זוגיות: 5 סימנים שהגיע הזמן שלכם להיפרד
זוגות רבים גוררים את הגווייה של הזוגיות שלהם במשך זמן רב מדי, וחבל. ככל שגוררים את הגווייה יותר זמן, בדרך כלל הקשר מסתיים בסוף בצורה יותר מכוערת. בנוסף, להיות בקשר חולה זמן רב מדי עלול לפגוע במערכות היחסים שלנו בהמשך
עובדה ידועה היא כי בתחילת כל קשר זוגי ההתרגשות היא בשיאה - יש פרפרים בבטן, בני הזוג לא יכולים להוריד את הידיים האחד מהשני והם כל הזמן רוצים להיות ביחד. בתום מספר חודשים או שנים מסתיימת לה תקופת ההתלהבות הראשונית ואז מגיעה תקופה רגועה יותר של שגרה. תקופה זו מאופיינת כמובן בהרבה פחות ריגושים, והצורך להיות ביחד פוחת גם הוא עם הזמן. מדובר בתהליך טבעי שקורה אצל כל זוג נורמטיבי.
רבים חושבים שאם ההתלהבות שהיתה בהתחלה התפוגגה, סימן שמערכת היחסים צריכה להגיע לסיומה. מניסיון רב שנים כשדכנית אני יכולה להעיד שבדיוק ההפך הוא הנכון. מתי יודעים שהקשר הוא רציני ובריא? כשצולחים את המעבר מתקופת ההתלהבות לתקופת השגרה. בשלב זה בני הזוג צריכים להרגיש שאומנם אין כבר זיקוקים באוויר, אך הם בהחלט רואים בצד השני את הפרטנר של חייהם, איש סוד שהם סומכים עליו בעיניים עצומות ותופשים אותו כרשת בטחון.
לגבי כל עניין התשוקה פשוט צריך להשקיע ולהקדיש זמן ומאמץ לבילוי זוגי איכותי. להפתיע אחד את השני ולחפש כל מיני דרכים להכניס פלפל לתחום האינטימי. מה שחשוב הוא שהבסיס יהיה טוב וששני הצדדים ירגישו שהם שותפים אמיתיים לחיים. יחד עם זאת, יש עדיין הרבה זוגות שמגיעים כבר בשלב זה לכדי מיצוי. מתי תדעו אם הקשר באמת הגיע למיצוי ומתי הוא פשוט מצריך השקעה? הנה 5 סימנים:
1. שיח מקרטע
אם אתם מרגישים שבעבר השיחה ביניכם היתה קולחת, סוחפת ומעניינת, ועכשיו אין לכם כל כך על מה לדבר ויש הרבה שתיקות מביכות, הרי לכם בעיה. אחד הדברים החשובים ביותר בזוגיות הוא כמובן תקשורת. אם נמצא את עצמנו מדברים עם בן/ת הזוג רק על ענייני משק הבית וכדומה, זה סימן גרוע לקשר.
2. היעדר אתגר אינטלקטואלי
פעמים רבות צד אחד בקשר הזוגי מרגיש שבן הזוג שלו אינו מאתגר אותו ברמה האינטלקטואלית, כלומר קיימת תחושה שאין לו עם מי לדבר. זה קורה בעיקר כשצד אחד מתפתח מאוד, בעוד השני נשאר דורך במקום ואז צצות כל מיני בעיות. תחשבו למשל על זוג שהכיר בטיול אחרי צבא. שניהם היו פחות או יותר באותו הסטטוס בחיים, ואז הם חזרו לארץ מאוהבים עד כלות. אלא שעם הזמן אחד מהם רוכש השכלה, מתקדם בקריירה ומפתח תחביבים, בעוד השני נשאר תקוע במקום שבו הוא התחיל. מצב מסוג זה גורם פעמים רבות לפערים גדולים בין בני הזוג, למאבקי כוחות ולתחושות של עליונות-נחיתות.
הצד שהתפתח מרגיש שבן הזוג שלו לא מתקדם בחיים ולא עומד בקצב שלו, והצד שנשאר תקוע מרגיש מתוסכל מכך שהפרטנר שלו מצפה ממנו להתקדם באותה רמה כמוהו. עולות שאלות בסגנון: "הכרת אותי ככה, למה אתה מצפה שאשתנה ואצעד באותו מסלול שאתה צועד בו?". לעיתים גם מתפתחת קנאה סביב העניין הזה, והיא עלולה להפוך לקנאה הרסנית שבסופו של דבר תטרפד את הקשר.
3. חוסר רצון לבלות ביחד
כאמור, בתחילת הקשר בני הזוג רוצים לבלות יחד כל שנייה פנויה, ואז מתישהו בהמשך תופעת הדבק מתפוגגת באופן טבעי. אבל יש גם מצבים קיצוניים בהם צד אחד ממש מתחמק מלהיות עם בן/ת הזוג - הוא ממציא כל מיני תירוצים כדי להימנע מזמן איכות זוגי, וזה כמובן מוביל לבעיות רציניות בקשר, כגון החרפת המרחק ביניכם.
4. שינוי דרסטי בערכים או באורח החיים
מה קורה כאשר אחד מבני הזוג עושה שינוי דרסטי במערכת הערכים או באורח חייו? זה כמובן מוביל לבעיות רבות. הכרתי לא מזמן זוג מקסים שהבילוי המועדף על שניהם היה לרבוץ על הספה ולהזמין אוכל ממסעדות. הם לא אהבו לצאת מהבית יותר מדי, אבל נהנו האחד מהשנייה. כך היה במשך שנים והם היו מאושרים מאוד יחד, עד שהאישה עשתה סוויץ' והחליטה לשנות את אורח חייה ב-180 מעלות.
היא הפכה להיות טבעונית גמורה והתמכרה לספורט. במשך תקופה ארוכה היא עשתה מאמצים מרובים כדי שבן הזוג שלה יעבור את התהליך שהיא עברה, ולאחר ניסיונות רבים היא הבינה שזה לא ילך. הוא רצה להמשיך באותו אורח חיים כמו בעבר, ולה היה קשה לחיות עם זה. היא רצתה פרטנר שיהיה כמוה, והוא הרגיש מתוסכל מכך שהיא דורשת ממנו להיות משהו שהוא לא.
אני מכירה המון זוגות שמצליחים לגשר על הפערים הללו ולחיות יחד באהבה גדולה גם כשאורח החיים של שני הצדדים שונה לחלוטין, אך זה בהחלט מאתגר. כאישה דתייה מבית שהתחתנה עם חילוני אני יכולה להעיד שכשיש אהבה גדולה, אפשר לגשר על הכול. השאלה היא עד כמה האהבה גדולה ומהי רמת הרצון לשמור על הקשר?
5. רבים על כל דבר קטן
אם כל דבר שבן הזוג שלכם אומר לכם מעצבן אתכם, ואתם מרגישים שאתם מחפשים אותו או אותה - זה סימן לבעיה גדולה בקשר. אני לא מתכוונת לתקופה קצרה וחולפת של מתח ביניכם, כי זה קורה לכל הזוגות. הכוונה היא לתקופה ארוכה וממושכת שבה אתם "מחפשים" (במודע או שלא) לפתוח בריב עם הצד השני. כנראה שהמוח שלכם מאותת לכם לחפש דרך לסיים את הקשר.
לסיכום, אין זוגיות מושלמת, זה ידוע לכולם, ואם רק אחד או שניים מהסימנים לעיל מופיעים אצלכם, אין זה אומר שהקשר הגיע לכדי מיצוי. אבל אם כל הסימנים הללו משקפים את הקשר שלכם, כנראה שהגיע הזמן לחשוב אם שווה להמשיך אותו. ושלא תחשבו חלילה שאני מטיפה לפרידה. נהפוך הוא - אני תמיד בעד לנסות לתקן ולשקם את מערכת היחסים, אך לפעמים זה פשוט לא "זה", ואז אתם רואים זוגות רבים שפשוט גוררים את הגווייה במשך זמן רב וחבל.
קודם כל, הם מבזבזים זמן על קשר לא בריא שעושה להם רע, כשבזמן הזה הם היו יכולים לחפש את אהבת האמת שלהם. שנית, ככל שגוררים את הגווייה יותר זמן, בדרך כלל הקשר מסתיים בסוף בצורה יותר מכוערת כי כל אחד מהצדדים צובר עוד ועוד מטענים. בנוסף, להיות בקשר לא טוב כל כך הרבה זמן גם פוגע במערכות היחסים שלנו בהמשך כי אנו מגיעים לפרק ב' עם כל מיני טראומות מהזוגיות הקודמת. חברים, בזוגיות צריך להשקיע, אבל לפעמים זה לא משנה כמה נשקיע, הקשר כבר מת וכל שנותר לנו הוא לקום, להמשיך הלאה ולחפש זוגיות חדשה. זה אומנם מפחיד, אבל שווה את זה.
הכותבת היא הראלה ישי, שדכנית לחילוניים, מסורתיים ודתיים, ובעלת רשת משרדי שידוכים "דו-לב".