הכניסה למבוגרים אסורה: מיוזיקלי, סנאפצ'ט וכל השאר
יותר ויותר אפליקציות מייעדות את עצמן לפלח ספציפי באוכלוסייה - צעירים עד גיל 18, שהשימוש שלהם שונה באופן מהותי ולא פעם גורר הרמת גבה. אז איך נראים הטלפונים החכמים של בני הנוער היום? ארבעה כתבים צעירים של אתר הנוער "פרוגי", מדגימים בראיון באולפן
מגיל אפס הם צמודים למסכים, ובגיל 11 בממוצע כבר מקבלים את הסמארטפון הראשון שלהם. אז מה הפלא שבני הנוער מכתיבים טרנדים גם בכל מה שקשור לאפליקציות? ולמה ברוב המקרים אנחנו לא ממש מצליחים להבין מה בדיוק הם עושים שם? עמית, ספיר וטום, כתבים צעירים של אתר הנוער פרוגי, הגעו לאולפן ynet כדי לנסות ולהסביר מה כל כך מלהיב בסנאפצ'ט, מה זה בכלל מיוזיקלי ולמה האינסטוש הוא הפייסבוק החדש? צפו בראיון המלא:
"הסנאפצ'ט הוא בעצם כלי לשתף דברים, באופן שהוא גם פרטי אבל גם לא ממש", מסביר עמית. "בדרך כלל זה לא מעבר ל-10 שניות, אפשר לשלוח לחברים או לשתף בפיד - ואז זה נשאר שם רק 24 שעות". ומה בדיוק העניין עם פוסטים שנמחקים? עמית מסביר שבני נוער לא מעוניינים להשאיר עקבות דיגיטליים משמעותיים ברשת החברתית, אלא רק לשתף באותו רגע - ולא לראות את אותם הפוסטים שבוע לאחר מכן. "אם אתמול עשיתי משהו, אני לא רוצה שיראו את זה היום, אלא שהיום יראו בדיוק מה עשיתי וזה יישמר לי ליום הבא".
טום לעומת זאת, בחר להכריז על האינסטגרם כיורשת הרשמית של פייסבוק, וטוען כי בני נוער עוזבים את הפייסבוק לטובתה. "האינסטגרם הוא השלב הבא, בפייסבוק כולם נמצאים ובעיקר המבוגרים, ובני נוער מעדיפים את האזור שלהם עם טווח הגילאים שלהם. באינסטגרם מעבירים את כל המסר באמצעות תמונה, משהו מאד מתומצת וענייני. מבחינת בני הנוער עידן הפייסבוק כבר נגמר".
לעומתם, ספיר דווקא עושה דברים אחרים לגמרי. "אין לי סנאפצ'ט ואין לי אינסטגרם, אני בוחרת ללכת נגד הזרם. יש נטיה להגיד שבני הנוער חיים בבועה שלהם, שכל היום עם רק מצלמים את עצמם ומעלים תמונות, אבל יש גם בני נוער כמוני שכן מתעניינים במה שקורה. אם תסתכלי בטלפון שלי את תראי שרוב האפליקציות הן חדשותיות בכלל".