מכון כושר: איך לא תישברו
נרשמתם למכון, ואחרי חודש מתחיל להימאס לכם? אולי אתם חווים משבר מנטלי. הנה כמה סיבות שהביאו אתכם למצב הביש וכמה טיפים שיעזרו לכם לצאת ממנו
בטח גם לכם זה כבר קרה. יום אחד החלטתם לעשות משהו עם עצמכם ונרשמתם למכון. שילמתם דמי מנוי לשנה, התלהבתם, ובאתם להתאמן אפילו חמישה ימים בשבוע. אבל עבר חודש, ופתאום מצאתם את עצמכם פורשים. אם הסיפור הזה נשמע לכם מוכר, סביר שמה שעבר עליכם הוא משבר מנטלי. ההתלהבות שלכם הלכה ודעכה, הזיעה נהפכה למטרד, וגם לכאבי השרירים כבר לא נשאר כוח. אם נזפתם בעצמכם על כל הכסף המבוזבז, דעו לכם שלא מאוחר להתגבר על המשבר. הנה כמה עצות שיעזרו לכם להילחם בו בפעם הבאה שתחליטו לקחת את עצמכם בידיים.
לכל משבר יש סיבה
בוריס בלומנשטיין, יועץ מנטלי לספורטאים מקצועיים ומנהל במחלקת המחקר של מכון וינגייט, מונה ארבע סיבות הגורמות לאנשים להישבר אחרי זמן קצר בחדר הכושר:
1. שרירים כואבים: "אדם שלא התאמן מעולם, או לא היה בכושר שנים, סובל בתקופת האימונים הראשונה מכאבי שרירים", אומר בלומנשטיין. "לא נעים, אבל זה חלק מהעניין. הבעיה היא שאנשים לא סובלים שרירים כואבים, ובשלב הזה רבים נשברים".
ההמלצה: "לזכור שהכאב זמני ונמשך שבועיים עד חודש. אל תאפשרו לכאבים לשבור אתכם. אחרי שהגוף מתרגל, זה עובר".
2. שגרה ושעמום: "אימון בחדר הכושר דורש עבודה מונוטונית. מבצעים חזרות רבות ומספר סטים באותו תרגיל. זה משעמם ומעייף. בנוסף המכון הוא גם מקום סגור, ואין שם טבע שהנוף מתחלף בו. לא לכולם יש סבלנות לסוג כזה של עבודה, ויש כאלה שאחרי זמן קצר משתעממים ומפסיקים להגיע".
ההמלצה: "גוונו את האימונים. נסו מכשירים ותרגילים שונים לאותו השריר. חוץ מזה יש מכשירים המאפשרים להתאמן במקביל לצריכה של תמריצים חיצוניים. כשעובדים על מכשירי הקרוס טריינר או ההליכונים אפשר לשמוע מוסיקה או לצפות בטלוויזיה. כל אלה גם מעבירים את האימון במהירות".
3. אין שיפור מהיר: "עבודה במכון אינה מניבה שיפור מהיר. לרבים אין סבלנות, ואם הם לא רואים שיפור בגוף כבר אחרי אימון אחד, או שהם אינם מצליחים להעלות את משקל המשקולות אחרי שבוע, הם נשברים".
ההמלצה: "זכרו: בעבודה במכון אין תוצאות מיידיות. לכן הזכירו לעצמכם להנמיך ציפיות מחודשי האימון הראשונים. אם תעשו זאת, לא תישברו מהר, וכפיצוי תתחילו לראות את התוצאות המיוחלות כעבור זמן מה".
4. המקום לא מתאים: "לא פעם קורה שאדם נרשם למכון כושר, אבל מגלה שהסביבה אינה נעימה לאימון, האוכלוסייה אינה מתאימה לו, המדריכים לא מתייחסים או לא מסבירים טוב, והגרוע ביותר - שהמכון תקוע במיקום בעייתי ומצריך עמידה בפקקים בדרך אליו או חיפוש חנייה כשמגיעים".
ההמלצה: "לפני שנרשמים יש לבדוק אם המכון החדש באמת מתאים לכם מכל הבחינות שתוארו לעיל. כדאי גם לדרוש שיעור ניסיון מהממונים. כך תוכלו לבדוק את פעילות הצוות בגוף ראשון, ותדעו אם אימוני מכון מתאימים לכם. שימו לב: במכונים רבים מאפשרים ללקוחות להירשם לחודש ראשון במחיר מוזל, ואם לא - עדיף להירשם לחודש אחד במחיר גבוה מאשר לשלם מראש כסף רב לשנה שלמה ולפרוש אחרי חודשיים רק משום שהמכון לא התאים לכם".
"בשורה התחתונה", אומר בלומנשטיין: "אנשים מוצאים סיבות רבות לא להגיע למכון הכושר, גם אחרי ששילמו דמי מנוי לשנה שלמה: 'כואב לי, אני עייף, אין לי חשק, אין לי זמן'. אני מציע לחשוב רק על הצד החיובי, כלומר על היתרונות של האימון לבריאות הגוף ועל ההרגשה הטובה שלנו אחרי האימון".