שתף קטע נבחר

קצת כמו קסם: אפל ווטש עם eSIM

כרטיס הסים הווירטואלי שהגיע סוף סוף לישראל מאפשר לבעלי השעון החכם של אפל להתנתק מהאייפון לכמה שעות. זה אומר שאפשר לדבר בטלפון, להיעזר בסירי ולקבל מיילים, אבל תשכחו בינתיים מספוטיפיי ומאפליקציות אחרות

אפל ווטש עם חיבור סלולרי מרגיש, לפעמים, כמו קסם. מפחדים להתנתק מהעולם אבל לא רוצים לקחת את הטלפון לים, לטיול עם הכלב או להליכת הבוקר שלכם? בהנחה והטלפון שלכם הוא אייפון, הקישוריות הסלולרית - שזמינה כעת ברשת פלאפון - תאפשר לכם להסתדר עם השעון בלבד. הוא יקבל הודעות ומיילים, יאפשר לכם לענות לשיחות באמצעות רמקול מובנה או אוזניות בלוטות', ולמצוא תשובות לשאלות שלכם באמצעות העוזרת הקולית סירי.

 

אפל ווטש 4 (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
אפשר לצאת לסיבוב בלי האייפון(צילום: דניס ויטצ'בסקי)

 

הקישוריות הסלולרית של השעון הזה מגיעה באמצעות eSIM - כרטיס סים וירטואלי שהינו, בעצם, סט של הגדרות שמורדות לטלפון. השעון מתפקד כשלוחה של המנוי הראשי, מה שמחייב גם את האייפון להיות ברשת פלאפון. עם זאת, גם כשהטלפון כבוי תוכלו להוציא ולקבל שיחות מהשעון, וכן להשתמש בשירותים המקוונים. הדבר היחידי שלא יעבוד הן הודעות SMS, שנדרשות לעבור דרך הטלפון קודם.

 

עם זאת, גם אם מתעלמים מ-SMS, לא מדובר בתחליף הגיוני לטלפון סלולרי לאורך זמן. והסיבה לכך אינה רק גודל המסך של האפל ווטש, או היעדר דפדפן אינטרנט מלא, אלא גם מגבלות שאפל עצמה הטילה על מפתחי אפליקציות לשעון.

 

אפל ווטש 4 (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
אפל מגבילה את מפתחי האפליקציות(צילום: דניס ויטצ'בסקי)

 

קחו, למשל, שירותי הזרמת מוזיקה: הגיוני שבשעון עם eSIM תרצו להשתמש בספוטיפיי כשאתם לא ליד הטלפון שלכם. אך נכון לעכשיו אפל מרשה רק לאפליקציית המוזיקה שלה, אפל מיוזיק, להזרים אודיו דרך הרשת הסלולרית, וגם זו פעילות שמרוקנת את הסוללה של השעון יחסית מהר. בכלל, כל יישומי צד שלישי בשעון כיום הם תלויי-טלפון - הרחבות לאפליקציות שעל האייפון.

 

בסתיו הקרוב זה עתיד להשתנות, כאשר תשיק אפל את WatchOS 6 - הגרסה החדשה של מערכת ההפעלה שלה. זו תוסיף לשעון חנות אפליקציות משלו, ותאפשר למפתחים לבנות יישומים שאינם תלויים באייפון. אז, אולי, נראה את ספוטיפיי למשל נכנסת עם אפליקציה ייעודית לשעון. העדכון הזה הוא גם מה שיאפשר לגלות את הפוטנציאל האמיתי הגלום במיני-סמארטפון על היד.

 

אפל ווטש 4 (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
פוטנציאל חצי-ממומש(צילום: דניס ויטצ'בסקי)

 

בינתיים, הפוטנציאל הזה רק חצי-ממומש. זה בעיקר עניין של נוחות - היכולת להתרחק מהטלפון שלכם או לנטוש אותו לשעה-שעתיים של פעילות בלי להרגיש באובדנו יותר מדי. מה שעוזר לכך היא הקישוריות הבאמת-טובה - אפל ווטש לא מאבד קליטה, ואיכות השיחות דרך אוזניית בלוטות' טובה מאוד.

 

והשעון עצמו? אם יש לכם אייפון, זה עדיין כנראה השעון החכם הכי טוב שתוכלו לקנות אם אין לכם דרישות מיוחדות. יש לו מסך גדול-יחסית ובהיר מאוד בגודל 1.78 אינץ', ממשק הפעלה נוח וזמן סוללה יחסית-סביר של כיום וחצי. המשקל שלו על היד כמעט ולא מורגש, וכרגיל אצל אפל, יש מבחר רצועות שתוכלו לבחור ביניהן.

 

אפל ווטש 4

אפל ווטש 4

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בזכות גרסת מערכת ההפעלה WatchOS 5, יש כאן גם זיהוי אוטומטי של כמה סוגי פעילות, דוגמת הליכה מהירה וריצה. בכלל, אפל ווטש הוא שעון כושר לא רע בכלל, שיודע למדוד פעילות בצורה מדוייקת וגם להציג אותה על המסך בצורה נוחה. אם יש לכם מנוי לאפל מיוזיק, הוא הופך לשעון כושר כמעט-מושלם ונטול מתחרים בתחום מבחינה פונקציונלית - לפחות עד שתתווסף תמיכה גם ב-Galaxy Watch עם eSIM ברשתות מקומיות.

 

אך כל הדברים האלה רלוונטיים, כמו תמיד, רק לבעלי אייפון - אין כאן תמיכה במכשירי אנדרואיד בכלל. שאלה מסקרנת היא האם לאחר ש-WatchOS 6 תגיע לשוק, אפשר יהיה להשתמש בשעון בגרסתו הסלולרית ללא צורך באייפון או מכשיר אנדרואיד בכלל - כמכשיר עצמאי לגמרי. תיאורטית, זה עשוי להיות אפשרי. מעשית, כיום אי אפשר לחבר את השעון לרשת כמנוי ראשי, אלא רק כשלוחת eSIM של מנוי קיים - וגם זה מצריך אייפון.

 

פלאפון מוכרת את האפל ווטש תמורת 2,499 שקל (גרסת ה-40 מ"מ) או 2,699 שקל (גרסת ה-44 מ"מ). שירות ה-eSIM ניתן ללא עלות בחצי השנה הראשונה, ולאחר מכן יעלה 9.90 שקל לחודש. אצל המתחרה פרטנר מחירי המכשירים זהים. החיבור באמצעות eSIM ניתן לחצי שנה בחינם ולאחר מכן במחיר של 14.90 שקל לחודש. ללקוחות חבילת More השירות כלול במחיר התוכנית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניס ויטצ'בסקי
אפל ווטש
צילום: דניס ויטצ'בסקי
מומלצים