שתף קטע נבחר

לראותו בלבד: הסמארטפון החדש של וואווי

מייט 30 פרו לא צפוי להגיע לישראל - ובכלל למערב - בגלל החרם האמריקאי על החברה הסינית. אירוע ההשקה במינכן היה כנראה ההזדמנות היחידה לבדוק מקרוב את המכשיר שמגיע ללא האפליקציות המוכרות של גוגל

מייט 30  של וואווי, על דגמיו השונים, הוא כנראה אחד הסמארטפונים המעולים בעולם, אבל היחיד בחבורה המיוחסת הזאת שלא נזכה לראות במערב: לא בישראל, לא ברוב מדינות אירופה, וודאי שלא בארצות-הברית. רק ההשקה המתוקשרת שלו בסוף השבוע איפשרה לנו לבחון מקרוב את בכיר מכשירי הסדרה, דגם הפרו, ולהיפרד ממנו בצער. לפחות זמנית.

 

וואווי מייט 30 פרו (צילום: AFP)
וואווי מייט 30 פרו(צילום: AFP)

 

החוויה משונה: בגלל החרם האמריקאי המוטל על ענקית התקשורת הסינית, המכשיר אינו מבוסס על מערכת ההפעלה אנדרואיד המלאה של גוגל, אלא על גרסת קוד פתוח חופשית (AOSP), שהיא בסיסית ועירומה מלהיטי גוגל - חנות גוגל פליי, הדפדפן כרום, החיפוש, ג'ימייל, יוטיוב, מפות, ווייז ועוד. במבט ראשון קשה לחוש בכך בפרו: וואווי הלבישה על המערכת את מעטפת הממשק המוכרת שלה ממכשירים קודמים. אפילו הצלחנו להתקין בה במהירות את הגרסה העברית, והעסק עובד.

 

אבל המבט השני והשלישי קובעים: ניסינו להריץ במכשיר כמה מהתחליפים הסיניים שמציעה וואווי היישר מחנות האפליקציות הפרטית שלה. יש לה דפדפן, נגן מוזיקה, נגן וידיאו, אפליקציות ענן וניווט ועוד - כולם פופולריים מאוד בסין. רובם מגיעים בינתיים בסינית, ללא אופציה להחלפת שפה, אבל הצלחנו, למשל, להריץ שירים של אייל גולן וריטה בנגן המוזיקה לאחר חיפוש מהיר עם אותיות עבריות. הדפדפן ידע להציג נכון את עמודי ynet.

 

מסך ה-OLED הנפלא מזכיר את מכשירי הפרימיום של סמסונג בשל הקימור בצדדיו, אבל כולל כפתור אחד בלבד להדלקה ולכיבוי. במקום לחצני הווליום, כוונון הסאונד נעשה במגע בלבד: הקשה פעמיים בצד המכשיר פותחת מחוון וירטואלי מוארך, והחלקה פשוטה מורידה או מעלה את העוצמה. הרעיון חביב, אבל לא ממש הצלחנו לממש אותו: ברוב הניסיונות לא הצלחנו להזניק את המחוון. מה שאומר שהעניין דורש תרגול מסיבי, או שוואווי תידרש לספק פה עדכון תוכנה מהיר.

 

המגרעת בראש הצג מכילה שלוש עדשות לצילום סלפי, אחת מהם משמשת למדידת עומק ולתלת-ממד ומסייעת גם בזיהוי פנים מהיר. החיישן מאפשר לפתוח במהירות מרשימה את נעילת המכשיר במבט בלבד, אבל כולל גם גימיק משעשע: הוא יזהה אם מישהו מציץ מאחורי גבכם כשאתם מקבלים הודעה - ויעלים אותה.

 

מערך הצילום, הממוקם בחלון עגול, כולל לא פחות מ-4 עדשות. בדקנו מקרוב את מצב הסופר-הילוך-איטי, שמאפשר לצלם ולהציג וידיאו במהירות איטית להדהים של 7,680 פריימים לשנייה. מכדור הברזל בהדגמה, שנחת על ערימת הצבע שמתחתיו, נוצר סרטון כמעט אמנותי. פיצ'ר שימושי? לא בהכרח. מדליק ומרשים? בוודאי. החיישן הזה זיהה גם את תזוזות העיניים שלנו והטה בהתאם את תצוגת המסך.

 

באופן כללי, ביצועי המכשיר מהירים כצפוי. המנוע של דגמי הסדרה הוא מערכת השבבים העוצמתית קירין 990 שפיתחה וואווי בעצמה, וכוללת לראשונה באופן מובנה גם את מודם התקשורת (דור 4 או 5, לפי הדגם). הוא יקבל תמיכה מסוללת ענק של 4,500 מיליאמפר־שעה. מסורתית, וואווי היא בין החברות היחידות בשוק שמצליחות לנצל היטב את הסוללה ולהאריך את זמן העבודה שלה. בכל דגמי המייט, אגב, טעינה אלחוטית מהירה (27 וואט) וטעינה רגילה סופר־מהירה (40 וואט). יגיע או לא יגיע לישראל - אנחנו נתגעגע.

 

הכותב היה אורח וואווי במינכן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
וואווי מייט 30 פרו
צילום: AFP
מומלצים