לצאת עם גרוש פלוס ילדים ולא להשתגע
"אני מבינה שזה נטו מגבלות של הורים לילדים. אנחנו גם מדברים על זה מלא, אבל מעצבן אותי שבכל פעם מחדש אני צריכה לשנות, להזיז, לחשוב פעמיים, וכל הזמן לתכנן את עצמי סביב המשמורת שלו. אני מרגישה שאני מוותרת על עצמי וזה עושה לי רע". אימון אישי
שוק הרווקות עובר בשנים האחרונות תהפוכות. גיל החתונה מתאחר, אחוז הגירושים רק הולך וגדל ואתו נפתחות גם הרבה אופציות לפרקי ב'. טלי הבינה זאת, ואחרי שנים של חיפושים מאוד ספציפיים אחר גבר חלומותיה, גמלה בליבה ההכרה שכדאי לה להיפרד מהבלון הוורוד – אותו קונספט מוגדר וברור שלי מי הוא גבר החלומות שלה, ולתת הזדמנויות גם לבחורים אחרים. בגיל 36, כשתקתוק השעון הביולוגי כבר לא נתן לה מנוח, היא הסכימה לשחרר ולהיות פתוחה גם לקשר עם גבר גרוש. עם חיוך של השלמה היא אמרה לי, "הבנתי בגילי המופלג שאני חייבת להיות גמישה. פעם בחיים לא הייתי יוצאת עם גרוש, בטח לא עם גרוש פלוס ילדים. אבל משהו בעידו אמר לי שכדאי לי לנסות".
את עידו היא פגשה בטינדר. משהו בעיניים שהשתקפו בתמונת הפרופיל שלו, והזרימה הטבעית שאפיינה את ההתכתבויות ביניהם, גרמו לה לתת לזה צ'אנס. מהר מאוד הסיפור התלקח וניצתה ביניהם אהבה שהובילה לזוגיות. אליי היא הגיעה ארבעה חודשים אל תוך הקשר, ועם קושי ודילמה ש"אולי זה גדול עליה", והיא לא באמת מסוגלת להיות בקשר עם גבר גרוש שהוא קודם כל אבא. "הכי מדהים לנו ביחד, אבל אז אני מבינה כל פעם מחדש שאני לא עומדת ראשונה בסולם הלב שלו. לפניי יש, ותמיד יהיו, הילדים שלו ושל הגרושה שלו. אני ניצבת מול מציאות שבה הלו"ז שלי תמיד יהיה במקום השני".
טלי הרגישה איך כל העצמאות שבנתה בעמל רב מתפוררת. "אני מבינה בראש שזה לא שהוא לא רוצה או אוהב אותי, אלא נטו מגבלות של הורים לילדים. אנחנו גם מדברים על זה מלא, אבל מעצבן אותי שבכל פעם מחדש אני צריכה לשנות, להזיז, לחשוב פעמיים, וכל הזמן לתכנן את עצמי סביב המשמורת שלו. אני מרגישה שאני מוותרת על עצמי וזה עושה לי רע", סיכמה בצער. היה לי ברור מתוך דבריה שקיים מרחק, שעד שהוא לא יצטמצם, מעגל התסכול שלה רק יגדל וישפיע על הקשר, אולי אף יביא לסיומו.
הפער אצל טלי הוא בין מה שהיא מבינה בראש לבין תחושת הכיווץ שהיא מרגישה בכל פעם שהילדים והחיים של עידו באים לפניה. אין ספק שזאת סיטואציה מורכבת - להיכנס לקשר שבו יש ילדים לא שלך שאת אמורה לאהוב, אישה גרושה שתמיד תהיה ברקע, ומחויבות כלכלית לא קטנה שמקשה על בניית בית חדש ומשותף. אתגר מהסוג הזה אפשר לצלוח רק עם תקשורת שמשתפת ומכבדת, אבל לא רק תקשורת חשובה להצלחת הסיפור. על טלי לערוך עם עצמה עבודה פנימית, ולנסות לבדוק למה היא כל כך מופעלת משינויי הלו"ז של עידו, למה הם מכאיבים ומקשים כל כך על חייה.
אנחנו משוחחות על הדברים, ותוך כדי שיחה אני לומדת שטלי הבינה בגיל צעיר מאוד שאין לה על מי לסמוך אלא על עצמה. אחרי שהוריה התגרשו, אמה נכנסה לדיכאון וטלי התבוננה בה חסרת אונים והרגישה לבד. מאז היא לא מתמסרת לאף אחד. עמוק בפנים היא מפחדת לאבד שליטה ולהינטש שוב.
הטריגר הזה של שינויי לוחות זמנים, הוא רק טריגר שמפעיל ומשחזר את הפצע הישן שסוחבת טלי. פצע שכל חיטוט בו גורם לה לתחושות אכזבה ורצון לסיים את הכול ולברוח. אגב, זה בדיוק מה שרצתה לעשות גם הפעם. המזל הוא שרגע לפני כן, היא הצליחה לעצור הכול ולהגיע לטיפול.
הדרך לחופש
הדרך לחופש של טלי תתחיל רק כשהיא תבין שאם היא רוצה קשר עמוק בחייה, עליה להתמסר ולא לתת לפחד לעצור בעדה מלהתקדם. עבור טלי, להתמסר משמעותו לדבר על הקושי, להיחשף החוצה ולא לשמור על התסכול בבטן. עליה להראות לעידו עד כמה הוא חשוב לה.
אחרי שהבינה זאת, החליטה טלי להפוך את הלימון ללימונדה, ולמלא את הזמן הפנוי שבו עידו עם הילדים בדברים שחשובים לה, במקום להמתין לו חסרת מעש שיחזור. והכי חשוב, היא הזכירה לעצמה שאומנם הקטנטנים תופסים מקום עמוק בלב שלו, אבל זה לא אומר שאין מקום שם גם בשבילה.
חמוטל לוי לשם היא מאמנת אישית בנקודתיים - תהליכי זוגיות