שתף קטע נבחר
 

אינטרנט לכולם: כך מנגישים אתרים לאנשים עם מוגבלויות

חברת yit המפתחת ומתחזקת מעל 50 אתרי ענק בהם ynet, כלכליסט, bigdeal ואתרים נוספים, הנגישה את כלל אתריה לאנשים עם מוגבלויות באמצעות סרגל כלים ייעודי, פרי פיתוחה של חברת נגיש בקליק

בשיתוף נגיש בקליק

 

הגלישה באינטרנט היא מנת חלקם של מרבית האנשים בעולם, אנחנו עושים את זה בלי יותר מדי לחשוב, נכנסים, מקליקים וגולשים. אולם עד לא מזמן אנשים עם מוגבלויות לא יכלו ליהנות מהאפשרות הבסיסית הזו, משום שהטקסט היה קטן מדי או חשוך מדי, לא היו כתוביות לסרטוני וידאו ועוד. לפיכך, הוחלט בישראל לחוקק חוק שיאפשר לכולם להיות חלק בלתי נפרד מהשימוש באינטרנט - חוק הנגישות לאתרי אינטרנט, שמחייב בעלי האתרים להנגישם לאנשים עם מוגבלויות, נכנס לתוקפו ב-25 באוקטובר 2017.

 

על מנת להיות חלק מחברה המטפחת את כלל תושביה וקהליה, חברת yit, המפתחת ומתחזקת מעל 50 אתרי ענק בהם: ynet, כלכליסט, bigdeal, בלייזר, winwin ועוד, החליטה להיעזר בחברת נגיש בקליק לצורך התאמת כלל אתרי הקבוצה.

 

"אנו רואים חשיבות רבה לנושא הנגישות באינטרנט וחושבים שהחוק מאוד חיוני והכרחי", אמר אבי שטרית, מנכ"ל yit. "ערכנו בדיקות מרובות באמצעות מתכנתי החברה, שביצעו בחינה מעמיקה למערכות הנגישות הרבות הקיימות בשוק, ולאחר כלל הבדיקות החלטנו לרכוש את המערכת של חברת נגיש בקליק לצורך התאמת כלל האתגרים שלנו לתקנות הנגישות."

 

אדם איכר, מנכ"ל חברת נגיש בקליק, הסביר כי המערכת שפיתחה החברה מאפשרת להנגיש כל אתר אינטרנט בצורה מקיפה ואיכותית, ללא התערבות בקוד המקור של האתר בזמן מהיר יחסית ולשמור על האתר נגיש לאורך זמן. הוא הוסיף כי העבודה עם yit הייתה אתגר בשל הצורך להנגיש מספר רב של אתרים גדולים ומורכבים בזמן קצר: "אנחנו מכשירים ומלווים את צוותי הפיתוח של yit באמצעות פלטפורמת הנגישות שלנו וצוות מפתחים ומומחי נגישות שמונה מעל 20 איש העובדים יחדיו במטרה לבצע את פרויקט זה לכלל אתרי הקבוצה."

 

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

כחלק מתהליך ההנגשה התווסף לאתרים סרגל כלים ייעודי שתפקידו לסייע לאנשים עם מוגבלויות מסוגים שונים לגלוש באתר בצורה נוחה. כך, למשל, לעיוורים וללקויי ראייה התבצעה התאמה לקורא מסך באמצעות תוכנה שממירה תכני טקסט לקול אנושי, ולאנשים עם בעיות מוטוריות שלא יכולים להשתמש בעכבר תתווסף אפשרות לניווט בעזרת המקלדת.

 

בנוסף, לעיוורי צבעים התווספה אפשרות להפוך את ניגודיות הצבעים באתר על פי צרכי המשתמשים, ולחולי אפילפסיה התווספה אפשרות לחסום אלמנטים תנועתיים בדף על מנת לא לעודד התקפים. כל אלה ואפשרויות נוספות מסייעים ליותר מ-20% מהאוכלוסייה בישראל – אחוז האנשים עם מוגבלות בישראל.

 

"אדם עם מוגבלות הוא לא רק אדם המתנייד בכיסא גלגלים", אמר איכר. "ישנו ספקטרום רחב של מוגבלויות בדרגות שונות מעל 20% מהאוכלוסייה מוגדרת עם מוגבלות כלשהי, אפילו אדם שמגדיל באצבעותיו את התוכן על מסך המכשיר הסלולארי על מנת לקרוא אותו נחשב לאדם הצורך נגישות.

 

"בהקשר של אתרי אינטרנט, שהם מוצר צריכה בסיסי - מהם אנו שואבים מידע, צורכים שירותים, קוראים תוכן, עורכים קניות, משלמים דוחות ועושים פעולות רבות נוספות - האתרים חייבים להיות נגישים, ונגישים לכולם, בפרט ובמיוחד שאדם עם מוגבלות יתקשה לצרוך שירותים אלה בהגעה פיזית למקום בו ניתן השירות המיועד", הוסיף איכר.

 

"בשלוש השנים האחרונות ישנה עליה גדולה במודעות לנושא, ואתרים רבים הונגשו, אבל מרבית האתרים בישראל עדין אינם נגישים במלואם, ועבודה רבה עוד לפנינו. המערכת שלנו מאפשרת לבצע הנגשה לכל אתר אינטרנט, קטן וגדול כאחד, בצורה מקיפה וטובה. זו חובתנו החוקית והמוסרית לפעול לצורך הנגשה של כמה שיותר אתרים בישראל ובעולם כולו. אנו שמחים על בחירתה של חברת yit בנגיש בקליק ושמחים על שיתוף פעולה פורה ומוצלח, שבסיומו יתאפשר לכל אדם עם מוגבלות לגלוש בצורה נוחה ויעילה באתרים הגדולים במדינה."

 

בשיתוף נגיש בקליק

 


פורסם לראשונה 24/12/2017 16:05

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
אדם איכר, מנכ"ל נגיש בקליק
מומלצים