קשיים בפרויקט היפני לאיסוף הפסולת בחלל
ההנחה הרווחת היא כי ישנן יותר מ-100 מיליון פיסות זבל שמרחפות מסביב לכוכב הלכת שלנו והן עלולות להוות סיכון למשימות בחלל
ההנחה הרווחת היא כי ישנן יותר מ-100 מיליון פיסות זבל שמרחפות מסביב לכוכב הלכת שלנו, ובהן שאריות של ציוד שנותק מלוויינים ישנים וחלקי סלעים - שמומחים טוענים שמהווים סיכון הולך וגדל למשימות עתידיות בחלל.
מדענים בסוכנות היפנית לחקר החלל (JAXA) בוחנים שימוש במעין רצועה אלקטרודינמית, שהורכבה בעזרת חברת המייצרת רשתות דיג, כדי לנסות ולהאט את תנועת הפסולת ולהביא אותה למסלול נמוך יותר.
התקווה הייתה ש"בלגן הפסולת" בחלל, שנבנה במשך יותר מחמישה עשורים של חקר חלל אנושי, ייכנס לאטמוספרה של כדור הארץ ואז יבער וייעלם, מבלי לגרום לנזק ומבלי שכלל יספיק להתרסק אל הקרקע של הכוכב הלכת שלנו.
הרצועה, שאורכה כ-700 מטרים, הייתה אמורה לצאת למשימתה מחללית ששוגרה בדצמבר האחרון לחלל, ועליה ציוד עבור האסטרונאוטים בתחנת החלל הבינלאומית. אך לפי JAXA, לא ברור אם הרצועה, שעשויה חוטים דקים של פלדת אל-חלד ואלומיניום, אכן הוטמעה למשימתה כראוי.
בסוכנות החלל היפנית ימשיכו לנסות ולתקן את המצב לפני שהחללית שנשלחה לפני כחודש וחצי תשוב לאטמוספרה של כדור הארץ ביום שבת הקרוב. הבעיה הזו מתרחשת רק שבועיים לאחר שב-JAXA הוחלט לבטל משימה שנועדה להשתמש בטיל קטן כדי לשגר לוויין לחלל לאחר שהחללית הפסיקה לשלוח מידע זמן קצר לאחר ההמראה.