שתף קטע נבחר
 

עולה להם יותר: יקר להתגרש באלפיון העליון

מה משותף לג'ף בזוס, רומן אברמוביץ' ואילון מאסק מעבר להיותם שלושה מהאנשים העשירים בעולם? רמז: מסכת הגירושים שלהם הרבה יותר מורכבת מגירושים רגילים

ג'ף בזוס מקינזי בזוס מתגרשים (צילום: AP)
ג'ף בזוס ומקנזי בזוס מתגרשים(צילום: AP)

ב-2017 המיליארדר הרוסי-ישראלי, רומן אברמוביץ', הודיע שהוא ואשתו השלישית נפרדים, אך עדיין לא ברור אם הם החלו בהליך גירושים באופן רשמי. אחת הסיבות לכך היא העובדה שתהליך כזה יעלה לאברמוביץ', שהונו נאמד ביותר מתשעה מיליארד דולרים, לא מעט מיליונים. עשר שנים לפני כן נפרד אברמוביץ' מאשתו השנייה, אירינה, ושילם לה בהסדר הגירושים לא פחות מ-300 מיליון דולרים. סכום קטן אומנם לעומת ההון של אברמוביץ', אך גדול מספיק כדי להפוך את משפט הגירושים שלו לאחד היקרים בהיסטוריה.

 

מתחתנים בארץ זרה? אל תוותרו על הסכם ממון

האזינו: איך לשתף יחד פעולה אחרי הגירושים

 

גירושים של מיליארדרים מתרחשים כל הזמן. ב-2015 הגיע תורו של המיליארדר אילון מאסק להתגרש מאשתו. גירושים מצערים אלו עלו לו 16 מיליון דולרים. לאחרונה הודיע ג'ף בזוס, מייסד ומנכ"ל אמזון, הנחשב לאיש העשיר בעולם עם הון מוערך של כ-137 מיליארד דולרים, על פרידה מאשתו. הסיבה לפרידה על פי הדיווחים היא בגידה ממושכת ורומן אינטנסיבי במיוחד, שבזוס ניהל עם אשתו של חברו הטוב.

 

לכאורה, גירושים הם גירושים ולא צריך להיות הבדל בין האדם הרגיל למיליארדר, אך בפועל עצם הרכוש והכסף הרב שהושקע בתוכו, הופכים את ההרפתקה למורכבת ומסובכת מתמיד. בגירושים רגילים הרכוש יסתמך בדרך כלל על בית מגורים אחד, ולכל היותר אחד נוסף להשקעה. הרכוש אינו רב והוא קל יחסית לניהול, מעקב ושליטה. באלפיון העליון יש רכוש רב מאוד, פעמים רבות חלקו כלל לא שוכן בארץ מושבם של בני הזוג, ובנוסף אליו ישנם כספים והשקעות אשר פזורים ברחבי העולם. על מנת לבצע חלוקה נכונה של הרכוש יש חשיבות רבה ליצירת תמונה בהירה של מצב הרכוש – לבדוק מהם הנכסים הקיימים, מה שווים הכלכלי והיכן הם נמצאים.

 

לעיתים, דווקא בגלל ריבוי הרכוש, יהיו שיעדיפו לסיים את ההליך בהסכם ומהר, וזאת על מנת לחסוך את הזמן והמשאבים שיידרשו כדי לקיים מאבק משפטי ארוך. צורת ההתנהלות בגירושים שכאלו תלויה כמובן במבנה האישיות ובמערכת היחסים בין בני הזוג: האם הם נוהגים בהגינות, בנדיבות ובשקיפות? במידת האפשר, תמיד עדיף וכדאי לחתור להסכם. ובכל זאת, במקרים רבים לא מצליחים המתגרשים לגשר על הפערים, בטח כשזה מגיע לגירושים עתירי רכוש. לא פעם מתמודדים המתגרשים עם מצב שבו צד אחד מסתיר רכוש ו/או כספים, והצד השני עומד על זכותו לקבל את המגיע לו. במצב כזה יתקשו הצדדים להגיע להסכם, וכפי הנראה הפתרון יוותר בידי בית המשפט.

 

צוואה, הסכם ממון ומשמורת משותפת

עוד הבדל בין גירושים רגילים לגירושי האלפיון נעוץ בקיומה של צוואה. אין ספק שצוואה הינה מחויבת המציאות לכל מי שפניו מועדות להליך גירושים ובפרט באלפיון העליון. חשוב להבין שאם חלילה יקרה משהו למתגרש במהלכו של הליך הגירושים, בהיעדר צוואה הכספים והרכוש יחולקו גם לבן או בת הזוג. גם כאשר יתגרשו הצדדים, במידה וילדיהם קטינים עשוי להיווצר מצב שהנותר בחיים יקבל את הכספים והרכוש של בן/בת הזוג לשעבר עבור הילדים המשותפים. זה אומר שכדי להיות בטוחים שהכסף יחולק על פי רצונו של המתגרש, חשוב מאוד לערוך מראש צוואה שתסדיר את המצב.

 

האם ישראל הפכה לאומת המתגרשים?

האם ישראל הפכה לאומת המתגרשים?

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המלצה נוספת לאדם עתיר רכוש היא לחתום על הסכם ממון טרום הנישואים. משמעות ההסכם היא להראות איך הדברים יראו אם חלילה ייפרדו הצדדים. יחד עם זאת, חשוב לזכור שזה לא מספיק לעשות הסכם ממון. כלומר, גם אם ההסכם קובע שהרכוש שייך רק לאחד מבני הזוג, אבל למחרת ההסכם הזוג יקנה רכוש וירשום אותו על שם שני בני הזוג, הרי שלפי חוק המקרקעין הרישום הוא זה שקובע ולא הסכם הממון.

 

עוד הבדל הוא שבמשפט גירושים באלפיון העליון יש לעתים יותר פרטים שנדרשים להיכנס אליהם, מה שיכול להאריך את ההליך. לעיתים נדרשת מומחיות בתחומים שונים, כמו אנשים שיש פטנטים על שמם ונדרש מומחה לקניין רוחני; אנשים שמשקיעים כספים בחו"ל ונדרשים רואי חשבון מומחים כדי לבדוק זאת, או חוקרים פרטיים שיטוסו לחו"ל. כל אלה דורשים התעמקות נוספת ובהחלט יכולים להשפיע על ההליך המשפטי.

 

איפה אין הבדל? אנו רואים היום קו ונטייה לקבוע משמורת משותפת לשני הצדדים, וזה קורה גם באלפיון העליון. נכון, לא תמיד אנשי עסקים מצליחים לעמוד בכך, ובכל זאת קורה שאנשים שלמרות שאינם נמצאים הרבה בארץ, עדיין מעוניינים לקיים משמורת משותפת ומנהלים על כך מאבקים בבתי המשפט ובבתי הדין.

 

בסופו של יום, הליך גירושים לא פוסח מבחינה רגשית על אף אדם. חשוב לבחור עורך דין שיוכל להכיל את הרגשות והמהמורות שהמתגרש נתקל בהם, וכאשר מדובר באנשים עתירי רכוש חשוב מאוד להיעזר בעורך דין מנוסה שכבר ניהל תיקי גירושים דומים, ויוכל לייעץ להם מהצד האישי, האסטרטגי והמשפטי.

 

הכותבת היא בעלת משרד לדיני משפחה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
האחרון שהכריז על גירושיו. ג'ף בזוס
צילום: AFP
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים