שתף קטע נבחר
 

"לצאת לשטח ולעזור לטרנסג'נדריות כמוני"

תוכנית מיוחדת באוניברסיטת תל אביב מאפשרת לצעירות טרנסג'נדריות שעברו את התהליך הפיזי והנפשי לעזור לטרנסג'נדריות אחרות שנמצאות בתחילת דרכן, וזקוקות לתמיכה כדי להשלים את התהליך. ונסה סנדיוק, בוגרת הקורס המיוחד, הגיעה לאולפן ynet כדי לשוחח על חשיבותו

 

ראיון האולפן מנטורינג לטרנסיות באוניברסיטה    (צילום: אלי סגל)

ראיון האולפן מנטורינג לטרנסיות באוניברסיטה    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בשנים האחרונות מרבים להשתמש בעולם הטיפולי-שיקומי ב"מנטורינג" ככלי מקדם. גישה זו מכירה בכוחם הייחודי של אנשים שחוו בעצמם מצבי קושי ומצוקה והצליחו לגבור עליהם, לשמש כגורמי עזרה עבור אנשים אחרים שנמצאים במצוקה. המנטורים מסמלים כוח, תקווה ומודל, ובכך הם מגבירים את המוטיבציה לשינוי בשל התחושה החדשה כי שינוי הוא אפשרי. התפקוד כמנטור מחזק את תחושת ההצלחה של האדם שיצא מהמצוקה, וגורם לו להפיק תועלת טיפולית נוספת מעצם היותו עוזר. זאת הסיבה שנפתחה השנה תוכנית מנטורינג מיוחדת באוניברסיטת תל אביב, אשר מיועדת לטרנסג'נדריות.

ונסה. "השיח באוניברסיטה נותן את הכלים כדי להראות את עצמנו" (צילום: מתוך הווידאו) (צילום: מתוך הווידאו)
ונסה. "השיח באוניברסיטה נותן את הכלים כדי להראות את עצמנו"(צילום: מתוך הווידאו)
 

ההנחה היא כי לטרנסג'נדריות שעברו את התהליך בעצמן יש יכולת הבנה עמוקה ובלתי אמצעית למצבן של טרנסג'נדריות הנמצאות בתחילת הדרך. יכולת זו מהווה משאב ומנוף לתקשורת ישירה ויעילה, ומהווה דרך נוספת ליצירת קשר וליכולת להיעזר. הטרנסיות שעברו את התהליך מהוות מודל ומסמלות כוח ותקווה. ניסיונן האישי בשילוב לימודים באוניברסיטה עשוי להכשיר אותן לשמש כמנטוריות-תומכות, מסייעות ומקדמות טרנסיות בתחילת דרכן.

 

התכנית המיוחדת הזאת מיועדת לצעירות טרנסיות בגילאי 18-28 אשר מגלות יכולת, עניין ומוטיבציה ללימודים, ומוכנות לקבל על עצמן מחויבות ללמידה והתנסות. ונסה סנדיוק (26) מאזור המרכז, היא בוגרת הקורס למנטורים באוניברסיטת תל אביב. בראיון לאולפן ynet היא מספרת: "מנטורינג בעצם נותן כלים לאנשים שיכולים לשמש כמו מדריך רוחני לבן אדם שעובר מצב דומה. אני בחורה טרנסג'נדרית, ואני יכולה לעזור לנוער בקהילה שלי - אם מדובר באנשים שנמצאים במצוקה או בשולי החברה. נורא קל להגיע למצב הזה".

 

וזו היתה המטרה כשפנית לתכנית, לעזור לקהילה שממנה באמת?

"אני למזלי חיה במשפחה אוהבת ותומכת עם גג מעל הראש, אבל נתקלתי במצבים שזה לא היה קיים אצל הרבה בנות ובנים. אני אישית נתקלתי בהרבה בנות שעזרו לי עם התהליך שאני עוברת ומאוד הייתי רוצה להעביר את זה, אז השיח באוניברסיטה נותן את הכלים כדי להראות את עצמנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך הווידאו
ונסה סנדיוק. לא לכולן יש בית תומך
צילום: מתוך הווידאו
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים