שתף קטע נבחר

 

תרמית בוואטסאפ: איקאה לא מחלקת תלושים בחינם

תרמית הספאם התורנית מבטיחה תלושי קנייה חינמיים "מטעם" איקאה לכל מי שיעביר לינק לחברים נוספים בוואטסאפ. כמובן שמדובר בהונאה, אז אל תתפתו ללחוץ

אמרות סבתא מתבססות על פי רוב על ניסיון מר, ואחת האמרות החשובות שלימדו אותנו בתור ילדים היא "אין מתנות חינם". מומלץ לכל אחת ואחד מאיתנו להפנים את הפתגם הזה היטב לפני שממהרים ללחוץ על לינקים חשודים שמתקבלים במייל - ובעת האחרונה גם בוואטסאפ. קיבלתם לינק מאיקאה וחשבתם שתזכו בתלושי קנייה חינם? תרמית. 

 (צילום: גיא לוי)
(צילום: גיא לוי)

 

פישינג ברשת: איך נזהרים    (צילום: אלי סגל ניצן דרור עידו ארז)

פישינג ברשת: איך נזהרים    (צילום: אלי סגל ניצן דרור עידו ארז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
בימים האחרונים החלו לקבל אלפי אנשים בארץ לינק תמים בוואטסאפ שמבטיח תלושי קנייה בשווי 1,700 שקלים לכל מי שיעביר את ההודעה ל-15 חברי וואטסאפ לפחות. הלינק נראה תמים לחלוטין, אבל מבט חטוף בסיומת שלו מגלה שהאתר לא שייך באמת לדומיין Ikea.com, וכך התרמית נחשפת די מהר.

 

לחיצה על הלינק מובילה לדף שמציג תמונה של סניף איקאה, מידע על כמה תלושי חינם נשארו ובקשה למלא סקר של שאלה אחת: "האם קנית בעבר מוצר מאיקאה?". מתחת לסקר יש תגובות פייסבוק - מזויפות, כמובן - של אנשים שנשבעים בכל היקר להם שמדובר במבצע אמיתי ואפילו מעלים תמונות של כרטיסי הקנייה מהפלסטיק שקיבלו מאיקאה.

 

כמובן שהעברה של ההודעה ל-15 חברים בוואטסאפ לא מובילה לשום דף זכייה אלא לאתרים אקראיים, כמו מנוע החיפוש בינג של מיקרוסופט ואפילו לאתרי קנייה סיניים, ואת זאת יגלה כל מי שחושב שהוא עומד לזכות בתלושים חינמיים. הנחיתה בעמודים האלה אינה מזיקה לסמארטפון, אבל מטרת התוקפים היא ככל הנראה לנצל את משאבי המכשיר שלכם (ובעיקר המעבד) ולהשמישם למערך כרייה של מטבע קריפטוגרפי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיא לוי
תרמית איקאה
צילום: גיא לוי
מומלצים