שתף קטע נבחר
 

OLED או Nano Cell? המדריך לרכישת טלוויזיה חכמה

להוריד אפליקציות לטלוויזיה, לבקש מהשלט שיראה לנו את הסרטים שאנחנו אוהבים ולהסתיר את המסך כשבאים אורחים - מהן הטכנולוגיות החדשות שמציעות טלוויזיות חכמות? המדריך לקונים

בשיתוף LG וקבוצת ח.י

 

*הכתבה צולמה בסניף "מחסני חשמל" בני ברק    (צילום: ירון שרון)

*הכתבה צולמה בסניף "מחסני חשמל" בני ברק    (צילום: ירון שרון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מאז המצאת השלט הרחוק בשנת 1950, כמעט חצי עשור אחרי הופעתה של הטלוויזיה בחיינו - בעיקר של אלו שהיה להם הממון בכיסם לרכוש מכשיר שלא בדיוק אפשר היה לתלות על הקיר - עברו שידורים רבים על המסך ואינספור המצאות טכנולוגיות חדשות הפכו את מכשיר הטלוויזיה והשלט המלווה שלו למוצר שיש לו יכולות שלא מביישות מחשבי על, שיעשה הכל כדי להנעים את זמננו ואפילו לא מצטרך לקום מהספה או לחבר את המחשב הנייד כדי לסנכרן בין מה שאנחנו רוצים לראות על המסך הגדול.

 

כמה חכמה הטלוויזיה שלכם?

 

לגעת בצבעים

אז מה צריך לדעת לפני שרוכשים טלוויזיה חכמה? הדבר הראשון שצריך להגדיר ברכישת טלוויזיה חדשה הוא התקציב, כך נוכל גם לבחור את הטכנולוגיות המתאימות לנו במחירים המתאימים לנו. קבענו תקציב, זה הזמן ללמוד מה יש לטלוויזות החכמות להציע לנו.

 

סוג הטכנולוגיה הראשון והטוב ביותר הוא טכנולוגיית ה-OLED - מדובר בטכנולוגיה שבה כל פיקסל מואר בפני עצמו, ללא תאורה אחורית, מה שמאפשר הצגת צבעים מיטבית, לרבות של הצבע השחור כפי שהוא, ולא מול התאורה הקיימת מצבעי המסך. כמו כן, טכנולוגיה זו מאפשרת צפייה אחידה מכל זווית, מה שמאפשר לכם להציב אותה במרחב הקיים ללא מגבלות.

 

טכנולוגיות נוספות הן טכנולוגיית ה-LED המשפרת את בהירות המסך, טכנולוגיית ה- Nano Cell שהיא בעלת כמה אזורי תאורה אחוריים, מה שמאפשר לצבעים להיראות חיים כמו במקור. טכנולוגיה שלישית היא טכנולוגיית ה-UHD – UHD ULTRA 4K בה ניתן לצפות בתכנית ב-4K, ומדובר באיכות תמונה שנחשבת לאיכותית ביותר.

 

אם פעם דיברוו על מרחק מסוים בין הטלוויזיה לספה עליה אנחנו יושבים, בחישוב מול האינצ'ים של גודל הטלוויזיה - והכל כדי לצפות בצורה המיטבית לנו, היום אפשר לשבת גם במרחק של 20 ס"מ מטלוויזיה ולראות מצוין. טכנולוגית ה-4K, למשל, מאפשרת לשבת במרחק כזה מהטלוויזיה, ולכן אפשר גם להתחיל עם גודל מינימום של 65 אינץ'.

לדבר עם השלט

אם פעם מערכת הפעלה הייתה קשורה למחשב שלנו, הרי שהיום היא חלק בלתי נפרד מהטלוויזיה שלנו, ולכן צריך לבדוק מה מציע הטלוויזיה החכמה מבחינה זו. מערכות הפעלה יכולות להציע לכם הורדת אפליקציות שמותאמות לצפייה בתכנים, מציעות שירותי סטרימינג ודפדפנים לגלישה באינטרנט ללא צורך לחבר את המסך למחשב.

 

ומה לגבי השלט הרחוק? ובכן, הוא עבר מהפכה והיום הוא שלט חכם שאפשר להשתמש בו כמו עכבר על המסך, לדבר איתו ואפילו לבקש שיציג את השירים האהובים עלינו, ובשפה העברית.

 

בנוסף לכל המאפיינים הטכנולוגיים המתקדמים, וכמו בכל מכשיר חשמלי, חשוב שתהיה אחריות על המוצר וגם מומלץ שיהיה עם מי לדבר במקרה שהטלוויזיה קצת יותר מדי חכמה בשבילנו. זה קורה.

 

כמו שראינו, היום לא צריך ממיר, לא צריך שלושה שלטים, אין חוטים שרצים על הקיר ואת הכל אנחנו יכולים לקבל מהטלוויזיה שלנו, מסך אחד  שהפך למרכז בידור מושלם. מה מחכה לנו בעתיד? בקרוב משיקים מסכי 88 אינץ' ו-96 אינץ', ובתערוכות בעולם כבר הוצגו טלוויזיות מתגלגלות המאפשרות הסתרה וגילוי של המסך לפי צורך הצופים.

 

בשיתוף LG וקבוצת ח.י


פורסם לראשונה 21/11/2019 15:23

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים