קרוב לישראל, חלק מבתי המלון או כפרי הנופש מציעים ארוחות ושתייה 24 שעות ביממה (כלול במחיר החבילה), ויש כמובן חופים, פעילויות שונות ומרכז קניות גדול.
כשעה וחצי נמשכת הטיסה מתל-אביב לשדה התעופה מילאס, ועוד כחצי שעה הנסיעה לבית המלון בגומבאט, כפר קטן המרוחק קילומטרים אחדים מבודרום עצמה, ובו נמצאים בתי מלון בשפע וכפרי-נופש.
שמה העתיק של בודרום היה הליקרנסוס, שההיסטוריה שלה מתועדת כבר במאה ה-11 לפני הספירה. לפרסומה הגדול זכתה במאה הרביעית לפני הספירה, כאשר באזור שלט מאוזולוס מקריה, שהעתיק אליה את בירתו והפך אותה מכפר קטן לעיר מרכזית, שהתבססה על סחר ימי ועל תיירות. במותו בנתה לזכרו אשתו, המלכה אטמיסיה, יד זכרון ומאוזוליאום שהפך לאחד משבעת פלאי העולם העתיק.
מה שרואים מהמבצר
ממבנה המאוזוליאום לא נשאר כמעט דבר לאחר שנהרס ברבות השנים על ידי עמים שכבשו את העיר. גם הבריטים לא טמנו ידם בצלחת, ואת מה שבכל זאת נותר הם העבירו למוזיאון בלונדון. מה שכן נשאר בעיר ובולט כמעט מכל פינה הוא מבצר פטר הקדוש, שפעם היה מוקף כולו במים וכיום מחובר בלשון ליבשה ובולט אל תוך מפרץ בודרום.
בתקופה העותומנית שימש המבצר כבית כלא, וכיום זהו מוזיאון לארכיאולוגיה ימית. ניתן לראות בו ממצאים רבים שנמשו מספינות טבועות באזור הים האגאי, כמו גם את המגדלים השונים שנבנו בתקופות בהן נשלטה בודרום על-ידי עמים אחרים. מהמבצר נשקף נוף מרהיב של המפרץ, העיר בודרום והמרינה. מחיר הכניסה הוא כחמש מיליון לירות טורקיות. זה בכלל לא הרבה כמו שזה נשמע, וזה שווה כל לירה. אחרי שתרדו מהמבצר
תוכלו לבקר גם באמפיתאטרון העתיק שמשקיף על העיר, ושלעתים נערכים בו פסטיבלים.
אחרי שסיימנו עם העתיקות, נשארו שלוש אפשרויות בילוי עיקריות בבודרום עצמה: לשבת באחד מעשרות בתי-הקפה והמסעדות הנמצאים לאורכה של הטיילת, בנמל ובמרינה, לשתות תה מתוק במיוחד, להסתלבט ולצפות בתיירים שמסתובבים במפרץ; לשכור ספינת טיולים, יאכטה או מפרשית לפעילות ימית או לטיול באיים הסמוכים; להסתובב בסמטאות הצרות שליד הנמל ולחפש מציאות בחנויות הרבות לבגדים, תכשיטים, שעונים, הנעלה, מזכרות ואלקטרוניקה. הכל במחירים ממש מגוחכים,
גם אם מדובר בזיופים. באיזור המרינה נמצאות כמה חנויות יוקרה (אמיתיות), שחביבות בעיקר על תיירים עשירים מאירופה. אגב, סיור בגבעות של בודרום ובמרינה עצמה מלמד כי מדובר בעשירים של ממש, שרוכשים בתים בשווי מיליוני דולרים ומחזיקים יאכטות במארינה של בודרום, שידועה כאחת הטובות והפופולריות לאורך חופי טורקיה.
לצלול עם תמנונים
בודרום והכפרים שסביבה מציעים לתיירים פעילות ימית ענפה במיוחד. אתם יכולים לשכור יאכטה ולהפליג לאחד המפרצים או האיים שבסביבה, או אפילו להרחיק לקוס או לרודוס (לא לשכוח דרכון). הפלגה של חצי יום, כולל ארוחת צהריים, לאחד המפרצונים או החופים באזור, עולה בסביבות 15-20 דולר לאדם. קבוצה גדולה יכולה בהחלט לקבל הנחה. בנוסף יש במקום גם פעילות לצוללנים. כעשר חברות מציעות קורסים לצלילה באזור וכן משכירות ציוד למי שמבקש להסתפק בזה. מרבית המדריכים דוברי אנגלית. המקום הפופולרי ביותר לצלילה הוא האי השחור (קראדה), הנמצא ממש מול בודרום. כאן תוכלו לגלות מערות, מנהרות וכמובן גם דגה עשירה, הכוללת דגי ברקודה, תמנונים ומגוון דגים בצבעים מרהיבים, לצד שרידי אוניות ואוצרות אחרים. הפעילות הימית המוצעת כוללת גם מפרשיות, סקי, גלשני רוח, אופנועי-ים וכמובן גם חופים ארוכים, למי שמעדיף לשכב על החול במקום לבלות בבריכת השחייה במלון. בשעות הערב, בעיקר בקיץ, העיר והעיירות שסביבה הומות רבבות תיירים מרחבי אירופה, שמציפים את המסעדות, הבארים, הפאבים והדיסקוטקים. מי שעדיין לא שבע מקניות עשוי למצוא עניין בשווקים המגיעים בסופי-שבוע לאיזור, בהם מציעים החקלאים תוצרת טריה, לצד סוחרים שמוכרים מוצרים שונים במחירים ממש זולים. בבודרום מתקיים יום השוק בחמישי ובשישי, בטורגוטייס בשבת, בממקולאר ביום ראשון, במילאס ביום שלישי ובביטז ביום חמישי.