שתף קטע נבחר
 

המצליחנים: פרוייקט מיוחד | הגברים הקרייריסטים של 2019

גלו איך גם אתם תוכלו להצליח ולשגשג דרך סיפורי ההצלחה, הנסיון והטיפים של המצליחנים

אלפא מייל (מערכת בלייזר)

המצליחנים (גרפיקה בלייזר)

 (צילום: ליאור גולסאד)
(צילום: ליאור גולסאד)

 

עו”ד בועז קניג

בן 52, נשוי לרעות יועצת משפטית 3+. מתמחה בייצוג נאשמים במשפטים פליליים, מהקלים ועד לתיקי אונס ורצח, ותיקי צווארון לבן. משדר את התכנית "נקודת משפט" ברדיו קול־רגע, רץ מרתון, איש ברזל ורוכב אופני כביש תחרותי. לאתר

 

אני מאוד אוהב את המקצוע שלי. כל תיק שאני מקבל לייצוג, לימוד חומרי החקירה, משול בעיניי לקריאה של ספר מתח.

 

הייתי התלמיד הכי מופרע בבית הספר. רצו שאלך לבית ספר מקצועי. אמרתי, אין מצב, ונרשמתי לפנימייה בביה"ס החקלאי פרדס חנה. כדי לאכול את האוכל של אמא שלי הייתי בונה במיטה שלי בובה כמו בסרט "הבריחה מאלקטרז" ובורח הביתה, בתעודת סוף שנה רשמו לי “עולה לכיתה י”א אך לא בבית ספרנו”. אמי נלחמה ועברתי לבי"ס טוב יותר.

 

שירתתי בצה"ל שבע שנים וחצי. רציתי להיות מדריך צניחה, אבל הבנתי שצריך לעשות מסלול צנחנים מלא ומ"כים. עשיתי את המסלול כי היה לי יעד – וכשיש לי יעד אני לא מרפה. הוסמכתי כמד"צ, ואחר כך עברתי קורס קצינים. השירות הצבאי עיצב מחדש את חיי ואת דמותי.

 

אני לומד מערכות מלמטה. בגלל השירות הצבאי הארוך כקצין, התחלתי את לימודי המשפטים רק בגיל 30. כבר היה לי ראש קשה והחלטתי עוד לפני תחילת הלימודים, שאלמד הכל מא' ועד ת' – לא רק כדי להיות העו"ד הטוב ביותר, אלא כדי ללמוד איך מנהלים משרד עו"ד כעסק. משנה א', עבדתי כטרום מתמחה במשרד עורכי דין.

 

מאז שהשלתי ממשקלי 36 ק"ג חיי השתנו. בעבר שקלתי 105 ק"ג, ולאט לאט השלתי משקל. עשיתי שלושה מרתונים ושתי תחרויות איש ברזל. לפני כשנה, נדרשתי לקבלת החלטה מהותית בחיי ומינפתי אותה לשינוי דראסטי. עברתי לצריכה מבוקרת של פחמימות. מעבר לריצה ולחדר כושר, האהבה האמיתית שלי היא רכיבה תחרותית על אופני כביש. באליפות ישראל האחרונה, זכיתי לעלות לפודיום כזוכה במקום השלישי בקטגוריית הגיל שלי.

 

אני לא ספרינטר. לא בנוי למרחקים קצרים, אלא לארוכים. תמיד מסתכל על השורה התחתונה. זהו דבר משותף לקריירה שלי ולתחרויות איש ברזל. עקשנות ודבקות במטרה. לדחוף קדימה, לא לפחד מכישלון, לדעת להפיק לקחים ולחתור למצוינות.

 

אני לא מסוגל לעבוד במערכות. אני בנוי למערכת הקטנה שלי, ולעמוד בראשה. אם הייתי רופא, הייתי מנתח, אם הייתי בוחר בקריירה צבאית, הייתי שואף להגיע לדרגת אלוף. לעולם לא אתפשר על בינוניות.

 

הטיפול בתיק הוא זהה בין אם שכר הטרחה הוא 20 אלף שקל או 200 אלף. כל תיק זוכה לירידה לפרטים הקטנים ביותר. מרגע ששכר טרחה הוסדר, יותר לא מדברים על כסף. אם נניח סגרתי ייצוג ב־70 אלף שקל ואני מרגיש שהיה מקום לשכר טרחה של 120 אלף, עדיין אעבוד כאילו סגרנו 120 אלף. זה באופי שלי, כחלק מהחתירה להביא ללקוח את התוצאה הטובה ביותר.

 

חשוב לי לדעת את האמת לאמיתה. וזאת בניגוד לדעה הרווחת אצל סנגורים רבים. עצם ידיעת האמת, לכאורה, אינה משנה במאומה, כי במגרש המשפטי בסופו של דבר הראיות הן שקובעות. ועדיין, לי חשובה ידיעת האמת בכדי שאוכל לייצג ולנהל הגנה בצורה מיטבית.

 

אני לא מתחבר למשפט "השוק מוצף עורכי דין". התמזל מזלי להיות שייך לדור הקודם, ובניתי את השם שלי עוד לפני ההצפה. אבל גם היום אני מזהה עו"ד חריפים ומקצוענים "מהדור החדש" שמתבלטים מעל אחרים, כמו למשל עו"ד מור עטיה עמו אני מרבה לשתף פעולה, שהוא סנגור ומשפטן בנשמה.

 

אני לא מייצג משפחות פשע. אני יכול להרשות לעצמי לייצג אנשים נורמטיביים, שמצאו עצמם מסובכים במשפט פלילי.

 

נאשמים בתיקי צווארון לבן ובתיקי צווארון כחול דומים זה לזה. למשל, ברצון שלהם ללמוד כל ראיה בחומר החקירה. הן אלה והן אלה רוצים לסיים עם ההליך המשפטי שנכפה עליהם, כמה שיותר מהר, ולהמשיך הלאה בחייהם.

 

לעולם לא אנהל משפט פלילי כהגנת סרק. כשאין לי הגנה לבנות ללקוח, אני אפנה לערוץ הידברות עם הפרקליטות ואשיג הסדר טיעון. אם הלקוח יתעקש שאנהל עבורו הגנת סרק, ואדע שאני מחמיר את מצבו המשפטי, אני אתפטר מהתיק. כשאני רואה שהראיות בתיק בעייתיות, אני אנהל את תיק עד הסוף. בלי קשר לתוצאה המשפטית שאליה יגיע בית המשפט, חשוב לי לדעת שאני עושה תמיד את המקסימום.

 

מערכת המשפט מקובעת מאוד. יש לא מעט אסירים שיושבים בבתי הסוהר על הרשעות שווא. המערכת מתקשה מאוד לבקר את עצמה. יש לי ביקורת קשה על כך שאחוז הזיכויים בישראל נמוך מאד. האמירות שנזרקות באקדמיה מפיהם של שופטים, כמו "על כל ספק, נזכה", לצערי, הן סיסמאות ריקות מתוכן. עצוב, אבל נוצר מצב אבסורדי שבמסגרתו לא הפרקליטות היא זו שצריכה להוכיח את אשמת הנאשם, אלא דווקא הנאשם הוא זה שצריך להוכיח שהוא לא אשם. לפעמים, כשנאשם עולה להעיד, אני מרגיש שהשופטים לא מאמינים לו מהרגע הראשון. במקרים כאלה, כשצריך להיכנס איתם לעימות חזיתי, אני נכנס.

נאשם שאומר שהוא חף מפשע בדרך כלל מאמין שהוא חף מפשע.

 

5 כללי ברזל שנחקר "מתחיל" צריך לדעת:

1. קודם כל תירגע. צא מהלם המעצר, סביר להניח שלא תישאר עצור עד סוף ימיך.

2. אל תתפתה לדבר בחקירה לפני ייעוץ מעורך דין פלילי, זה עשוי לחסוך לך סבל רב.

3. החוקר אינו חבר. לעולם אל תאמין לחוקר שלך, ובוודאי שלא להבטחה – "תודה, ונשחרר אותך". הדבר היחיד שלנגד עיניו – איסוף ראיות שיספיקו להגשת כתב אישום להרשעה.

4. הכל במשטרה מתועד. צא מנקודת הנחה שחקירתך מוקלטת ומתועדת אף מבלי שזה נאמר לך. גם אם תבקש מהחוקר לשוחח ביחידות מחוץ לחדר, הכל יתועד.

5. שום דבר במשטרה אינו מקרי. חבר לתא, יכול בהחלט להיות מדובב משטרתי, שכל רצונו הוא להביא להפללתך.

 

 

 

 (צילום: אוהד קב)
(צילום: אוהד קב)

תומר לוינסקי

בן 30. בעלים ומנכ”ל משותף בקבוצת לאוס מדיה ואינטראקטיב. מומחה לקידום אתרים בגוגל, אחראי על עשרות מיזמים שונים ברחבי האינטרנט. לאתר

 

יש בתחום שלנו הרבה תחרות, אבל לנו כחברה אין מתחרים. רוב הקולגות בתחום שלנו מתרכזים בלספק שירות אחד בלבד, אנחנו מנסים לספק כמה שיותר שירותים תחת קורת גג אחת: עיצוב, פיתוח, קידום, פרסום, תוכן, ועוד. הבידול שלנו מורכב ממתודולוגיית עבודה ייחודית לכל מחלקה בשילוב עם הניסיון הרב שצברנו בכל אחד מהתחומים.

 

הלקוח צריך וחייב להיות שותף לדרך. בתחום שלנו הלקוח לא תמיד צודק מכיוון שהוא פשוט לא בהכרח מבין – הכל משתנה ומתעדכן על בסיס יומי. לכן, נקודת המוצא היא קודם כל להקשיב ללקוח ואחרי זה להסביר לו מהי הדרך הנכונה ביותר עבורו. בדרך כלל הלקוח רוצה להבין ולדעת. ברגע שהוא מקבל את האינפורמציה הנכונה והמותאמת ביותר עבורו הדרך להצלחה היא קצרה.

 

הקמנו רשת של מעל 300 אתרי תוכן. לפני שנתיים זיהיתי את הצורך והביקוש של פרסום תוכן באינטרנט, לכן ביצענו מספר רכישות של אתרי תוכן ותיקים. בנוסף, הקמנו כמה מאות אתרי תוכן נוספים וייסדנו את קבוצת מקומונט שבה אנחנו מפעילים אתרים בנישות שונות שמאפשרות לפרסם כתבות תוכן ובאנרים. בשירות משתמשים מדי חודש אלפי לקוחות שונים.

 

לנהל זה חלק ממהות החיים מבחינתי. לנהל זה להוביל, לנהל זה להצליח להגיע לתוצאה הטובה ביותר באמצעות האנשים שסביבך. לנהל 50 אנשים זה אתגר גדול וזכות גדולה. ותמיד נחמד לדעת שאתה מספק פרנסה למספר רב של אנשים.

 

חשוב לפתח מערכת ניהול פנים ארגונית. בשביל לשמור על איכות השירות ועל מנת לא להתפזר חילקנו את החברה למחלקות שכל אחת מהן אחראית על שירות ספציפי, מה שגורם בסופו של דבר להתמקצעות של המחלקות בכל שירות שאנחנו מספקים. הכל ביחד מסונכרן למערכת פנים אירגונית שפיתחנו במיוחד, שמרכזת את כל התהליכים שעוברים בחברה בצורה מסודרת. המחלקה שאחראית על ניהול תיקי הלקוחות מרכזת את כלל הפעילויות ללקוחותינו ואחראית על שביעות הרצון שלהם מכלל השירותים בחברה.

 

הכל תלוי אך ורק בך. חייבת להיות לך תשוקה למקצוע שאתה עוסק בו. זה, לצד כוח רצון והידיעה שלעולם לא תוותר ותמיד תאמין בעצמך וביכולת שלך. התמדה היא תכונה שצריך לסגל בשביל להתקדם ולהצליח בחיים, לא משנה באיזה תחום מדובר. הדרך לכבוש כל מטרה בחיים היא התמדה.

 

5 כללי אצבע למי שמקים עסק

1. לבחור את העובדים, אנשי המקצוע והספקים בפינצטה. לא לפחד להחליף אותם אם אינם טובים.

2. להילחם על כל לקוח פוטנציאלי ולשמר כל לקוח קיים. הלקוחות הם זכות הקיום של העסק.

3. תכנון וניהול תזרים מזומנים יחד עם השגת מימון בעלויות הזולות ביותר לפעילות של העסק יאפשרו לשפר את הרווחיות ולחזק את היציבות.

4. להציב יעדים חדשים כל שנה ולהשקיע בשיווק ובפרסום של העסק. זה הבסיס להצלחה של כל עסק.

5. לדעת לא לוותר גם ברגעים קשים. אחריהם יבואו רגעים יפים יותר. מכל דבר לומדים ומשתפרים.

 

 

 

 

 

 (צילום: אוהד קב)
(צילום: אוהד קב)

 

עו”ד דרור ומשה חייק

האחים בני ה־43 ו־37 (בהתאמה) משיגים לישראלים הזכאים לכך את הדרכון הפורטוגלי הנחשק, ומסכמים באוזנינו ארבע שנים של עבודה יחד, עם רשמים על המקום שבו העבודה פוגשת את ההיסטוריה, על עבודה בעסק משפחתי, ועל הצלחה. לאתר

 

לפני ארבע שנים חוק חדש של ממשלת פורטוגל שינה לחלוטין את חיינו. עסקנו במשפטים גם לפני כן, בין אם זה בתחום המשמים לכאורה של עולם המשפט: חוזים, תביעות כספיות, דיני עבודה וכיו”ב, ובין אם זה בהופעות מלאות אדרנלין בבתי משפט, עד שיום אחד פורטוגל אפשרה לישראלים להוציא דרכון פורטוגלי. ידענו לנצל את ההזדמנות. הקמנו את המשרד, ומאז אנחנו עובדים יחד.

 

לעבוד עם אחיך זה לישון בשקט בלילה. זו אחת ההחלטות הטובות שקיבלנו בחיים. אנחנו סומכים זה על זה בצורה עיוורת, ויודעים שהכל מבוצע ברמה הגבוהה ביותר. עבדנו יחד גם בעסק המשפחתי. כך, העבודה המשותפת לא חדשה לנו. למי שמכיר את “חייק במות”, זה אנחנו. ובנינו במה בכל מקום בישראל.

בראש ובראשונה, זה מהנה. העיסוק בדרכון פורטוגלי כרוך בחקר שורשים ונבירה בארכיונים היסטוריים בני 500 שנים. כדי להוכיח את מוצא הלקוחות שלנו, אנחנו עושים בשבילם את הכל, וזה מרתק.

 

אפשר לכתוב ספר מכל הסיפורים שאנחנו פוגשים. אנחנו מקבלים המון השראה מהלקוחות שלנו. זו זכות גדולה שתהליך הוצאת הדרכון הוא תהליך משפחתי. אנחנו משפחה שמלווה משפחה. העובדה שאנחנו גורמים לאנשים לחזור ולדבר עם קרובי משפחה שנותק עמם הקשר לא פחות ממדהימה.

אנשים מדברים מולנו עם סבתא שלהם עמה לא דיברו 20 שנה.

 

בין עשרות הסיפורים המשפחתיים, נח סיפור משמעותי של העם היהודי. מכל אדם נוסף שבני המשפחה חוזרים עמו לקשר, משוחחים איתו, מראיינים אותו – נוסף סיפור אחר על החיים במרקש או העלייה ממקדוניה, או חיסול כל היהודים שם, והבריחה של יהודי בולגריה לארץ. אנחנו לומדים המון מכל לקוח ולקוח, כי בסופו של דבר כל לקוח שמתחיל איתנו תהליך נכנס למשפחה, וגם מקבל מעטפת משפחתית.

 

בזכות הסיפור המשפחתי שלנו, יש לנו התמחות בעיראקים. בדרך כלל, ובטעות בסיסית, קוראים לכל יוצאי עדות המזרח “ספרדים” וזה רחוק מהמציאות. יוצאי עיראק, פרס, תימן – כלל אינם ספרדים ואין לרובם קשר לגירוש ספרד. רובם המוחלט של יוצאי עיראק מקורם בגלות בבל העתיקה; אז מה אנחנו נעשה בתור עיראקים? כמובן שלא ויתרנו כי לא יעלה על הדעת שנסדר לכל הלקוחות דרכון ורק הסנדלר ילך יחף, וכדי שהקהילה היהודית בפורטוגל תכיר בנו נעזרנו בחוות דעת של פרופ’ באונ’ בר אילן, שביסס את הקשר בין השם שלנו למגורשי ספרד וכך קיבלנו את האישור המיוחל. מאז המשרד שלנו ספציפית צבר המון נסיון באישור של לקוחות ממוצא עיראקי.

 

לא מעט תפוצות מקבלות דרכון באופן כמעט ודאי. אנחנו מדברים על יוצאי מרוקו, טוניס, אלג’יר, לוב, מצרים, לבנון, סוריה, טורקיה, בולגריה, יוון, מדינות יוגוסלביה לשעבר, דרום אמריקה.

 

לא פתחנו פה מפעל לעודד ישראלים לרדת מהארץ. שנינו שירתנו ביחידה מובחרת (סיירת גבעתי) ויחד עם שני האחים הנוספים שלנו מחזיקים בשיא היחידה של ארבעה אחים לוחמים. אנחנו מאוד ציונים ומחוברים לארץ. אנחנו קוראים לזה שדרוג של היכולות של הלקוח והאפשרויות העומדות בפניו ובפני צאצאיו העתידיים.

 

זו גלובליזציה, חד משמעית. מה שאינך יכול לעשות בתור אזרח ישראלי, ניתן לעשות כאזרח פורטוגלי בכל מדינות אירופה ללא צורך באשרה וללא חשש, בלי לבקש מאף אחד רשות. לעבוד בגרמניה, לגור בספרד, ללמוד באיטליה או בכל מדינה אירופית – באופן מסובסד הרבה פעמים ואפילו בחינם. הרבה רוצים להשתמש בדרכון הפורטוגלי בשביל עסקים, הרבה עובדים בחו”ל וזה יכול לשמש להם מקפצה ומינוף. אם מדובר בטיול אחרי צבא, הדרכון נותן כניסה כמעט לכל מדינה בעולם ונחשב לאחד הדרכונים ה”חזקים”. אחד רוצה לגלוש באינדונזיה, השני לאכול פלאפל בקטאר, ואיך אפשר לשכוח את הדובדבן שבקצפת — כניסה לארה”ב ללא צורך בוויזה.

 

נסענו לפורטוגל ובחרנו את אנשי המקצוע עם פינצטה. את עורכי הדין, את השליחים, את המתורגמנים. כי יש פה המון חשיבות לעמידה בלוחות זמנים ולהגשה של הדברים לרשויות בצורה מסודרת. הדבר האחרון שחסר לנו זה לגלות עוד שנתיים שהייתה טעות בתרגום או שמסמך לא הוגש בזמן, לכן בקרת האיכות קריטית.

 

אנחנו אומרים בגלוי, התהליך אורך שנתיים. אין לנו בושה להגיד ללקוחות מה אורך התהליך, ולא נגיד להם שזה לוקח שנה כדי שיתאכזבו עוד שנה ולא יהיה להם מה לעשות בנדון. גילוי נאות מבחינתנו זה עקרון בסיסי, גם אם נפסיד את הלקוח שיתפתה ללכת בעקבות הבטחות שווא של מתחרים בשוק.

 

החוק הפורטוגלי כאן כדי להישאר. החוק הזה חוקק ל־40 שנה, מתוכן עברו רק ארבע. פורטוגל עושה את זה גם מהמניע הרגשי, תיקון העוול שנגרם למגורשי ספרד ופורטוגל, והרצון להחזיר האזרחות שנלקחה לאבות אבותיהם. זאת באמת נקודה שעולה כל פעם עם לקוחות ספקנים. נדמה להם שזה טוב מכדי להיות אמיתי ואנחנו מדגישים — זה אמיתי לכל דבר. לא קומבינה, לא הגרלה, לא גרין קארד — אזרחות מלאה ושוות זכויות של פורטוגל. ובגלל שמדינה זו חברה באיחוד האירופי הרי שזו אזרחות אירופית לכל דבר ועניין על כל יתרונותיה.

 

5 סיבות שגם אתם צריכים אזרחות פורטוגלית

1. כי סוף סוף תהיה גם לכם נבחרת במונדיאל

2. כי עם כל הכבוד לים התיכון, תהיה לכם גישה לאוקיינוס האטלנטי

3. כי בפורטוגל יש מדיניות מוצהרת של אי הפללה למעשני מריחואנה

4. כי הדרכון הפורטוגלי הוא מס’ 5 בעולם בכניסה למדינות ללא צורך בוויזה

5. כי זה היה של אבות אבותיכם ועכשיו נותנים לכם בחזרה, אז למה שלא תיקחו?

 

office@dhlaw.co.il

moshe@dhlaw.co.il

 

 (צילום: יעקב רם)
(צילום: יעקב רם)

 

עו”ד גלעד כצמן

בן 52, נשוי 3+. מומחה לעבירות צווארון לבן וליטיגציה אזרחית מסחרית. לאתר

 

אל תפחד משינויים. לאחר עבודה של מספר שנים בפרקליטות מחוז מרכז כתובע, החלטתי לפרוש ולפתוח משרד עצמאי. המשרד שפתחתי עסק לרוב במשפט הפלילי, אך ייאמר מיד, תמיד לטשתי עיני לתחומים נוספים. ברבות השנים הבנתי שבעצם התחום שמעניין אותי יותר מכל הוא ליטיגציה.

 

ליטיגציה היא אמנות ההתדיינות והטיעון בבית המשפט. המשמעות היא ניהול משפט עבור הלקוח והובלתו לחוף מבטחים. בשיטת המשפט האנגלית יש ייחוד מקצועי של עורך הדין הליטיגטור — זה שטוען בבית משפט הוא הבריסטר. בעיניי זה חוד החנית, שם רציתי להיות. זה שמביא את הדברים בפני השופט ומשכנע אותו בצדקת הדרך. משפט אמיתי, פנים מול פנים, קצת כמו פעם. אני עוסק בניהול משפטים מאלף ועד תו. משלב הכתיבה, דרך ניהול המשפט, הופעות, גישורים, משא ומתן. ייחודו של המשרד בפן המקצועי הוא בהתמחות הדו תחומית בליטיגציה פלילית ואזרחית, ואנו מייצגים סדר גודל של מאה לקוחות חדשים בשנה.

 

צריך לנהל משפט כאופציה חלופית למשא ומתן. אופציה ריאלית של ניהול משפט מחזקת את הצד שלנו במשא ומתן ומסייעת בשמירה על האינטרסים של הלקוח.

 

אסור להירתע מניהול משפט עד תום. הדבר פוגע באיכות הייצוג. חייבת להיות אופציה ריאלית כל העת, כאשר לצדה יש לערוך מאזן תמידי של סיכונים וסיכויים משפטיים. כך אנו פועלים במשרד.

 

חשוב לי ליצור קשר גם עם לקוח שלא אייצג. אני מקפיד להיפגש עם כל פונה ופונה, גם אם אני חושב שלא אייצג אותו מתוך אי הסכמה על הדרך או על המחיר. אני לומד רבות מלקוחותיי ומהמקרים הרבים שאני נחשף אליהם. למדתי לא להקל ראש בדעת הלקוח, הגם שאינו משפטן. זו צניעות מקצועית שחשוב לשמור עליה.

 

חשוב לזכור שלקוחות שונים רואים ושואפים לדברים שונים. בעבודה על תיק, ברמה המשפטית הדרך היא דרכי. אבל חשוב לשים לב ללקוח ולא לאבד אותו בבליל העשייה והמשפט. יש לתקשר איתו ולהבין ללבו. הלקוח במצוקה, הוא משלם כסף רב עבור ייצוג, ומגיע לו שרות משובח בכל פן. רק לאחרונה הזמנתי לקוחה למשרד רק כדי להסביר כי לא כדאי להמשיך בתביעה שלה, כי הסיכון רב על הסיכוי. ישבנו שעה, היא הבינה והודתה לי. חסכתי לה זמן וממון רב.

 

ההתמדה חשובה מהכישרון. למעשה, ההתמדה חשובה יותר מכל דבר, אבל לא ניתן שלא לדבר על יושרה, אותה ינקתי בבית הוריי וחזיתי ברבים שנפלו במבחן היושר. בעיניי, הכל מאבד משמעות בלעדיו.

 

היושר מתבטא בעבודה בגובה העיניים מול לקוחות. זה חשוב לעתים יותר מהמטרה המשפטית עצמה. לקוחות באים כדי לקבל סעד משפטי, אבל אני מרגיש חובה לתרגם להם את המשמעות של הדברים. התחושה איתה הולך הלקוח מהמשרד עם סיום התיק חשובה לא פחות. ההבנה שהכל נעשה, שזו התוצאה המקסימלית האפשרית בנסיבות.

 

אני מאמין מאוד בהפרדה. במשרד, לעבוד חזק להשקיע, לעתים שעות רבות, ולצד זה בזמן הפנוי המוקדש למשפחה ולעצמי לא עובדים. לא מערבבים בין הדברים. אני מקפיד בקנאות לא לעבוד בסופי שבוע או בחגים. כל דבר בעתו. זו שאיפה חשובה.

 

5 דברים שלא ידעתם על הופעה בבית משפט

1. כללי לשכת עורכי הדין מחייבים לבוש שחור-לבן ועניבה.

2. ז’קט הוא חלק מקוד הלבוש רק בסתיו ובחורף, במועדים שמוגדרים מראש.

3. גלימה צריך לעטות רק בבית המשפט המחוזי והעליון.

4. התובע יושב תמיד אל מול יד ימינו של השופט, למעט אולמות הפוכים שבהם, משום מה, דוכן הנאשמים נמצא אל מול יד ימין של השופט. אז הצדדים יתחלפו והסניגור יישב ליד דוכן הנאשמים.

5. נהוג שעורכי הדין יוצאים מאולם הדיונים עם פניהם לשופט.

 

 (צילום: בנימין אדם)
(צילום: בנימין אדם)

 

עו”ד חיים כהן

בן 50. נשוי 3+ (שגב, ירין ולינוי), מחזיק יחד עם אשתו עו”ד קרן ראובן כהן, במשרד עורכי הדין כהן־ראובן ושות’ המתמחה במקרקעין, משפחה, צוואות, ירושות ואזרחי מסחרי

 

עסקתי בתחומים שונים. עבדתי כמחנך, למדתי לתואר ראשון בחינוך, התמחיתי בטיפול בנוער במצוקה; הקמתי עיתון בפתח תקווה; הייתי ראש המטה של שר החוץ וסמנכ”ל בחברה לתוספי מזון. למדתי משפטים והפכתי לעו”ד.

 

אנחנו פאוור קאפל. אשתי ואני משלבים את הידע שלנו ומשתלבים ביחד כמעט בכל תחום שאנחנו עוסקים בו. חשבנו שיהיה קשה לעבוד יחד, אבל להפתעתנו זה ממש מוצלח. כן, גם בבית לפעמים מדברים על העבודה. אבל לא צריך להיבהל מזה, זה חלק מהעניין.

 

אני מנהל במשרד את מחלקת המשפחה, צוואות וירושות. בתחום הזה, בשביל שצדק יעשה ויראה, לפעמים יש צורך במאבק משפטי ולפעמים אפשר להגיע לתוצאה הזאת באמצעות דיאלוג בין הצדדים. אני שם כדי לשרת את לקוחות המשרד ולעשות את זה על הצד הטוב ביותר.

 

פתחנו במשרד מודל שנקרא “מתגרשים בשניים”. הגעתי לתחום המשפחה דווקא מהרצון להביא ערך מוסף של פתרון סכסוכים במינימום תסכול, מרמור וכעס. המודל הוא תהליך ייחודי שבו קרן אשתי מלווה את האישה, ואני את הגבר. אנחנו מבררים את הצרכים והרצונות שלהם, בודקים כיצד הם רואים את היום שאחרי, ולאחר מכן מנסחים הסכם שמבטא את הרצונות של שניהם.

 

במשברי הנישואין חשוב לראות את טובת הילדים. ההורים המתגרשים יידעו להסתדר, הם בוגרים. מי שעלולים להיפגע כשהם נחשפים למצב החדש, הם הילדים. לכן חשוב לייצר להם מקומות חדשים, כמה שיותר נוחים ונקיים מכעס ותסכול על ההורה השני.

 

לכל תיק במשרד אני מתייחס כאילו זה התיק הראשון שייצגתי. אני מקשיב ולומד את המקרה הפרטי, ומבין מהלקוחות מה הם היו רוצים ואיך הם רואים את הפתרון. אני לא מגיע כשאני מקובע בדרך מסוימת, אלא רואה לנגד עיניי אנשים. לכל מקרה, היסודות המשפטיים הנכונים לו.

 

צדק זו מילה גדולה, אבל לא מפחידה. אנשים שמגיעים לבית המשפט מבקשים פתרון למקרה האישי שלהם, ויש אפשרות להוביל תיקים למקומות שנעשה בהם צדק.

 

יש לבצע פעולות משפטיות נכונות בזמן. מודלים חדשים של משפחה והעלייה בתוחלת החיים משפיעים על ההיבטים המשפחתיים. לכן עלולות להיווצר בעיות שלא מודעים לקיומן. לדוגמה, במשפחה שבה אחד מבני הזוג הלך לעולמו, בן הזוג שנותר בחיים הכיר בן זוג חדש ונוצרה זוגיות חדשה שערבבה בין נכסי המשפחה המקורית למשפחה החדשה. הצלחנו לתת פתרון לפני שילדי הצדדים מהנישואים הראשונים של בני הזוג התחילו להסתכסך ביניהם.

 

ניסיון לשנות את הקיים הוא כמו לרצות להיוולד מחדש. לחזק את הקיים, לעומת זאת, זה לאהוב את מה ומי שאתה, ולתת לעצמך את כל ההזדמנויות להתעצם.

 

5 דברים שצריך לדעת על תכנון משפחתי משפטי

1. רוב האנשים לא מבצעים פעולות משפטיות משפחתיות מקדימות כי הם חוששים “מה יגידו”.

2. הסכמים מקדימים בתוך המשפחה מונעים תסכול וכאב במקרה שנפרדים.

3. תכנון משפחתי משפטי עוזר לתכנן את העתיד המשפחתי טוב יותר.

4. בשינויים שיש היום בתוחלת החיים ובמוסד המשפחה, חשוב מאוד לערוך ייפוי כוח מתמשך וכן לערוך צוואות.

5. עורך דין הוא לא רק למקרה של צרה אלא גם יועץ ומלווה לחיים משפטיים בריאים יותר.

 

המצליחנים (צילום: אוהד קב)
(צילום: אוהד קב)

 

האחים אבידן

עידן (38), מור (36) ורז (31) פתחו בעשור האחרון מעל עשרה עסקים משגשגים במרכז. חרתו על דגלם את השילוב בין בר קוקטיילים למסעדת שף בעיצוב שנחת מהחלל החיצון, וכעת הם יוצאים להביא את הבשורה אל מחוץ לתל אביב. לאתר

 

אנחנו פעילים בחיי הלילה כבר 20 שנה. כשפחתנו את העסק הראשון שלנו, עברנו מלהזמין אנשים ולארח אותם במסיבות, לעשייה אמיתית של עסק. ניהול מטבחים, ניהול שירות, ניהול עובדים. מאז, הייתה לנו יד בהקמת עשרות מקומות שעדיין מצליחים.

 

נכון לעכשיו יש לנו שמונה מקומות שמלאים ערב־ערב. בדיזנגוף, יש לנו שלושה מקומות על הרחוב: Concierge, Room Service וCentro. מהצד, קל לראות שהם קשורים. הקו העיצובי המקשר של האובר־דיזיין הוא החתימה שלנו. בהתחלה לא הבינו מה זה; Room Service צץ בדיזנגוף כאילו נחתה חללית. תיירים נכנסים לConcierge ומתבלבלים, לא מבינים לאן הגיעו. ואין כמו הCentro אחרי שופינג בדיזנגוף סנטר. זה מרגיש חו״ל.

 

איך מנהלים שמונה מקומות? כמו צבא. חייב להיות סדר, אחרת לא ניתן לנהל כמעט 300 עובדים. אנחנו מוציאים משכורות של למעלה ממיליון שקל בחודש, כי עובדים נשארים איתנו ומתפתחים לאורך השנים, והשכר שלהם עולה בהתאם.

 

הקונספט הייחודי שלנו הוא שילוב אמיתי בין בר למסעדה. בר קוקטיילים עם מסעדת שף, מטבח פתוח, עיצוב מנות מעניינות עם הדרינקים. אם בבר יש 80% שתייה ו־20% אוכל, ובמסעדה להפך, אצלנו יש 50%־50%. מטבחי שף ואוכל מצוין, בשילוב עם קוקטיילים מעולים. הנישה של לא בר ולא מסעדה מייחדת אותנו, ואת המודל הזה אנחנו רוצים להוציא גם החוצה מתל אביב.

 

הReception בגבעתיים הוציא מהבתים קהל לקוחות חדש. המקום מלא בכל ערב. שיטת הבילוי שיצרנו גרמה לאנשים לצאת לבלות באופן יומיומי מבלי לחשוב יותר מדי. יש דרינק מיוחד, יש אוכל, מוזיקה, מלצרים באנרגיה אחרת, פינוקים בצ’ייסרים. זה לא מחייב מדי, אבל כן ברמה גבוהה. זה תפר שאנשים אוהבים, בא להם להרגיש פיין, בלי להוציא 250 שקל. מוציאים אצלנו בין 70 ל־130, וזה value for money.

 

הסוד הכי גדול להצלחה שלנו זה שאנחנו מקשה אחת. הכי כיף בעולם לעבוד כל האחים ביחד. האינטרס משותף לכולם. אפס ריבים, פרגון גם ברגעים הקשים. מה שעוזר להישאר בווייב טוב אחרי התחייבויות מטורפות שלקחנו, המון לחץ ושנים של סטרס, בענף לא קל, זה להישאר חיוביים וגוף אחד, לא משנה מה.

חשוב לדעת למי לומר תודה. אנחנו משפחת אבידן, אבל לא רק. לצדנו דן גוטמן, שמנהל את מערך השירות וכוח האדם, ניב שיר, בן משפחה ושותף, אחראי יח”צ, ואבי עמר, שאיתנו שנים, מארח בחסד עליון ורמת שירות ויחס אישי ללקוחות שלא נראו.

 

אנחנו לא יודעים לעשות משהו אחר. אנחנו ממשיכים לפתוח עסקים אפילו בתקופה קשה זו של ענף המסעדנות וכל גזירותיה, בגלל שאנחנו מבינים כבר שלנהל מסעדה צריך לקחת הכל בחשבון ויותר, אבל הסיבה העיקרית היא שאנחנו מארחים מכל הלב, אוהבים אנשים ואוהבים לראות אותם נהנים. אנחנו נותנים ביד רחבה ובאים מאהבה.

 

תל אביב: צ’ק. הלאה: ישראל. יש לנו רצון לפתח את הקונספט שלנו, בכל פעם בשם אחר עם דגשים אחרים ושדרוגים ייחודיים, בכל רחבי הארץ. התחנה הבאה: בדצמבר הקרוב ייפתח בהרצליה המקום הבא שלנו. הולך להיות מעניין. אז בינתחומי, תתכוננו. 

 

 (צילום: אוהד קב)
(צילום: אוהד קב)

 

ד”ר יואב לייסר

כירורג פה ולסת, רופא כללי PHD ,MD בביולוגיה מולקולרית — חקר הסרטן, ופסל.

בן 44, גדל בחולון, מתגורר בחיפה, שם יש לו מרפאה אחת. השנייה בתל אביב. לאתר

 

אני לא עושה חצאי עבודות. אם אני עושה משהו, זה כמו שצריך. אין לי פשרות בעניין הזה. רפואה, כירורגיה, פיסול. אני אקנה את חומרי הגלם הכי טובים שיש, גם אם ארוויח פחות. כשלא מתפשרים אין תקלות.

 

הפיסול קדם לכל. כשהייתי בן עשר אבא שלי — גם רופא, אבל נגר חובב – העניק לי סכין, ונתן לי בול עץ. גילפתי ממנו כלב עם הלשון בחוץ. זה היה הפסל הראשון שלי.

 

אני משחזר פנים של אנשים. ברגע שהגיעו לפני עשר שנים המדפסות התלת ממדיות, נפתח לי הפתח להתחיל לפסל פנים. אנשים שחסרה להם עצם בלחי, או סנטר, ולא רוצים ניתוח גדול של הזזת לסת, יכולים לעשות את ההליך על ידי הדפסת תלת ממד של החלק החסר, באיזה חומר שיבחרו.

 

המקרה הגדול הראשון היה פצוע סורי שאיבד את כל הלסת שלו כתוצאה מקליע. תחילה לא ידענו מה לעשות. עד אז לא הדפסנו בתלת ממד חלק גדול כל כך. אבל חשבתי בגדול. בנינו מאבקת הטיטניום פיקסל-פיקסל, ויצרנו לו לסת שלמה שתפקדה.

 

אנשים יוצאים מהמרפאה שלי עם שיניים כמעט ביום אחד. תוך 24-48 שעות, אנשים מחוסרי שיניים או בעלי שיניים הרוסות, מקבלים שיניים חדשות. אין יותר תותבות. אין דבר כזה שאין לי פתרון; גם אנשים מחוסרי עצם, שנאמר להם שייאלצו לחיות עם תותבות נשלפות, יוצאים מהמרפאה שלי עם שיניים קבועות, בשתלים מיוחדים ושתלים מודפסים. אני לא מאמין ב”אי אפשר”, ונותן מענה גם למקרים המורכבים ביותר.

 

אתה בוחר מה להיות. לא חייב להיות מה שכל הכוורת עושה. בחרתי להיות בן אדם קודם כל, ואחר כך רופא. אני לא זקוק לאגו, אני מספיק בטוח בעצמי. במקום זה אני עושה הרבה פרו-בונו במרפאה. מספיקים לי החיוך והכרת התודה, על משהו שבסך הכל עשיתי עם הידיים שלי. אם יש משהו שאני לא רוצה לאבד, זו האמפתיה. אני לא מדבר עם פציינטים, אלא עם בני אדם.

 

6 הטיפים שלי להצלחה

1. מצא משהו שמפחיד אותך, ותתגבר עליו.

2. מצא משהו שאתה טוב בו, ונסה לשלב אותו עם מקצוע מכניס.

3. חשוב שיהיה לך מישהו שתוכל לחלוק איתו את זה. בלי אהבה אין אריכות ימים.

4. חשוב לקחת הפוגות. לא לעבוד כל היום, כל הזמן ותמיד. אבל כשעובדים, לעבוד הכי חזק.

5. אנחנו לא מספיק עשירים לקנות דברים זולים. אני מעדיף לשלם יותר על חומרי הגלם במרפאה, כדי לקבל שקט.

5. חובה שיהיה לך תחביב. שתמיד יהיה לך עוד שסתום לשחרור לחץ.

 

 

אורי גבריאל (צילום: גבריאל בהרליה)
על השער: אורי גבריאל בראיון מעורר מחשבה. גליון ספטמבר של בלייזר עכשיו בדוכנים(צילום: גבריאל בהרליה)

 

 


פורסם לראשונה 08/09/2019 16:37
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים