שתף קטע נבחר

 

משחק חופשי: בדקנו את אוקולוס קווסט

קטלוג המשחקים די דליל בינתיים והסוללה מאכזבת - אבל משקפי המציאות המדומה (VR) החדשים מבית פייסבוק הם מוצר נהדר שמאפשר לחובבי הגיימינג (אבל לא רק) להשתחרר סוף סוף מהחוטים. וכן, גם להיתקע בחפצים מדי פעם. חבל שאי אפשר לרכוש אותן בישראל

אין דרך לא מביכה להגיד את זה: בשבוע הראשון שלי עם אוקולוס קווסט התנגשתי חזיתית בפסנתר שבסלון, ראיתי חבר טוב מכניס אגרוף לקיר וקיבלתי בעצמי כמה חבטות כאלה. וזה לא שאני לא מורגלת בחוויה של מציאות מדומה. מעבר לנסיונות כאלה ואחרים עם סוגים שונים של משקפיים ומוצרים, יש לי רקורד די עשיר עם VR לפלייסטיישן. ובכל זאת, לשחק בלי חוטים נותן תחושה של חופש מסוג חדש.

 

מציאות נפרדת: AR, VR וכל השאר

 

אוקולוס קווסט (צילום: יח
אוקולוס קווסט. בין 400 ל-500 דולר(צילום: יח"צ)

 

אוקולוס קווסט (צילום: יח
זהירות מרהיטים(צילום: יח"צ)
 

זה כנראה היתרון הכי משמעותי של אוקולוס קווסט, האח החדש והמדובר במשפחת מוצרי ה-VR של חברת אוקולוס השייכת לפייסבוק. וזה כמובן יתרון שקשה להתעלם ממנו: מעבר לחוויית המשחק עצמה, יש כאן בעצם בפעם הראשונה מוצר עם פוטנציאל אמיתי להפוך את שוק המציאות המדומה לנחלת הכלל - ולצאת מתוך התחום הסגור כל כך של חובבי גיימינג בעלי יכולת כלכלית בלתי מבוטלת. זאת מפני שהקווסט הוא מכשיר שלא נשען על קונסולה או מחשב גיימינג עוצמתי, אלא עומד בפני עצמו. כל מה שצריך זה להתקין את אפליקציית אוקולוס על הסמארטפון ואתם מוכנים.

 

אוקולוס קווסט (צילום: יח
חלוקת משקל שלא מכבידה על הראש(צילום: יח"צ)

 

אוקולוס קווסט לא נמכר בצורה רשמית בישראל, והמחירים שלו נעים בין 400 דולר לגרסת ה-64GB ל-500 דולר בגרסת ה-128GB. בדקתי את הדגם הזול יותר. הקווסט מצויד במעבד מסוג סנאפדרגון 835, בתצוגת OLED וברזולוציה של 1440X1600 לכל עין. הערכה מגיעה עם זוג בקרי שליטה נוחים להפליא, מתאם וכבל טעינה, ואפילו סוללות AA לבקרים. הסאונד מוטמע בבסיס המשקפיים, אבל יש גם חיבור לאוזניות, כפתור הפעלה, כפתור ווליום וכפתור לשיפור הפוקוס.

 

בקרי השליטה נוחים ואינטואיטיביים במיוחד - וגם הם מעוצבים בגישת הכל באחד: גם הדקים לסחיטה ולאחיזה, גם ג'ויסטיקים, כפתורי שליטה וכפתור בית. כמה בתולי VR הסכימו לנסות, ואצל כולם ללא יוצא מן הכלל חוויית השליטה הייתה טובה, וההסתגלות מהירה להפליא. אחד מעקבי האכילס של משקפי מציאות מדומה הם המשקל - אבל כאן נעשית חלוקת משקל טובה שלא מכבידה על הראש יותר מדי. זה מדהים בייחוד כשלוקחים בחשבון שהמשקפיים עצמאיות ולא נשענות על יחידת מחשוב חיצונית.

 

אוקולוס קווסט (צילום: AP)
זמן הסוללה עומד על 2-3 שעות. יש לכם כוח ליותר?(צילום: AP)

 

מלבד היתרון שבעצמאות שלו, הקווסט מנגיש את חוויית המציאות המדומה גם בפשטות שבהפעלה. הרבה אנשים היו שמחים להחזיק מוצר כזה בבית ולשחק מדי פעם, אבל זה תמיד נראה מהצד כמו סיפור גדול. את ההפעלה הראשונה של הקווסט עשיתי בתוך 4 דקות, שתיים מהן התבזבזו כי חיפשתי את הסוללות לבקרים. כאמור, כל מה שצריך זה להוריד את האפליקציה לסמארטפון, לתאם בינה לבין המשקפיים, ואפשר להתחיל לשחק. בהפעלות הבאות - כל מה שתצטרכו זה פשוט להניח את המשקפיים על הראש, והכל כבר יקרה מעצמו, בלי חיבורים, בלי חיישנים ובלי לעשות מזה סרט.

 

חופש תנועה מוחלט 

יש כמה אפליקציות חינמיות (כמו נטפליקס ויוטיוב לצריכה פסיבית של תוכן), כמה גרסאות דמו וגם שתי אפליקציות "צעדים ראשונים", שכוללות הסברים והתנסויות ראשוניות עם בקרי השליטה. מעבר לזה, כמו בכל פלטפורמה - משחקים מלאים יעלו כסף, והם מתומחרים בין 10 ל-40 דולר למשחק. באופן אישי ניסיתי את Beat Saber המעולה, שמאלץ אתכם לרקוד ולשסף קוביות באמצעות חרבות אור, ביחס של 50:50. רכשתי גם את SuperHot VR שעבר התאמות נדרשות לקווסט. חובבי VR בטח מכירים את הלהיט הזה, אבל ספק אם זכו לשחק בו כשהם חופשיים לגמרי מכבלים.

 

אוקולוס קווסט

אוקולוס קווסט

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

למרות זאת, הקטלוג של קווסט עדיין דליל למדי. בהקשר הזה חשוב לזכור שהמוצר הושק בדיוק לפני חודש, ושיש עוד הרבה תוכן בעבודה, אבל בינתיים האפשרויות מצומצמות למדי. חיסרון נוסף הוא בזמן הסוללה, ועוד יותר מכך בזמן ההטענה. להגנתה, מצהירה אוקולוס שזמן הסוללה עומד על 2-3 שעות, וזה די מדויק. מכיוון שמשחקים בסביבה של מציאות מדומה, ועוד בקווסט - שדי מאלץ אתכם לשחק בעמידה ולהפעיל את כל הגוף - מחייבים הרבה מאוד אנרגיה, ממילא לא סביר שתחזיקו מעמד 3 שעות בלי מנוחה. מה שמבאס יותר הוא זמן הטעינה, שעומד גם הוא על שעתיים עד לטעינה מלאה. מה שכן, הקווסט מגיע עם כבל טעינה די ארוך - אבל מאוד לא מומלץ לשחק כשהמכשיר מחובר לחשמל, מה גם שזה קצת חוטא למטרה.

 

בסיכומו של דבר מדובר במוצר נהדר: הוא מעניק חוויית מציאות מדומה מעולה ביחס לעובדה שהוא עצמאי לחלוטין, עד כדי כך שגם אתם כנראה תמצאו את עצמכם נכנסים ברהיטים או מרביצים לקירות (כדאי להיצמד לאזהרות הבריאותיות), לפחות בהתחלה. בקווסט ממליצים על סביבת משחק פנויה של לפחות שני מטרים רבועים, אבל קל מאוד להגדיר את ה-Guardian, הגבול הווירטואלי של אזור המשחק שלכם, ולהיצמד אליו. אבל הכוח האמיתי של הקווסט הוא בפוטנציאל שלו לפתוח נתח שוק חדש לגמרי ל-VR, תחום שמאופיין בסטנגציה כבר כמה שנים, ושמתקשה להפוך לטכנולוגיית מיינסטרים. אוקולוס כבר ניסו את זה עם ה-Go, אבל הפעם, ברמת החוויה, אין בכלל מה להשוות. גם גיימרים מנוסים יידעו להעריך את חופש התנועה המוחלט שהקווסט מאפשר, ואת האפשרות פשוט להרים את המשקפיים ולהתחיל לשחק. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים