שתף קטע נבחר

 

ישראלית נעצרה בתאילנד בגלל שטר מזויף

לאחר ששלושה חלפני כספים סירבו להחליף את השטר המזויף, הקימה הצעירה הישראלית קול צעקה ובתגובה הזעיקו המקומיים את המשטרה. קונסול ישראל בתאילנד: "האגרסיביות הישראלית הקיימת בארץ – מקומה לא כאן. אם מגיבים בצעקות, סביר להניח שתגמרו במעצר"

צעירה ישראלית נעצרה ביום שישי בעיירה פאי, שמצפון לעיר צ'יאנג-מאי בצפון תאילנד, לאחר שניסתה להחליף שטר של 100 דולר אשר ידעה כי הוא מזויף - כך נודע ל-ynet. 

 

הצעירה הגיעה לעיירה הנמצאת סמוך לגבול עם בורמה, עיירה שממנה נוהגים מטיילים רבים לצאת למסעות ראפטינג. ממידע שהגיע לידי ynet עולה כי הצעירה הלכה בבוקר יום שישי להמיר שטר של מאה דולרים אולם החלפן הראשון בו נתקלה אמר לה כי מדובר בשטר מזויף, והזהיר אותה לבל תשתמש בו. היא לא שעתה לעצתו והמשיכה אל חלפן שני, שאמר לה את אותם הדברים והזהיר אותה שוב. למרות זאת, היא הלכה לחלפן שלישי – שנטל ממנה את השטר, לפי הנוהל המקובל בתאילנד, ולא רצה להחזיר לה אותו.

  

על פי הידוע, בתגובה החלה המטיילת לצעוק לעברו כי מדובר בשטר שלה ועליו להחזיר אותו לה. אחרי שהיא הקימה קול צעקה, הזעיק החלפן את המשטרה וזו מיהרה לעצור אותה.

  

קונסול ישראל בבנגקוק, יעקב דביר, סיפר כי הנושא הובא לידיעתו ביום שישי, ערב ראש השנה. "מיד ניסינו ליצור קשר טלפוני עם הוריה וחברה שטיילה עמה. חברתה הלכה לתחנת המשטרה בה היתה הצעירה עצורה וקישרה בינינו לבינה, וכן עמדה בקשר עם הוריה בארץ".

 

לדברי דביר, מכיוון שהמערכות השלטוניות בתאילנד סגורות במהלך כל סוף השבוע עד יום שני היה חשש שלא ניתן יהיה לטפל בנושא במהירות, אבל אחרי בדיקה התברר כי בתי המשפט בפרובינציות נפתחים בחצי היום הראשון של שבת. מכאן הצליחו בקונסוליה למצוא פיתרון סביר, ושלחו ישראלי שחי בצ'יאנג-מאי עם אשתו התאילנדית כדי לשחרר את הצעירה בערבות. 

 

"על פי החוק התאילנדי, אם מישהו נעצר ורוצים לשחרר אותו בערבות – צריך לשלם את סכום הערבות ולמצוא אזרח תאילנדי שיערוב לו אישית. הרעיה התאילנדית ערבה לטיילת, שנאלצה לשלם סכום הגבוה מאלף דולר. מה שנותר כעת הוא לקבוע מועד לדיון בבית המשפט ולפי דעתי זה ייגמר בקנס והפרשיה תסתיים", הוסיף דביר.

 

לדבריו, "התסבוכת נוצרה בשל אי הבנה בין השניים – המטיילת כנראה לא הבינה מה החלפן עשה והוא לא הבין אותה. היא חשבה שהוא לוקח לה את הכסף. מה שברור הוא שכל העניין היה נמנע אם היא היתה קונה שטרות במקום מסודר". 

 

אין מדובר במקרה הראשון בעת האחרונה בה מסתבכים מטיילים ישראלים בגלל דולרים מזויפים. רק לפני מספר חודשים נעצר מטייל ישראלי בטורקיה על רקע דומה. לפיכך, לקונסול דביר יש שורה של עצות כדי לא להסתבך: "הטיפ הראשון שלי למטיילים הישראלים הוא שכל מטייל צריך להבין שברגע שהוא מציג שטר מזוייף – הוא ייתן את הדין שכן השלטונות רואים בכך דבר חמור ועבירה רצינית על החוק. מכיוון שכך, כל מטייל שיוצא את הארץ צריך לוודא שמקור השטרות הוא מהימן, קרי בבנקים, במקום לחסוך כמה שקלים בהמרה אצל חלפנים.

 

"שנית, בתאילנד, אם החלפן רוצה לקחת את השטר – תנו לו אותו ותלכו. אם מקימים קול צעקה, סביר להניח שתגמרו במעצר. שלישית, יש בעיות של קשיי שפה, בעיות מנטליות ועוד. חשוב להבין כי ברגע שהמטייל הישראלי מתחיל בצעקות, הוא מתנהג כאנטי-תיזה להתנהגות תאילנדית. הצעקות של הזרים נתפסות כדבר מכוער מאוד בעיני התאילנדים, התנהגות שמנוגדת לכללי הנימוס המקומי. בשום פנים אסור להרים את הקול ולאבד את העשתונות. הכל צריך להיעשות בנחת ובחיוך. האגרסיביות הישראלית הקיימת בארץ – מקומה לא כאן".

 

דביר סיפר על מקרה נוסף שארע בקוסאמוי לפני למעלה מחצי שנה, בו משפחה עם סבתא וילדים הסתבכו. הסבתא ישבה שבוע במעצר בגין ניסיון החלפה של דולרים מזויפים עד שכל העניינים התבררו מסביבה.

 

המידע הראשוני לידיעה זו הגיע באי-מייל האדום

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי סניור
עמדת חלפנים בתאילנד
צילום: אלי סניור
צילום: אבי כהן
שטרות מזויפים (ארכיון)
צילום: אבי כהן
מומלצים