כך ייראה "סמארטפון הבלוקצ'יין" הישראלי
"סירין לאבס" של היזם הישראלי משה חוגג, חושפת תמונות ראשונות של ה--FINNEY, סמארטפון מבוסס טכנולוגיית בלוקצ'יין
בלוקצ'יין היא טכנולוגיה המאפשרת ביצוע עסקאות והעברת מידע באופן אמין, מבוזר ומוצפן – והיא התשתית הטכנולוגית שעומדת בבסיס מטבעות קריפטוגרפיים כמו הביטקוין. הסמארטפון החדש, מעבר לשימושים הרגילים, אמור לתמוך בשורה של יכולות ופונקציות הקשורות לבלוקצ'יין ולמטבעות קריפטוגרפים.
לפי התמונות שפורסמו, מבחינה חיצונית ה-Finney מזכיר את הסמארטפון הראשון של החברה, Solarin. זה היה מכשיר מאובטח ומעוצב עם תג מחיר של כ-50 אלף שקל, שהושק לפני שנתיים אך בסופו של דבר נכשל ובוטל.
המכשיר החדש נראה עבה יחסית, עם שוליים רחבים מעל ומתחת למסך – ויש לו גם "מגרעת" בחלק העליון, ממש כמו באייפון X. מבחינה עיצובית, הפיצ'ר הכי יוצא דופן בסמארטפון החדש הוא מסך קדמי שני, שנשלף בהחלקת גב המכשיר כלפי מעלה. הוא ישמש בעיקר להצגת מידע הקשור להעברת כספים באמצעות מטבעות קריפטוגרפים.
מעבר לכך, המכשיר מצוייד במסך בגודל 6 אינץ', במפרט חזק הכולל מעבד סנאפדרגון 845 של קוואלקום, זיכרון RAM של 6 גיגה בייט, נפח אחסון של 128 גיגה בייט, סוללת 3,280 מיליאמפר/שעה, ומצלמת 12 מגה פיקסל.
ה-Finney יריץ מערכת הפעלה שפותחה ב"סירין לאבס", המבוססת על אנדרואיד. על פי החברה, היא כוללת 4 פיצ'רים עיקריים: הגנת סייבר, שירות המרת מטבעות וטוקנים קריפטוגרפיים, "חנות אפליקציות מבוזרות", ו"ארנק קר" מאובטח למטבעות קריפטוגרפיים.
הארנק הוא אולי החלק הכי משמעותי: הוא מאפשר לשמור באופן מקומי על הטלפון מטבעות קריפטוגרפיים. בחברה מסבירים כי במצב "קר" מקור הזרם לרכיב החומרה של הארנק מנוטרל לחלוטין כך שאין תקשורת כלל, מה שהופך אותו למאובטח במיוחד ועמיד בפני פריצות וגניבות. מצב שני הוא מצב "חם", שמחבר את הארנק ומאפשר לבצע העברות כספים ותשלומים. כדי לעבור למצב חם, המשתמש מחליק למעלה את חלקו האחרון של הטלפון וחושף את המסך המשני.
המכשיר ייוצר בסין על ידי FIH Mobile (חברה בת של פוקסקון). בעבר פורסם ב"בלומברג" שסירין לאבס מקיימת מגעים לשיתוף פעולה עם היצרנית הסינית "וואווי", לצורך פיתוח המכשיר החדש.