שתף קטע נבחר

שיחקנו בסמארטפון המתקפל של מוטורולה

הרייזר המיתולוגי חוזר לחיים, הפעם כסמארטפון מתקפל. בדקנו אותו בכנס הטכנולוגי השנתי של החברה האם לנובו. וואווי וסמסונג, מאחוריכן

זוכרים את מוטורולה רייזר (razr), אחד הטלפונים האיקוניים של העשור הקודם? ובכן, הוא חוזר: היצרנית הוותיקה, שנמצאת כיום בבעלות לנובו הסינית, הציגה הלילה (יום ה') את הגרסה החדשה של הרייזר - הפעם כסמארטפון מתקפל. אנחנו קיבלנו הזדמנות לבדוק אותו מקרוב, באירוע שהתקיים בבייג'ינג במקביל להשקה בלוס אנג'לס.

 

צפו במוטורולה רייזר המתקפל

צפו במוטורולה רייזר המתקפל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


הטלפון עצמו נראה כמו הרייזר המקורי משנת 2004, וגם ההרגשה דומה: בתנועת יד אחת ניתן לפתוח או לסגור אותו, ובנענוע שלו נדלקת מצלמת הסלפי. כשהוא פתוח, הוא מתפקד כמו טלפון אנדרואיד סטנדרטי. מבנה המכשיר שונה מגלקסי פולד של סמסונג וממייט X של וואווי, סמארטפונים מתקפלים שנפתחים לגודל של טאבלט. מוטורולה מציעה סמארטפון שמתקפל לחצי. התוצאה היא מכשיר קומפקטי, שימושי וכנראה גם עמיד יותר.

 

המסך המתקפל של הרייזר מורכב למעשה משני מסכים קשיחים ומסך גמיש ביניהם. המבנה הזה יוצר שקע קל באמצע המסך לרוחבו, שכמעט שאינו מורגש בהפעלה רגילה, אבל גורם לתופעה מוזרה מעט כשמקפלים את הטלפון: הסרטון שמוקרן מתכווץ לגודל החלק הגמיש בלבד, עד שהטלפון נסגר סופית.

 

גודלו של מסך ה-AMOLED הראשי של המכשיר הוא 6.18 אינץ', בהפרדה של 2,142X876 פיקסל. מסך ה-TFT החיצוני הוא בגודל 2.7 אינץ'. המסך החיצוני מאפשר גישה לתצוגה מהירה ללא צורך בפתיחת המכשיר, למשל כדי לנהל שיחת טלפון, לשלוח הודעות, לבצע תשלומים באמצעות מגע, להשמיע מוזיקה, להשתמש בעוזר קולי וכמובן כדי לצלם סלפי.

 

מוטורולה רייזר, הגרסה המתקפלת (צילום: ynet)
מוטורולה רייזר, הגרסה המתקפלת(צילום: ynet)
 

הרייזר המתקפל מצוייד במצלמה ראשית אחת ברזולוציית 12MP, מצלמה קדמית 8MB, זיכרון פנימי 64GB או 128GB וחיצוני 4GB או 6GB. סוללת ה-2,510 מיליאמפר-שעה אמורה להספיק ל-17 שעות עבודה רצופות. ערכת השבבים היא סנאפדרגון 710 מתוצרת קוואלקום - ערכה שניתן למצוא בדרך כלל במכשירי ביניים. הוא יגיע למדפים בינואר 2020 ויעלה 1,500 דולר - הרבה פחות מהפולד וממייט X, שעולים 1,980 ו-2,400 דולר בהתאמה. טרם הוחלט אם הוא יגיע גם לישראל, אבל ככל הנראה זה לא יקרה בשלב הראשון.

 

מוטורולה רייזר, הגרסה המתקפלת (צילום: AP)
אותו טלפון בגישה כל כך שונה(צילום: AP)
מוטורולה פיתחה ובחנה יותר מ-20 אבות-טיפוס שונים למכשירי סמארטפון מתקדמים, ובסופו של דבר מצאה שמבנה הצדפה המיתולוגי הוא המכשיר שיזכה לאהדה ולביקוש בקרב קהל הלקוחות של 2019.

 

צירים מיוחדים

בהשקה בבייג'ינג בפני עיתונאים מאירופה ומדרום-מזרח אסיה אמרה אליסון אי, מנהלת הפיתוח העסקי במוטורולה מוביליטי, כי הרייזר הוא סמל לטכנולוגיה מוצלחת, וכעת הוא חוזר למדפים עם טכנולוגיה מודרנית מתקדמת.

 

הרייזר החדש בנוי מפלדת אל-חלד ולא מפלסטיק, והוא עטוף בזכוכית גורילה. הוא מתאפיין, כמו קודמו, ב"סנטר" עבה יותר, שמאפשר לשמור על דקיקות החלקים המתקפלים של המכשיר. אולי על בסיס הניסיון הלא מוצלח של סמסונג עם גלקסי פולד, מוטורולה השקיעה מאמצים רבים בפיתוח צירים מיוחדים בעלי מרווח צמוד לחלוטין (מרווח 0), שמאפשר למסך הפולימר הגמיש במרכז המכשיר להישאר צמוד לחלוטין במצב סגור ולהפוך לשטוח לחלוטין במצב פתוח.

 

לצורך העמידה במידות המכשיר הזעירות, מוטורולה הייתה צריכה לפתח אנטנה חדשה, כמחצית מגודלן של האנטנות בסמארטפונים מקבילים.

 

מוטורולה רייזר, הגרסה המתקפלת (צילום: ynet)
סוף-סוף אפשר לסיים שיחה בטריקת טלפון(צילום: ynet)

 

מוטורולה רייזר, גרסת 2005 (צילום: AP)
מוטורולה רייזר, גרסת 2005(צילום: AP)

 

לנובו רכשה את מוטורולה מוביליטי מגוגל בשנת 2015. לנובו, מחברות הטכנולוגיה הבולטות בסין, החלה את צמיחתה הגלובלית לאחר שרכשה בעשור הקודם את חטיבת המחשבים האישיים של IBM. החברה, בעלת מחזור שנתי של כ-45 מיליארד דולר, עורכת השבוע את הכנס הטכנולוגי השנתי שלה, שמיועד לשוק הסיני הענק.

 

הכותב הוא אורח חברת לנובו בבייג'ינג

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים