שתף קטע נבחר

 

זוכרים את השמלה הזהובה-או-כחולה? אז קבלו את זה

קובץ סאונד פשוט, עם קול דיגיטלי שמקריא מילה אחת מבין שתיים אפשריות, קורע את הרשת לשני מחנות: מבין שתי המילים, מה בדיוק שומעים שם? נסו גם אתם

השמלה הזהובה-או-כחולה חוזרת! טוב, הפעם לא בתמונה בצבע מבלבל, אלא בגרסה קולית: קובץ הסאונד המוזר הזה גורם ברשת לפילוג עמוק בין שני מחנות: האחד משוכנע שהוא שומע את השם Yanny, ואילו המחנה השני מוכן להישבע שהשם הוא דווקא Laurel. נראה מה אתם חושבים.

 

לורל או יאני?

לורל או יאני?

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ההסברים:

 

פרופסור דיוויד אליאס מאוניברסיטת סידני מסביר, שמדובר ב"גירוי מעורפל מבחינה מושגית" (Perceptually ambiguous stimulus) ודומה למבחנים ישנים מפורסמים, כמו צמד הפרצופים שניצבים זה מול זה ונראים לחלק מהצופים כאגרטל, או הקוביה התלת מימדית, שלא ברור איזה חלק שלה פונה אלינו.

 

שני פרצופים או אגרטל? (צילום מסך)
שני פרצופים או אגרטל?(צילום מסך)

 

"התמונות יכולות להיראות בשתי דרכים, ולעיתים המוח עובר מתחושה אחת לתחושה אחרת, מכיוון שהוא לא מסוגל לקבוע באופן נחרץ", אומר פרופסור אליאס. לכן מתקבלות תוצאות שונות אצל אנשים שונים, ולעיתים תוצאה שונה אצל אותו אדם.

 

אגב, אליאס טוען שהוא עצמו שומע "יאני", ללא שום התלבטויות.

 

לאיזה כיוון הקוביה פונה? (צילום מסך)
לאיזה כיוון הקוביה פונה?(צילום מסך)

 

לארס ריקה, פרופסור בתחום הקול ומדעי המוח טוען, כי מה שמסתתר מאחורי הפילוג בתוצאות הוא השילוב של תדר הקול עם המכניקה של האוזן האינדיבידואלית של המאזין. ריקה טוען, שככל שהשומע יהיה מבוגר יותר, כך הוא יהיה חשוף פחות לתדרים מסויימים, ולכן הסיכוי שלו להתקבע על תשובה אחת גבוה בהרבה.

 

ופרופסור יו מקדרמוט מהמכון הביוני של מלבורן טוען, כי פקטור נוסף נכנס למערכת ההחלטות לגבי קטע הקול - ההשפעות הסביבתיות. "אם שמעת קצת לפני הקטע את המילה 'לורל' אזי קיים סיכוי גבוה יותר שזו המילה שתבחר".

 

אז מה אתם שמעתם? ענו לנו בתגובות.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים