קנטאקי פרייד שניצל: המנה של איתן כליף
הוא מנהל קריאייטיב, אמן צילחות וגר ברמת גן - ולפחות שניים מהדברים האלה הופכים אותו לרווק מבוקש. הכירו את איתן כליף, המתמודד שהפתיע את שופטי "הכל אוכל" והשתמש במכשיר חשמלי - ואיך אפשר בלי מתכון שתוכלו לנסות להרוס בעצמכם בבית
איתן כליף הוא מנהל קריאייטיב מרמת גן - העיר שכולה אומרת "קריאייטיב" - וחבר ותיק בקבוצת "רווקים מבשלים ביחד". בתוכנית הראשונה של "הכל אוכל", איתן הגשים את חלומו של כל מאותגר מטבח - לטגן משהו בשמן עמוק, ללכלך כמה שיותר כלים ולפזר שקדי מרק בכל מקום בלי להתמודד עם ההשלכות אחר כך. צוות הניקיון שלנו יודע איפה אתה גר.
הרפרטואר הקולינרי של איתן בקבוצה כולל בעיקר צילחות יצירתי - זירו בכוס וינטג', חצי ענב על קרקר עם גבינה צהובה ופלפל גרוס מסביב. איכויות שהוא ללא ספק הפגין גם בתוכנית. חשבתם שאי אפשר להמציא מחדש את שניצל התירס? כנראה שלא פגשתם עדיין מנהל קריאייטיב מרמת גן.
סל המצרכים של איתן ונועה:
חצי עגבניה, מלפפון, בננה, קופסת שימורים אננס, מלפפונים חמוצים, טונה, מלאווח קפוא, שניצל תירס ותבנית ביצים.
מזווה לא עשיר אבל שמח בחלקו:
שמן קנולה, שמן זית, מלח ופלפל, פפריקה מתוקה, תבלין לפיצה, קטשופ, רטבים של טייק אווי, טחינה גולמית, ממרח שוקולד, קמח, פירורי לחם, שקדי מרק, נודלס בטעמים להכנה מהירה.
מתכון: קנטאקי פרייד שניצל
מרכיבים:
שניצל תירס (ניתן גם להשתמש בשניצל עוף) פרוס לפרוסות ברוחב כ-2 ס"מ
לבלילה:3 ביצים
כף מיץ לימון
כף רוטב סויה (נשאר מטייק אוויי אסייתי)
מעט פלפל
לתערובת הקמח:
כוס קמח לבן
כף פפריקה
חצי כוס פירורי לחם (ניתן לרסק גם חטיף אם יש בבית)
כפית מלח
צ'ילי
שקית תבלין פיצה
שלבי ההכנה:
לחמם בסיר בינוני שמן עמוק (גובה 3-4 ס"מ). לקחת רצועת שניצל, לטבול טוב בבלילה ומיד לתערובת הקמח לכיסוי מלא. משם שוב לבלילה ואז שוב לכיסוי נדיב בקמח (דאבל דיפ).
משם לשמן החם (בחום בינוני).
לאחר 5-6 דקות להוציא מהשמן ולהכניס לתנור (בואו, טוסטר אובן) ל-6 דקות.
להוציא ולהגיש לצד מגוון רטבים שנשארו לכם במקרר.
טיפ קטן:
ניתן לערבב קצת קטשופ ומיונז כדי ליצור גרסה ביתית לרוטב "אלף האיים".
אפשר גם להוסיף טיפה פלפל בשביל "ספייסי אלף האיים".
בתיאבון!
>> עוד לא צפיתם בפרק הראשון של "הכל אוכל"? עכשיו באוויר: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5785788,00.html