"זהות טרנסג'נדרית קיימת משחר האנושות"
רגע אחרי עליית הפרק הראשון של סדרת הרשת החדשה, אירחנו את שירלי צ'ארלי באולפן ynet לשיחה על התגובות באתר ובפייסבוק
ביום ו' האחרון הושק הפרק הראשון של סדרת הרשת של ynet יחסים 'שירלי צ'ארלי', העוסקת בזהות המגדרית של שירלי צ'ארלי, ג'נדרקוויר ישראלי שמרצה על מגדר בבתי ספר וחברות הייטק. כמצופה מנושא מעורר מחלוקת כמו מגדר וזהות, גם שירלי צ'ארלי נתקל בלא מעט תגובות, חלקן מפרגנות ואחרות קצת פחות. "כמו כל דבר שמשנה משהו בעולם, יש אנשים שלא מרגישים בטוח שמציגים להם משהו שחדש להם, והם נוטים להיות אגרסיביים. זה מוכר לי מהיומיום", היא אומרת בראיון לאולפן ynet.
איך התגובות ספציפית לסדרה?
"היו המון תגובות חיוביות מצד אנשים שמרגישים שהם לא לבד יותר. אנשים הציעו לי להרצות בבתי הספר שהם מלמדים בהם, לפגוש את הילדים שלהם, אנשים אמרו לי שהם פתחו שיחות עם ההורים שלהם".
יש דברים שמגיעים מצד אנשים שמרגישים באותה סיטואציה ולא יודעים איך לצאת איתה לעולם?
"כן. פנתה אליי מישהי שהיא אינטרסקס, שזה היה ממש מדהים".
היינו רגילים להומו ולסבית וביסקסואל, ונדמה שזהויות מגדריות הפכו למשהו רחב בהרבה.
"יש הגדרות שקשורות למשיכה מינית ולא לזהות מגדרית, אבל האוכלוסייה הטרנסית היא משהו שקיים משחר האנושות. בכל אוכלוסיה ילידית יש טרנסים, לא בהכרח בינאריים, ויש להם תפקיד, בדרך כלל חברתי. כן יש פוליטיקה של זהויות, ובתקווה שלי הכל יהפוך בעתיד לרעש לבן ופשוט נלמד לכבד האחד את השני".
מטרידים אותי הנתונים על אובדנות, ואני מקווה שהסדרה תעזור לאנשים האלה להתחזק.
"הסטטיסטיקות אכן קשות. איבדתי חברה לפני מספר שבועות, את נטע חדיד. הסטטיסטיקות קשורות בקשר ישיר לקבלה של המשפחה, והן צוללות דרסטית מ-42 אחוז ל-4 אחוז ברגע שיש קבלה מהמשפחה. חשוב להגיד להורים שיש להם תפקיד חיוני בשמירה ועזרה לילדים שלהם".
לצפייה בפרק הראשון של סדרת הרשת שירלי צ'ארלי