שתף קטע נבחר

 

כוכב היוטיוב שהסתבך יצר סרטון אנטישמי בעזרת חברה ישראלית

צמד ההודים, שהניפו את השלט "מוות לכל היהודים" בסרטון של כוכב היוטיוב PewDiePie, נשכרו למשימה דרך אתר פייבר הישראלי. לאחר הפרסום הושעה החשבון שלהם - אבל בהתערבות הכוכב השבדי הוא חזר לפעול. מפייבר נמסר: "כל ביטוי של שנאה או גזענות באשר הוא מהווה הפרה של תנאי השימוש"

כוכב היוטיוב השבדי PewDiePie (פיודיפאי או בשמו האמיתי פליקס שיילברג) נמצא בימים האחרונים במרכזה של סערה, לאחר שהעלה לרשת סרטונים עם מסרים אנטישמיים וניאו-נאציים. היום מתברר כי לפרשה יש גם זווית ישראלית: את סרטון "מוות ליהודים" שעורר סערה וסיבך את פיודיפאי - הוא יצר באמצעות אתר האינטרנט הישראלי Fiverr (פייבר).

 

הסרטון שעורר סערה ברשת

הסרטון שעורר סערה ברשת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בחודש שעבר העלה שיילברג סרטון ובו שני הודים רוקדים ומחזיקים כרזה ועליה נכתב "מוות לכל היהודים". את שני ההודים הוא שכר דרך חברת Fiverr הישראלית, המפעילה שוק מקוון של פרילאנסרים ואנשים פרטיים שניתן לשכור את שירותיהם במגוון תחומים, בתמורה לתשלומים נמוכים. מטרת הסרטון הייתה לכאורה ליצור פרובוקציה ולמעשה להראות אילו דברים קיצוניים אפשר לגרום לאנשים לעשות דרך אתר פייבר - ואכן התברר שאין לכך גבול. "לא חשבתי שהם באמת יעשו זאת, אני מרגיש אחראי באופן חלקי", אמר שיילברג בסרטון שפרסם. לאחר מכן התנצל וטען כי היה מדובר בבדיחה ולא באנטישמיות.

 

צמד ההודים מכנים את עצמם Funny Guys, "בחורים מצחיקים", והם נוהגים להשכיר את שירותיהם דרך אתר פייבר ולהצטלם בסרטונים משעשעים. מיד לאחר פרסום סרטון "מוות ליהודים", פייבר השעתה את החשבון של השניים באתר. אך ימים ספורים לאחר מכן ביטלה פייבר את ההשעייה והחזירה אותם לפעילות באתר - בין השאר בעקבות בקשותיהם ופנייה מצד שיילברג עצמו.

 

פיודיפאי והסרטון שעורר סערה (צילום: מתוך יוטיוב) (צילום: מתוך יוטיוב)
פיודיפאי והסרטון שעורר סערה(צילום: מתוך יוטיוב)

 

פנינו לפייבר ושאלנו: כיצד קורה שחברה ישראלית מאפשרת לשכור אנשים לצורך העברת מסרים אנטישמיים? מפייבר נמסר בתגובה: "כל ביטוי של שנאה או גזענות באשר הוא מהווה הפרה של תנאי השימוש בפלטפורמת Fiverr. החברה נוקטת בכל האמצעים העומדים לרשותה כנגד הפרות מסוג זה, לרבות השעייה ואף הסרה מזירת המסחר. כמו כן, החברה אינה מגיבה על הנעשה בחשבונות ספציפיים של משתמשים בשל חשש להפרת פרטיות וביטחון".

 

בתשובה לשאלה - האם פייבר אחראית לתכנים ולשירותים שמתבצעים דרך הפלטפורמה שלה? נמסר מהחברה: "Fiverr היא פלטפורמה המבוססת על תוכן גולשים. על כן היא נוקטת באותם אמצעים כמו כל פלטפורמה מבוססת תוכן גולשים אחרת".

 

מנכ"ל פייבר, מיכה קאופמן (צילום: יובל טאוג) (צילום: יובל טאוג)
מנכ"ל פייבר, מיכה קאופמן(צילום: יובל טאוג)

 

בינתיים הסרטון המדובר הוסר מיוטיוב. ובימים האחרונים, לאחר שוול סטריט ג'ורנל חשף מספר מקרים נוספים של סרטונים בעלי מסרים אנטישמיים שפרסם בחודשים האחרונים שיילברג, החליטו חברות דיסני ויוטיוב לנתק עמו את הקשרים המסחריים.

 

פייבר היא אחת מחברות הסטארטאפ הישראליות המצליחות והבולטות בעולם בשנים האחרונות. היא נוסדה בשנת 2010 ופועלת מתל-אביב ולה משרדים גם בארצות-הברית. מנכ"ל החברה הוא מיכה קאופמן. היא מגדירה עצמה כזירת מסחר האלקטרונית הגדולה בעולם לשירותים דיגיטליים וקריאטיביים, בהם עיצוב גרפי, קופירייטינג, הקלטות, ועוד (שירותים שמכונים באתר "גיגס"). בעבר הגבילה שירותים שניתנו דרך האתר ב-5 דולר, אך ב-2015 הסירה מגבלה זו.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך יוטיוב
פיודיפאי בסרטון האנטישמי
צילום: מתוך יוטיוב
מומלצים