שתף קטע נבחר
 

עובר ושווא

גירושים הם אף פעם לא חופשת סקי בצרפת, אבל כשהצד השני מחליט להגיש תלונת שווא כדי לקדם אינטרסים — בהחלט מדובר על מדרון תלול. עורכות הדין אורנת קמרון ולוסי מאיר על התופעה שיכולה להפוך אותך מגבר נורמטיבי בהליכי גירושין, לכזה המסתבך בחקירות משטרה והליכים פליליים, הכוללים לעתים אף מעצר או ריצוי מאסר בפועל

גירושים הם תהליך שיודעים איך הוא מתחיל אבל לא איך ימשיך. זה מתחיל בחילוקי דעות על החלטות כמו מי עוזב את הבית ולאן, סכום המזונות או זמני השהות עם הילדים וכדומה, ומהר מאוד מחלוקות אלו יכולות להוביל לפיצוץ ולזימון לחקירה באזהרה במשטרה. בסיטואציה המורכבת הזאת, יש שלא בוחלים בשום אמצעי ובוחרים בתלונת שווא כטקטיקה להשגת יתרון יחסי בגירושים. עורכת הדין לענייני משפחה לוסי מאיר ועורכת הדין הפלילית אורנת קמרון, המייסדות והשותפות במשרד הממוקם במגדלי בסר 4, מסבירות על התופעה.

עורכות הדין אורנת קמרון ולוסי מאיר  (צילום: סם יצחקוב)
עורכות הדין אורנת קמרון ולוסי מאיר (צילום: סם יצחקוב)
 

עו"ד לוסי מאיר מסבירה: "תלונה במשטרה במהלך הליך גירושין מייצרת פגיעה מוראלית ותדמיתית, מתח כלפי הצד המורחק מהבית וקושי רב בהתמודדות עם השלכות הפירוק המשפחתי".

 

עו"ד אורנת קמרון מבהירה: "תלונת שווא היא תלונה שקרית שמטרתה לייצר מאזן חדש בהליכי הגירושים. בעולם מתוקן היא אמורה להיבחן במשטרה במסגרת פעולות שתפקידן לסייע בגילוי האמת. אולם, לרוב, במשטרה נחפזים להגיע למסקנות - כך מידרדרים לפתחם של הליכים פליליים, צווי הגנה, חקירות בבית משפט ואף להגשת כתבי אישום"

 

למרות שמדובר בעבירה שדינה שלוש עד חמש שנות מאסר, בפועל היא כמעט לא נאכפת בהליך הפלילי, וכך מדי שנה עשרות גברים מוצאים עצמם מתמודדים עם האשמות שווא על אירועים שלא היו. גם אם בסופו של יום לא מוגש כתב אישום, עדיין ימצא עצמו הגבר מוזמן לחקירה באזהרה, לעתים אף מעוכב או חלילה עצור, ובעיקר מצוי באי ודאות המייצרת עוגמת נפש מיותרת.

 

עו''ד קמרון מסבירה כי תלונת שווא מופנית כלפי אנשים נורמטיביים הזקוקים יותר מכל אחד אחר לליווי משפטי על מנת למזער נזקים עתידיים, כאשר בראש ובראשונה כתם בדמות רישום פלילי. הם אלו שמצויים בסבך הגירושין ושעניין החקירה במשטרה הפתיע אותם. במקרה הזה יקבלו המתגרשים ליווי וייצוג החל מהליכי החקירה במשטרה, בהליכי מעצר ובבית המשפט לענייני משפחה במסגרת צווים שונים כמו צו הגנה, צו למניעת אלימות במשפחה, צו למניעת הטרדה מאיימת וזאת לצד הליכי הגירושין לקביעת מזונות, משמורת וחלוקת רכוש.

 

כך תדע שתופרים לך תיק: הסימנים המקדימים לכך שהצד השני מודרך לנסות "להפיל בפח" יכולים להיות מגוונים וכוללים בין היתר ניסיונות לקיים שיחות טלפון שבהן מועלות לדיון סוגיות שאפשר לשוחח עליהן גם פנים מול פנים (לצורך הקלטה ואיסוף ראיות), מאפיינים אישיותיים שקשורים בנטייה להקצין אירועים, תחושת נקם וסביבה חברתית שבה היו אירועים של תלונות שווא שיכולים לתת "השראה".

 

לרוב כאשר מוגשת תלונת שווא נגד גבר שיודע שמדובר בבדיה, הוא בתגובה אנושית צועק, מאיים, ולמעשה מתחיל בהתנהגות שמחזקת את הדרישה להרחקתו. לכן, חשוב לשמור על סבלנות ורוגע, כדי לא לעזור בהשגת ראיות מפלילות המסייעות ומחזקות את התלונה. בנוסף, חשוב לפנות לייעוץ לפני הליכה לחקירה במשטרה. הגרסה הראשונית של הנחקר חייבת להיות סדורה, הגיונית ולכלול את הטענה שמדובר בתלונת שווא תוך הצגת המניע.

 

יש להקפיד על שמירת מרחק ולמעט בתקשורת. ניתן לבצע בדיקות ולהיעזר בגורמים מקצועיים לקבלת ממצאים ואיסוף ראיות נוספות, עליהן לא נרחיב במסגרת קמרון מסכמות: תכנון מקדים, חשיבה אסטרטגית נכונה וסיעור המוחות של עורכות הדין ובעלי מקצוע רלוונטיים, עשויים להביא את בן או בת הזוג להשיג את התוצאה המיטבית מבלי שיינזקו בחלוקת הרכוש או יסתבכו — בנוסף לגירושים — בהליכים פליליים אשר עלולים להשפיע על שארית חייהם.זו, שכן הפרסום יכול לפגום ביכולתנו לעשות בדרכים אלו שימוש.

 

בשיתוף הדר שירותי קריאטיב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סם יצחקוב
עורכות הדין אורנת קמרון ולוסי מאיר
צילום: סם יצחקוב
מומלצים