שתף קטע נבחר
 

"אנשים שיש להם חובות לא ישנים בלילה"

“מרגע שהלקוח פונה להליך חדלות פירעון הוא מפסיק באותו הרגע לשלם לכל הגורמים להם הוא חייב כספים. זה קורה בתוך ימים ספורים. ואז מרגישים הלקוחות שמשא כבד הוסר מעליהם". אומר עדי רוזנשטיין, עו”ד המומחה בייצוג חייבים בהליכי הוצאה לפועל ופשיטת רגל. וגם - שלוש עצות זהב לחייבים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"רוב הפניות אליי נעשות בין 12 בלילה ל-6 בבוקר. אנשים שיש להם חובות לא ישנים בלילה. הם מחפשים פתרונות באינטרנט ומתקשרים אליי”, מספר עדי רוזנשטיין, עו”ד בעל ניסיון רב שנים המומחה בייצוג חייבים בהליכי הוצאה לפועל ופשיטת רגל ובעלים של משרד עו”ד בפריסה ארצית ובחו”ל. “הם טרודים, מעקלים אותם מכל כיוון - את המשכורת, חשבון הבנק ואפילו רישיון הנהיגה נלקח מהם. במסגרת ההליכים מתבטל העיקול שהוטל בחשבון הבנק ובעבודה ומוחזר רישיון הנהיגה. מרגע שהלקוח פונה להליך חדלות פירעון הוא מפסיק על פי חוק באותו הרגע לשלם לכל הגורמים להם הוא חייב כספים וכל שהוא צריך לשלם זה את ההוצאות השוטפות. זה קורה בתוך ימים ספורים. ואז מרגישים הלקוחות שמשא כבד הוסר מעליהם".

 

“משרדנו ייצג עד היום אלפי לקוחות מהארץ ומחו"ל. המשרד דוגל ביחס אישי וטיפול מקצועי צמוד. אפשר להגיע להסדרים או חדלות פירעון שזה למעשה פשיטת רגל. הרוב נדרשים לגשת להליך של חדלות פירעון ואז נקבעת תוכנית פירעון. למשל, אם מישהי מגיעה עם חוב של מיליון שקל, מגיעים איתה להסדר שאם היא תחזיר 100,000 שקל בתשלומים, החוב ייפרע ותיקי ההוצאה לפועל ייסגרו ככל וישנם”.

 

מי יכול לבקש הליך של חדלות פירעון?

“כל אזרח מעל גיל 18 שיש לו חובות יכול להגיש בקשה לפי חוק חדלות פירעון. בעיקרון במקרה של חובות עד לסך של 150,000 שקל התיק יתנהל בלשכת ההוצאה לפועל וחוב של למעלה מסך של 150,000 שקל יתנהל בבית משפט השלום. לעניות דעתי, לא כולם צריכים ללכת להליכי חדלות פירעון וכל מקרה לגופו. אם אדם נקלע למצוקה זמנית ומאמין שהוא יוכל לעמוד בתשלומים בפריסה נרחבת יותר, אמליץ לנסות להגיע להסדר ולא ללכת לתהליך, וכך גם לגבי חוב של עד 150,000 שקל. אם, לעומת זאת, מדובר בחוב של חצי מיליון שקל ומעלה, סביר שאמליץ לו על הליך של חדלות פירעון אלא אם יש ביכולתו להגיע להסדר עם הנושים שלו ובכך להימנע מפנייה להליך. אנחנו לא שולחים או מפנים את הלקוחות באופן אוטומטי להליכי חדלות פירעון אלא יושבים עם הלקוח ומנסים ללמוד יחד אתו מהו ההליך הנכון עבורו”.

 

האם אפשר לנהל עסק בהליכי חדלות פירעון?

“ודאי, אפשר לנהל את העסק גם עם עובדים. כל עוד העסק עדיין מרוויח, יתנו לך לנהל את העסק. יצוין שכל מקרה לגופו אך יש אינטרס לתת לחייבים שנמצאים בהליכי חדלות פירעון להמשיך ולנהל את העסק כל עוד זה עוזר גם לנושים שלהם. אך הכול כפוף להכנסות של החייב מהעסק שלו".

חובות? יש למי לפנות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
חובות? יש למי לפנות(צילום: shutterstock)

 

מהן ההשלכות של ההליך?

“מי שפונה להליכי חדלות פירעון – לא יוכלו לנקוט נגדו בהליכים לרבות עיקולים, הגבלה על רישיון הנהיגה וכו’ ובסופו של יום הוא יסלק את חובותיו לרבות בהוצאה לפועל. אך יש לזכור, כי חייב שפונה להליכי חדלות פירעון, לא יוכל לעשות שימוש בכרטיסי אשראי, שקים, יהיה לו צו עיכוב יציאה מן הארץ והגבלות נוספות. הוא יוכל לעשות שימוש בחשבון הבנק שלו, אך ביתרת זכות בלבד. לצערי הרב, מציגים בפני לקוחות רבים תמונה חלקית בלבד ו"שוכחים" לציין את ההשלכות".

 

מה קורה עם הדירה של החייב בהליכי חדלות פירעון?

"כיום על פי החוק החדש, אין יותר את המושג של “דייר מוגן” וניתן לחייב דיור חלופי של מס’ שנים וזאת על פי שיקולו של בית המשפט. למשרדנו ניסיון רב שנים והצלחות רבות בייצוג חייבים להם דירות או נכסים אשר בסיומו של ההליך נשארו עם הדירות שלהם. על כן, הטענה כי יאבדו באופן אוטומטי את הדירה שבבעלותם אינה נכונה ומוטעית וכאמור כל מקרה לגופו".

 

ומה לגבי בן או בת הזוג?

“בני הזוג ממשיכים בחייהם, לא נוגעים בהם ולא נוקטים נגדם בהליכים. הם יכולים להמשיך להתנהל כרגיל. יצוין כי במסגרת הליכי חדלות פירעון ייקחו בחשבון את ההכנסה של בן הזוג במסגרת תוכנית הפירעון שתיקבע לחייב. יצוין, כי בן הזוג כן עלול להיפגע במידה והוא חייב יחד עם בן זוגו בחובות או בהלוואות ואז עלולים לנקוט נגדו בהליכים או באם אותו בן הזוג יבקש לקחת הלוואות או אשראי, עלול הבנק שלא לתת לו הלוואות או אשראי כפי שהיה מקבל בן הזוג בטרם הפנייה להליכי חדלות פירעון".

 

במסגרת ההליך של פשיטת רגל, מה יהיה גובה ההחזר החודשי שלי?

“הדבר תלוי בגורמים רבים: השכלה, נכסים, גיל, מצב רפואי, מצב משפחתי (גרוש, משלם מזונות), חובות, הכנסות. כל אלה נלקחים בחשבון. ככלל, ככל שאתה משכיל יותר, מרוויח יותר ויש לך נכסים – תידרש לשלם יותר”.

 

איך משבר הקורונה השפיע על המצב?

“למרות המשבר הכלכלי שהצמיחה הקורונה, המערכת הבנקאית וחברות האשראי אינן סובלניות ומבחינתן רוצות שיחזירו להן את החובות. רבים נפגעו מהמצב ובהחלט יש פנייה גדולה כיום להליכי חדלות פירעון. עם זאת, חשוב לדעת שתמיד כדאי לנסות ולהגיע להסדר עם חברות האשראי והבנקים. הליך של חדלות פירעון הינו המוצא האחרון".

 

3 עצות זהב לחייבים

1. יש לכם חובות? אל תתעלמו מהם. הם לא יימחקו מאליהם.

2. רואים שהסערה מגיעה? הקדימו תרופה למכה. אל תחכו שיוגשו תביעות או שייפתחו תיקי הוצאה לפועל כדי לפנות להליכי חדלות פירעון כי אז המצב עלול להיות גרוע יותר. ניתן לפנות להליכי חדלות פירעון גם אם טרם הוגשו תביעות בבית המשפט או נפתחו תיקים בלשכות ההוצאה לפועל השונות.

3. הגעתם למסקנה שאתם הולכים לחדלות פירעון? אל תיקחו הלוואות של הרגע האחרון ואז תפנו להליכי פשיטת רגל. זה נקרא “הלוואת עוקץ”, ואתם רק תגרמו למצב להיות הרבה יותר חמור.

 

פרטי התקשרות: עו”ד עדי רוזנשטיין

משרד עורכי דין וגישור

תל אביב - רח יגאל אלון 94.

ירושלים - האומן 25.

חיפה - פל ים 2.

באר שבע - קרן קיימת לישראל 90.

אילת - מרכז שלום, שד' התמרים 2.

טל’: 03-9546262, 052-4825377

אתר: roz-law.co.il

 

עו
עו"ד עדי רוזנשטיין


פורסם לראשונה 17/09/2020 16:35

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים