אנחנו יודעים איך ייראה העתיד הסלולרי
מצלמות הרבה יותר טובות, טלפונים ממוקדי מטרה ופיתוחים מבוססי דור חמישי: לראשונה מזה שנים, תעשיית המובייל יודעת לאן היא הולכת - ואנחנו אוהבים את הכיוון. סיכום תערוכת MWC
את רובן המכריע של הטכנולוגיות שהוצגו השנה ב-MWC, אנחנו כצרכנים לא אמורים בכלל לראות. הן מה שעובד מאחורי הקלעים כדי להפוך את חוויית השימוש שלנו במכשירים ניידים לנוחה ומתקדמת יותר. הרי בסופו של דבר, פריסת אנטנות של רשתות 5G הן לא הדבר הכי מעניין עבורנו. מה שכן מעניין הוא מגוון השימושים שהטכנולוגיה הזו תאפשר לנו לחוות.
הישראלים שגנבו את הפוקוס
כמו בכל תערוכה טכנולוגית מובילה, גם ב-MWC מצאנו נציגות ישראלית מרשימה. אלא שבמקום להתמקד בדוכן העצום של מכון היצוא, או בזה של מרכז החדשנות המתחרה, IMA, בחרנו דווקא בדוכן צנוע - בלי פרסומות משלהבות או מלצרים שמחלקים טאפאס. על הקיר כתוב CorePhotonics. בפנים יש שני חדרים, כמה ספות, שולחן פגישות ואזור הדגמה קטן.
אנשי החברה לא יכלו לאשר את הדיווחים על כך שהיא נקנתה על ידי סמסונג בתחילת השנה, וגם לא אמרו לציטוט האם המצלמה המקופלת שפיתחו היא זו שנמצאת בתוך מכשיר הדגל החדש של חברת Oppo, ומאפשרת לו לספק זום אופטי x10. לפני שנתיים פורסם שהמצלמה המקופלת אותה הציגה Oppo אז הייתה מבוססת על הטכנולוגיה שלהם, וקפיצה למסקנות לא נראית מופרכת.
למה אנחנו מדברים על CorePhotonics? כי החברה הזו היא אחד המנועים המעניינים ביותר של חדשנות בתחום הצילום הסלולרי, ויש להניח כי בחדר הזה עברו אנשים בכירים מאוד מחברות גדולות מאוד. אבל הם לא נתקלו בדוכן הזה בטעות, הם ניווטו אליו בתוך מבוך שמורכב מחדרים דומים. יש ב-MWC כמה אזורים כאלה, עם חדרי פגישות שנראים לא מעניינים ולא מזמינים בכלל מבחוץ, אך בפנים נחתמות עסקאות ששוות מיליונים. האזורים האלה מקבלים הרבה פחות סיקור מהדוכנים הראוותניים, אבל הם לב-ליבה של התערוכה הזו, שמספקת זמן ומקום קבועים עבור מפגשים בין אנשי התעשייה.
חייבים לדבר על 5G
התערוכה השנה הכילה גם לא מעט תצוגות יכולת של רשתות דור חמישי (5G). קל מאוד לדבר על השדרוג הבא בתשתית התקשורת הסלולרית כעל משהו שבסך הכל מאפשר מהירות גבוהה יותר של תעבורת נתונים, אבל כדאי לחדד כאן שהמהירות היא כלי לאספקת חוויות. אז כן, חלק מהחוויות הן טעינה מהירה יותר של דפים בדפדן וסרטונים ביוטיוב, אבל בואו נזכור - עד להופעת רשת דור 4 אמינה, סטרימינג של מוזיקה היה משחק של פשרות. כיום, כמעט ושכחנו מקובצי ה-MP3 בדיוק בגלל שאפל מיוזיק, ספוטיפיי ודומיהם שכנעו אותנו שצריכת מוזיקה זה דבר שיכול להיעשות על גבי הרשת.
תצוגות היכולת כללו למשל הופעה שבה מוזיקאי שעמד על הבמה, שיתף פעולה עם מוזיקאית שנמצאת במקום אחר, והווידאו שלה מועבר דרך הסלולר. זה נשמע כמו תסריט תמוה, אבל כדי שזה יעבוד כמו שצריך נדרש זמן תגובה נמוך מאוד, אחרת השניים יתקשו לשתף פעולה. 5G גם הוצג ככלי להזרמת תכני מציאות מדומה, בהם נדרש זמן תגובה נמוך במיוחד על מנת למנוע בחילה וסחרור.
יעברו עוד כמה שנים עד שנוכל להבין את הפוטנציאל המלא של 5G עבורנו כצרכנים, בין השאר כי הטכנולוגיה הזו צפויה לאפשר לא מעט חוויות שעוד לא פותחו. עם זאת, המוכנות של חברות הטכנולוגיה להדגים את השימוש ב-5G כבר היום, היא איתות לכך שכל העיסוק בנושא הוא כבר ממש לא תיאורטי. אנטנות 5G מעבירות תוכן למכשירים סלולריים תומכי 5G כבר היום, זה פשוט קורה עדיין רק באזורים מוגדרים בעולם.
טלפון לכל טיפוס
עסקנו בהרחבה בטלפון המתקפל של וואוי, ונמשיך לעסוק בו כנראה גם בעתיד - שיהיה מלא במסכים גמישים. אבל היו בתערוכה עוד כמה טלפונים. היו כאלה שנראו כמו גימיקים, כמו המכשיר של אנרג'ייזר והשעון-טלפון של Nubia. והיו גם מכשירים שנראו, בהיעדר הסבר טוב יותר, ממוקדי מטרה.
ה-Nokia 9 Pureview הוא טלפון שמיועד לצלמים. בנוקיה מודים בפה מלא שאם צילום לא נמצא בראש מעייניכם, זה כנראה לא הטלפון עבורכם. אבל אם אתם רוצים את המצלמה הסלולרית הטובה ביותר, הם מציגים כאן טיעון משכנע: חמישה חיישנים, כולם 12 מגהפיקסל, שניים צבעוניים ושלושה לשחור-לבן, שמייצרים יחד תמונה אחת המשלבת מידע מכל החמישה.
המטרה כאן היא להגיע לטווח גוונים שאין כיום במצלמות סלולר, וגם לייצר מפת עומק. זו בעצם שכבת מידע נוספת, שאומרת באיזה מרחק מהעדשה נמצא כל פריט. ב-HMD, שמייצרת מכשירים תחת הזיכיון של נוקיה, אומרים שמערך הצילום שלהם מזהה עד 1,024 שכבות עומק, ומאפשר להשתמש במידע הזה כדי לערוך את התמונה -לשנות את המיקוד, לערוך שכבות בנפרד ועוד.
מכשיר נוסף הוא ה-Punkt MP02, שמיועד לאנשים שרוצים לתקשר באמצעות שיחות טלפון והודעות - וזהו. למרות שמדובר במכשיר אנדרואיד, ה-MP02 אינו סמארטפון. למעשה, זהו אנטי-סמארטפון - אין כאן מסך מגע, אין מקלדת מלאה, אין ממשק צבעוני. לעומת זאת, יש מבנה מוקשח. מנכ"ל החברה זורק את הטלפון על הרצפה להנאתו בזמן הדגמות, ואלה זריקות לא עדינות במיוחד.
הטלפון עוצב על ידי המעצב ג'ספר מוריסון, והעיצוב הזה נקי ומאוד מחושב. אפילו על המסך לא תראו יותר מדי מידע - אין כאן, למשל, מד סוללה. אין צורך, זה טלפון שיכול לשרוד עד 12 ימים על טעינה אחת. כשהסוללה מגיעה ל-20 אחוז תופיע התראה, וגם אז יהיה לכם כנראה יותר מיום להטעין את הטלפון. המכשיר לא תומך כיום בעברית, אך זה עשוי להשתנות, היות ותמיכה בשפות שנכתבות מימין לשמאל תתווסף בקרוב. מעבר לכך, מספרים ב-Punkt כי מבחינתם מדובר בפלטפורמה. זו גם הסיבה לכך שיש כאן שטח אחסון של 16 גיגהבייט, למרות שהמכשיר לא כולל תמיכה במוזיקה, אפליקציות או תמונות. בחברה מתכננים להוסיף יכולות חדשות, אך כאלה שיותאמו לחזון המינימליסטי.
בסופו של דבר, בגלל ש-MWC היא תערוכה עסקית, מוצרים צרכניים מוגמרים הם בכל זאת המיעוט כאן. רוב הטכנולוגיות שהוצגו השנה, והפירות של ההסכמים שנחתמו במהלך התערוכה, לא יגיעו אלינו אפילו עד סוף ה-MWC של שנת 2020. אבל לראשונה מזה כמה שנים, נראה שהתעשייה יודעת היטב לאן היא הולכת. אם בשנים הקודמות היה די קל למצוא הדגמות שנראו כאילו נעשו כדי לצאת ידי חובה, השנה הכל ממוקד יותר. ה-5G קורה, המסכים המתקפלים בדרך, המצלמות הטובות-יותר ממש עוד רגע כאן.