שתף קטע נבחר
 

חיית הכיס הגדולה מכולן

החוקר גילברט פרייס טוען שהדיפרוטודון, חיית הכיס הגדולה ביותר שחיה אי פעם, היית המין בודד ולא סוג שהתחלק לשמונה מינים שונים, כפי שסברו עד כה

הדיפרוטודון (Diprotodon) הוא חיית הכיס הגדולה ביותר שחיה אי פעם. הדיפרוטודונים חיו ביבשת אוסטרליה בעידן הפליסטוקן, שנמשך מלפני 2 מיליון שנים עד לסוף עידן הקרח האחרון, לפני כ-10,000 שנים. משקלה של חיית הכיס העצומה היה כ-2.5 טון וגובהה כמטר ושמונים סנטימטרים.

 

בעבר סברו מדענים כי הדיפרוטודון היה סוג שנכללו בו מספר מינים שונים. עתה, חוקר מאוניברסיטת קווינסלנד שבאוסטרליה, מעלה השערה כי הדיפרוטודון היה מין אחד בודד. "עד כה סברו שהיו כשמונה מינים של דיפרוטודון" הסביר גילברט פרייס. "אך המחקר שלי, שלקח אותי למוזיאונים ברחבי אוסטרליה, בחיפוש אחר מאובנים, מראה שהיה רק מין אחד".

 


הדיפרוטודון (קרדיט: איי.אף.פי)

 

הדיפרוטודונים נראו כמו קרנפים ללא קרניים קדמיות, הם חיו באזורים סבוכים וסבוכים למחצה וניזונו מצמחייה. החוקרים משערים כי הם חיו בעדרים קטנים. חיות אלו נכחדו לפני 25,000 – 45,000 שנים וקיימות מספר תיאוריות לגבי נסיבות היכחדותן. יש המשערים כי הם נכחדו בגלל בצורת באוסטרליה, ומבססים טענותיהם על סוגי הצמחים שנמצאו בשלדים של דיפרוטודונים. מדובר בשיחים דלים ובלתי מזינים, שאכילתם מצביעה על משבר תזונתי חמור. תיאוריה אחרת מקשרת בין היעלמות הדיפרוטודונים לבין הופעת האדם באוסטרליה. לפי תיאוריה זו, קיים קשר ישיר בין האירועים ובני האדם גרמו להיכחדות הדיפרוטודון על ידי ציד ועל ידי גירושו מהאדמה ממנה ניזון, אדמה אותה החלו בני האדם לעבד.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גילברט פרייס ליד שלד של דיפרוטודון
צילום: AFP
מומלצים