אמוציות: המנה של ספיר זהר
היא הגיעה למטבח של "הכל אוכל" חדורת מטרה (לנקום באקס), נתנה שואו של החיים (טוב, עובדת בתיאטרון) וכמעט חיסלה את המנחים שלנו עם תועפות פפריקה. הכירו את ספיר זהר ואת המתכון שלה למנה "התגברתי עליו מזמן"
"אם יש משהו שסבתא שלי לימדה אותי מילדות, בעצם יש שניים, זה ש:
א׳: כורכום זה כתם.
ב׳: תלמדי לעשות אורז ובעלך בחיים לא יתגרש ממך (אם תצליחי להתחתן).
אז כנראה שזו הסיבה שאני עדיין רווקה". (מתוך פוסט של ספיר זהר ב"רווקים מבשלים ביחד", הוצא מהקשרו, ט.ל.ח).
ספיר, שעובדת בתיאטרון החאן, היא אחת מהכותבות המזוהות ביותר בקבוצה - עם פוסטים ארוכים, מנוסחים ואישיים שחושפים הרבה יותר על נפשה מאשר על המנות שהיא מתיימרת להכין.
גם באולפן של "הכל אוכל", כשהתמודדה בגבורה על גביע מתנת, ספיר שפכה את הלב לא פחות מששפכה פפריקה לתוך המלית של הטאקו שלה. אנחנו הצלחנו לחמוק מטעימת המנה הזו, אבל ליהודה ואנטון היה פחות מזל. מרגישים אמיצים? הנה המתכון למנה המאתגרת הזו.
סל המצרכים של ספיר ושחר:
חצי עגבניה, מלפפון, סלסלת ענבים, קופסת שימורים אננס, טורטיות, זיתים, גבינה צהובה ותבנית ביצים.
מזווה לא עשיר אבל שמח בחלקו:
שמן קנולה, שמן זית, מלח ופלפל, פפריקה מתוקה, תבלין לפיצה, קטשופ, רטבים של טייק אווי, טחינה גולמית, ממרח שוקולד, קמח, פירורי לחם, שקדי מרק, נודלס בטעמים להכנה מהירה.
מרכיב חובה שנוסף בהנחתה: חטיף בוטנים גנרי
אמוציות (או: התגברתי עליו מזמן)
מצרכים:
טורטיה
שמן
מלח פלפל
פפריקה
למלית;
טונה
עגבניה
שמן זית
מלפפון
זיתים
ענבים
מלח
פלפל
פפריקה
מיונז
תבלין פיצה
חטיף בוטנים גנרי
הוראות הכנה:
קורצים מטורטיה אחת גדולה ארבעה עיגולים קטנים (משתמשים בקופסת שימורים וסכין).
מושחים בשמן זית, בוזקים מלח, פלפל ופפריקה ומכניסים לתנור ל-10 דקות על 180 מעלות.
בינתיים מכינים את המלית:
בקערה מערבבים את הטונה עם שמן זית וכלל התבלינים
מוסיפים פנימה מלפפון ועגבניה קצוצים, ענבים, חטיף בוטנים גנרי וגם זיתים ביחד עם המים בשביל המרקם.
מוציאים את הטורטיות מהתנור, ממלאים בממרח העשיר שהכנו ומפנקים בטפטופי טחינה מעל.
אם יש זמן אפשר להכין ממולאים מגבינה צהובה והמילוי שנשאר. לא חובה.
המלצת השף:
לפשר מעל פירורי שקדי מרק כתושים.
בתיאבון!
>> מה אמרו השופטים על המנה של ספיר? הפרק השני כאן https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5794964,00.html