שתף קטע נבחר

רוצים טלפון באלף שקל? תצטרכו להתפשר

עם מצלמת 48 מגה-פיקסל, סוללה עוצמתית והטענה מהירה, שיאומי רדמי נוט 7 מנסה לשחק במגרש של מכשירים יקרים פי 3 ו-4. אך אי אפשר להגיע למחיר הנמוך בלי כמה פשרות כואבות במיוחד. זה לא אומר שהוא לא שווה כל שקל

"למה לי לשלם כך וכך שקלים על טלפון סלולרי?" היא אחת השאלות הנפוצות של אנשים המתעניינים ברכישה של סמארטפון חדש. זו שאלה מאוד אינדיווידואלית, שהרי לכל אחד מאיתנו יש דרישות שונות מהטלפון שלנו. יש אנשים שעבורם המצלמה היא החלק החשוב ביותר, ואילו עבור אחרים המשקל בראש סדר העדיפויות. וכן, יש גם אנשים שלא יכולים להיתפס בפומבי עם מכשיר שאינו "מגניב" מספיק.

 

שיאומי רדמי נוט 7 (צילום: שיאומי)
שיאומי רדמי נוט 7(צילום: שיאומי)

 

אך אם מדברים על חוויית שימוש ולא על סממני סטטוס, הבחירה היום קשה מאי פעם. בשנתיים-שלוש האחרונות, צמח לו במהירות שוק של מכשירים זולים יחסית שמתיימרים, על הנייר לפחות, לספק חוויה דומה לזו של מכשירי דגל יקרים הרבה יותר. המפרט שלהם דומה, המשקל שלהם דומה, העיצוב שלהם דומה. בעצם, תמחקו את זה: העיצוב שלהם יותר הרבה מדומה.

 

קחו, למשל, את רדמי נוט 7 של שיאומי. המכשיר הזה עולה 999 שקלים. אם תשימו אותו בשורה עם מכשירים שיקרים ממנו פי שלושה וארבעה תתקשו למצוא את ההבדלים. מלבן עם חלק קדמי שכולו מסך מספק פוטנציאל מוגבל מאוד לחידושים. וכך זה היה גם לפני כמה שנים. אך אותם מכשירים מפעם היו מציגים הבדלים של שמיים וארץ כשהייתם מפעילים אותם. היום המצב שונה - ירידה במחירי ייצור של רכיבים איכותיים מאפשרת לשלב אותם גם בטלפונים זולים.

 

שיאומי רדמי נוט 7 ()
שיאומי רדמי נוט 7

 

בנוט 7 תמצאו, למשל, חיישן מצלמה של 48 מגה-פיקסל ומסך בגודל 6.3 אינץ' ברזולוציה סבירה לגמרי של 2340x1080. נכון, זו לא הרזולוציה הגבוהה ביותר בשוק המסכים, אבל P30 פרו של וואווי, למשל, מגיע עם מסך באותה הרזולוציה, וכך גם גלקסי S10e של סמסונג. גם הסוללה, 4,000 מיליאמפר-שעה, היא משהו שאפשר בקלות למצוא במכשירים יקרים הרבה יותר. הטלפון הזה אפילו תומך בהטענה מהירה - תוצר לוואי חיובי מאוד של שימוש בערכת שבבים Snapdragon 660 של קוואלקום. כמו כן, יש כאן שקע אוזניות.

 

הדמיון מטעה

זה, כאמור, על הנייר. וחייבים לומר שהרדמי נוט 7 מתומחר אגרסיבית יחסית למתחרים. מפרט כזה במכשיר שעולה פחות מ-1,000 שקל זה לא דבר של מה בכך. אבל אתם לא משתמשים במפרט של טלפון, אתם משתמשים בטלפון עצמו. ואחרי מספר שבועות עם המכשיר, אפשר לומר שהדמיון במפרטים מעט מטעה.

 

קחו, למשל, את המסך. כן, הוא ברזולוציה דומה למכשירי דגל, אבל הוא פחות בהיר מהם. זה משהו ששמים לב אליו בעיקר בחוץ. האם זו בעיה קשה? לא בדיוק, מתרגלים. האם מדובר בוויתור על נוחות? כן, בהחלט. ואת אותו דבר אפשר לומר גם על סורק טביעות אצבע, שבניגוד למכשירי דגל יקרים לא מוטמע בתוך המסך אלא נמצא בצדו האחורי. זו הטכנולוגיה של אשתקד, והיא לגמרי שמישה, אבל יש כבר דרכים טובות יותר לנעילה ביומטרית. הן פשוט יקרות מכדי לשלבן במכשיר כזה.

 

הצצה לרדמי נוט 7

הצצה לרדמי נוט 7

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פשרה נוספת שעליה המפרט לא יספר לכם היא בתחום הצילום. המצלמה של הטלפון הזה טובה מאוד יחסית לרמת המחיר, אבל חיישן צילום זה לא הכל בחיים. כוח העיבוד שנמצא בסמארטפונים יקרים יותר, וכן הכסף שמושקע בפיתוח שלהם, מאפשרים לצוות לחיישן טוב גם אלגוריתמים מתוחכמים שמטרתם לשפר את התמונה. ולא, הכוונה אינה לפילטר ריטוש הפנים הנמצא בכל מכשיר סיני. אלה עדיין קריפיים ומטרידים.

 

זיהוי צבעים וצילום בתנאי תאורה בעייתיים, למשל, הם דברים שעמם הטלפון הזה מתקשה להתמודד יותר מאשר מכשירי דגל של חברות כמו סמסונג, גוגל או וואווי. תמונות יוצאות עם צבעים מלאכותיים או לא טבעיים, ומשחקי אור וצל מצליחים לבלבל את הטלפון.

 

דווקא בצילום לילה הוא לא רע - התמונות יוצאות בלי יותר מדי רעש. המיקוד שלו איטי יחסית לאחרים, אך מדובר בכל זאת בחלקי-שנייה. כדאי להדגיש שוב: זו לא מצלמה גרועה. היא מהווה הישג יחסית למה שאפשר היה להשיג ברמת המחיר הזו עד עכשיו. אבל אי אפשר גם לומר שאחרי שמשתמשים בה, אין הצדקה למחיר של טלפונים יקרים יותר.

 

נטפליקס זאת מותרות

הפשרה הגדולה ביותר ברכישת המכשיר הזה היא על הזמן שלכם. הטלפון הזה מהיר בניווט בין הממשקים שלו, והוא בסדר בגלישה באמצעות דפדפן, אבל הפעלת יישומים - ובמיוחד יישומים כבדים - עשויה להיות סיוט. לנטפליקס נדרשה יותר מדקה כדי להגיע למסך התפריט, בזמן שמכשיר מתקדם יותר (שעולה כמעט פי ארבעה) עשה את זה בפחות מ-15 שניות. גם הפעלת פרק של סדרה הייתה איטית להחריד. וזה לא רק נטפליקס, גם משחקים ויישומים אחרים שמטעינים הרבה דברים לזיכרון או דורשים כוח עיבוד גבוה מתקשים כאן.

 

שיאומי רדמי נוט 7 (צילום: שיאומי)
שיאומי רדמי נוט 7(צילום: שיאומי)

 

זה, למשל, משהו שמפריע גם בלי השוואה לסמארטפונים יקרים. האיטיות של הטלפון הזה לפעמים בלתי נסבלת, ועולה אצלי חשד שמדובר לא רק בחומרה, אלא גם בבעיות בתוכנה. חנות היישומים של גוגל, שעולה די מהר במכשירים ותיקים ואיטיים יותר, נטענה במשך יותר מ-30 שניות עם חיבור אינטרנט מהיר ואיכותי.

 

בכלל, הצד של התוכנה הוא משהו שבו יש לשיאומי עוד לאן לשאוף. ממשק ה-MIUI שלהם אינו נורא כמו פעם, אבל הוא עדיין נחות בהשוואה לאנדרואיד נקי או ל-One UI החדש של סמסונג. התפריטים כאן מבלבלים יותר, אפשרויות ההתאמה האישית פחות נוחות, ויישומי שיאומי מאוד שתלטניים - תמיד רוצים שתשתמשו בהם.

 

הסוללה לא מאכזבת

ומה לגבי איכות השיחה? בימינו לא מדובר בחלק חשוב במיוחד בחוויית הסמארטפון עבור הרבה משתמשים, בעיקר כי בכל מכשיר בערך כיום היא עונה על ההגדרה "סבירה". זה המצב גם ברדמי נוט 7. אנשים ישמעו אתכם לא רע גם כשאתם בחוץ, ואתם תשמעו אותם לא רע. אין כאן משהו מלהיב מדי.

 

הסוללה, לעומת זאת, היא חלק קריטי. והסוללה של הטלפון הזה (4,000 מיליאמפר-שעה) תוכל להחזיק לכם מהבוקר עד הערב בשימוש די כבד. בשימוש פחות כבד היא יכולה להגיע ליום וחצי, ואפילו יומיים. זה ממש לא רע.

 

אז איך אנחנו מסכמים? רדמי נוט 7 עושה חיל בקטגוריית המכשירים שמחירם נמוך מ-1,000 שקלים - על כך אין עוררין. אם התקציב שלכם לטלפון נמוך, הוא יכול לספק תמורה טובה מאוד למחיר. הפשרות שאליהן תידרשו הרבה פחות אקוטיות מאי פעם, אבל הן עדיין שם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שיאומי
שיאומי רדמי נוט 7
צילום: שיאומי
מומלצים