מקושקשת במיקרו ומנה חמה: מצעד מנות הרווקים האייקוניות
מערבבים סלט עם אורז ואוכלים חומוס קר עם פיתה רותחת? אתם לא לבד. כלומר, אתם כנראה לבד בחיים, כי מדובר בכמה ממנות הרווקים השכיחות ביותר - אבל כולנו היינו שם. מהמושקעת עד הקלאסית: אורן ברזילי דירג את 10 המנות של הבשלנים הבודדים
יש משהו לא מאוזן בדרך שבה אנחנו מדברים על אוכל. אם תשימו לב, רוב השיחות שלנו על אוכל - יחד עם חלק הארי של הסיקור במדיה - עוסקות בעיקר בעשירון העליון של דברים שנרצה להכניס לפה, ממסעדות שף ועד סופ"ש של בישולים. כמו חובבי כדורגל - ברור שליגת האלופות היא החלום, אבל מותר להתעסק ולדבר גם בליגת העל, שלא לדבר על הלאומית.
אז לגרסת האוכל של הליגה הלאומית קוראים אוכל רווקים, ובלי לבדוק את זה אפילו די ברור שאכלתם ותאכלו בימי חייכם הרבה יותר מנות מהרשימה פה למטה מאשר ארוחות במסעדות שף, אז למה לא לתת למטבח הכל כך מטומטם, מחופף וכיפי הזה את הכבוד הראוי? בקיצור - קבלו את הדירוג הראשון אי פעם של המנות האייקוניות מתקופת הרווקות שלכם.
10: חומוס ופיתה מהפריזר
הסימולקרה הכי מושלמת בעולם האוכל. הניסיון הוא לחקות מנת חומוס טרייה והתוצאה כל כך שונה שזה כמעט מצחיק - חומוס כמעט קפוא מהמקרר יחד עם פיתה חמה כמו הר געש יוצרים שילוב של חם-קר שמעט מאוד מסעדות שף מעזות בכלל לנסות. מזין? כנראה שכן. טעים? ובכן, לא נראה לי שפקעיות הטעם בכלל מתפקדות בטמפרטורות כאלו.
9: דגני בוקר לא בבוקר
איזה יופי של מנת רווקים מושלמת. מה יותר אייקוני ממנת "דגנים" שעשויה בעיקר מסוכר וחומרים מעובדים, ו"בוקר" שנצרכת הרבה פעמים בשתיים בלילה כתחליף "בריא" לארוחה מאוזנת. עדיין טעים ולגיטימי (בכלל, למרות הביקורת, כל המנות פה יפות ואהובות) אבל כל כך כל כך מטומטם ומלא באשליות.
8: מנה חמה
קלאסיקה על זמנית. לא משנה איפה היא בדירוג, לכולנו יש בלב פינה חמה למנה חמה. אם כי זו אותה פינה חמה שאתה שומר לכלב הפצוע והחולה של ההורים שעדיין מסרב למות ולהשאיר אחריו זכרונות נוסטלגיים. ועדיין - כל עוד מדובר בנודלס יש אינספור גרסאות שחלקן אפילו סבירות לגמרי גם במדינות שמכבדות את עצמן, כמו יפן. מצד שני, ביפן אפשר גם לקנות תחתונים משומשים במכונה אוטומטית, אז קבלו ביטול.
7: מקושקשת מיקרו
דעה לא פופולרית אבל כזו שאני עומד מאחוריה - אם עושים מקושקשת מיקרו בתשומת לב כמו שנותנים לכל ביצה אחרת, אפשר להוציא תוצאה שתביך את רוב המקושקשות המפוררות והיבשות שהכנתם בחיים. הבעיה היא שרובנו לא רוצים לתת את תשומת הלב הזו או לא יודעים מה היא כוללת, אבל בביצוע נכון מדובר בביצה לא רעה בכלל, שלא מלכלכת מחבת ומהווה מצע מושלם לספוג את דמעות הבדידות שלכם.
6: פתיתים
בן גוריון היה ככל הנראה מונוגמי כמו אווז (הידעתם?), אבל זה לא מנע ממנו לנסות ליצור פתרון לרעב של תקופת הצנע ועל הדרך ליצור את אחת ממנות הרווקים היחידות שמעניקות תחושה של אשכרה בישול טרי. הוראות הכנה: יהיה בסדר. בהצלחה.
5: אורז עם משהו במחבת
בניגוד למנת האורז השנייה ברשימה, אין כאן פירוט אפילו על מה מכילה המנה, ובכל זאת כולנו הכנו אותה. גרגרי חומוס עם פפריקה? יאללה. סלט ירקות שהפך למוקפץ? בכיף. חמוצים? אודרוב למחבת. כיף, חם, חריף וסובל הכל. איזו מנה מעולה יא אללה.
4: טוסט נקניק
מה יש להוסיף. מנה שהיא תמצית הישראליות הרבה לפני חומוס או סביצ'ה או כל מנה גנובה אחרת. מאולתרת, זולה, מטומטמת להפליא ותמיד טעימה לאללה.
3: פנקייק
הכי פנסי ברשימה והמנה שלוקח הכי הרבה זמן להכין, למרות שלא משנה באיזה מתכון תבחרו. ביצים, חלב, קמח, אבקת אפייה, סוכר, שימו כמה שבא לכם ויהיה בסדר. תראו, אפילו בית הפנקייק עשו מזה קריירה ואין להם פאקינג מושג איך להכין פנקייק. מנה ששמורה לימים בהם אתם רוצים לחגוג את הרווקות שלכם עם מישהו שאתם אוהבים - עצמכם.
2: סלט אורז
ככל הנראה המנה הכי אנדרייטד ברשימה. לא להאמין עד כמה אף אחד לא מדבר על סלט אורז, למרות שמדובר במנה שרובנו אוכלים, ונהנים ממנה, על בסיס קבוע. המרכיבים: אורז שישב במקרר, סלט שישב בחוץ. ההכנה: ערבבו. השדרוג: טחינה, סויה, סריראצ'ה, מה שפאקינג בא לכם. הטעם: טעים בצורה לא הוגנת כמעט.
1: פיצה פיתה
המלכה, האחת והיחידה. הסברנו פה כבר בעבר למה מדובר בהמצאה הכי גדולה של המטבח הישראלי, וזו עוד הזדמנות להזכיר. בניגוד למנה שנמצאת במקום האחרון, כאן מדובר בחיקוי שלא מנסה להעתיק את המקור אלא יוצר שפה וטעמים וחוקים משל עצמו ועל הדרך גם מהיר, כיפי, נוח ואחושרמוטה טעים. עשיתי לי חשק עכשיו.
>> וככה זה נראה כשהכנסנו שני מתמודדים למטבח ונתנו להם להמציא מנות רווקים משלהם: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5785788,00.html