רוזעלך תימני: המנה של שחר שלמה
הקופירייטר התזזיתי שהכניס המון אנרגיות לפרק השני של "הכל אוכל" החליט להחליף מנה באמצע - ואז זכה להנחתה מפתיעה מהשופטים. הכירו את שחר שלמה וקבלו גם מתכון לקינוח פיוז'ן (לכאורה)
הוא נכנס לאולפן כמו שד טזמני, פרפר סביב המטבח וכיסה כל חלקה טובה בשקדי מרק - אבל גם אנחנו נפלנו שבי בקסם התימני של שחר שלמה, קופירייטר שהגיע מקבוצת "רווקים מבשלים ביחד" להתמודד על הגביע המהודר שלנו.
מהר מאוד התחוור לנו - וגם לשחר - שאין לו שמץ של מושג איך להתמודד עם סל המצרכים. הוא התחיל בניסיון להכין נאצ'וס פינוקים ואז חתך בפתאומיות לכיוון המתוק. כשהשופטים הנחיתו עליו ועל ספיר את מצרך החובה הוא איבד לרגע את העשתונות, ואז איכשהו הצליח לשלב אותו במנה המתוקה-מלוחה מאוד שלו. סקרנים לנסות בעצמכם? למה? טוב בסדר.
סל המצרכים של ספיר ושחר:
חצי עגבניה, מלפפון, סלסלת ענבים, קופסת שימורים אננס, טורטיות, זיתים, גבינה צהובה ותבנית ביצים.
מזווה לא עשיר אבל שמח בחלקו:
שמן קנולה, שמן זית, מלח ופלפל, פפריקה מתוקה, תבלין לפיצה, קטשופ, רטבים של טייק אווי, טחינה גולמית, ממרח שוקולד, קמח, פירורי לחם, שקדי מרק, נודלס בטעמים להכנה מהירה.
מרכיב חובה שנוסף בהנחתה: חטיף בוטנים גנרי
נאצ'וס לכאורה
מרכיבים:
טורטיה
ביצה
קטשופ
שקדי מרק
פירורי לחם.
הוראות הכנה:
חוצים טורטיה ל-8 משולשים, טובלים בבלילת ביצה וקטשופ, עוטפים בשקדי מרק מרוסקים עם פירורי לחם וזורקים לפח כי יש מנה קלה יותר.
רוזעלך תימני
מצרכים:
טורטיה
ממרח שוקולד
ביצה
פירורי לחם
חטיף בוטנים (התקלה מהשופטים)
מלח גס (צילחות)
הוראות הכנה:
מורחים בנדיבות ממרח שוקולד על הטורטיה, מגלגלים לכדי גליל ארוך ודק, חוצים לחתיכות קטנות.
טובלים בבלילת ביצה ועוטפים בפירורי לחם וחטיף בוטנים מרוסק.
מטגנים בשמן עמוק.
את הרוזלכים המטוגנים שמים בצלחת שטוחה ומעליה צלחת עמוקה עם ממרח שוקולד ומלח גס שהיה מיותר כמו המנה הראשונה אבל נחמד בעין.
בתיאבון!
>> איך הגיב שחר להנחתה המפתיעה? הפרק השני כאן https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5794964,00.html