שתף קטע נבחר
 

אוסטרליה בודקת: החלפת דרכונים בטכנולוגיה ביומטרית לזיהוי פנים

במחלקת ההגירה וביקורת הגבולות במדינה - מבקשים לייעל את תהליכי הבידוק בנמלי תעופה בינלאומיים, באמצעות החלפת הדרכונים הסטנדרטיים בטכנולוגיה לזיהוי פנים, קשתית העין או טביעת אצבע ביומטרית

היוזמה האוסטרלית לייעול חוויית הטיסה - מציתה מחדש את הדיון על אודות טכנולוגיה ביומטרית: השאיפה התמימה לכאורה, לנצל את החדשנות הטכנולוגית על מנת לייעל תהליכים ביורוקרטיים מייגעים כמו אלה שמאפיינים ביקור שגרתי בנמל תעופה, מגיעה במחיר של עיסוק בסוגיות אתיות של פרטיות ושל ביומטריה פיזית - שקשורה לגוף עצמו.

 

גם אצלנו - מאגר שנוי במחלוקת    (צילום: אלי מנדלבאום, ניצן דרור ואלי סגל)

גם אצלנו - מאגר שנוי במחלוקת    (צילום: אלי מנדלבאום, ניצן דרור ואלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בינתיים, התוכנית האוסטרלית לשינוי כולל במהלך הביורוקרטי בנמלי התעופה, שואפת לייצר מצב שבו נוסעים בינלאומיים לא יצטרכו להיפגש עם שום גורם אנושי במהלך כניסה ליבשת. את הדרכונים הסטנדרטיים תחליף טכנולוגיה ביומטרית כלשהי, והאוסטרלים בוחנים שלוש חלופות מרכזיות: טביעת אצבע ביומטרית, טכנולוגיה לזיהוי פנים או זיהוי ביומטרי באמצעות הקשתית.

 

היוזמה היא חלק מתוכנית היי-טק ממשלתית בשם "Seamless Traveler", בתרגום חופשי - "הנוסע הרציף", במטרה להעניק חוויית נסיעה בינלאומית ומעברי גבול - רציפה, יעילה ובלתי מורגשת עבור הנוסעים. פרט ליעילות הטכנולוגית, בכירים בממשל מאמינים כי השינוי הזה יוליד גם מערך זיהוי נוסעים בטוח יותר - עבור מנועי כניסה.

 

בשנים האחרונות באוסטרליה, קיימים מספר נמלי תעופה שבהם כבר מונהג ה"גייט החכם" - שבו נוסעים סורקים בעצמם את הדרכונים שלהם כשהם מגיעים למדינה. אולם התוכנית החדשה, אותה שואפת הממשלה ליישם בתוך שלוש שנים בלבד - הולכת הרבה יותר רחוק מדרכונים חכמים.

 

את התוכנית החדשה מתכוונים לבדוק בשדה התעופה קנברה, שנחשב פחות עמוס ולחוץ. לאחר שיוכח כי הכל עובד כשורה - תיושם התוכנית גם בנמלים הפעילים יותר כמו אלה של סידני של מלבורן.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מסך
זיהוי קשתית במקום דרכון
צילום מסך
מומלצים