התיכוניסטית שהמציאה מחדש את אפליקציות הדירוג
בגיל 17 בלבד, באפי לי היא מייסדת שותפה בשתי אפליקציות - האחת הושקה בשנה שעברה בשוק הסיני ומוערכת בשווי של 30 מיליון דולר, והאחרת מתעתדת להציב תחרות משמעותית לאפליקציות דירוג דוגמת ילפ. איך היא עושה את זה?
מבחנים, חברים ומסיבות הם לא העיסוק העיקרי של התיכוניסטית הזו: באפי לי, תלמידת כיתה י"א בתיכון "קירבי" שבסנטה קרוז, משיקה השבוע אפליקציה חדשה בשם TagDat, שצפויה להתחרות באפליקציות דירוג מוכרות דוגמת ילפ - האפליקציה מבוססת על דירוג שאינו מילולי - ונעשה באמצעות אימוג'ים.
היא יצרה את האפליקציה יחד עם שני שותפים: ווילסון לי (21) וזנג צאי (31), אסטרופיזיקאי במשרת פוסט-דוק באוניברסיטת קליפורניה, וחבר מלגת "האבל" של נאס"א. לפני אפליקציית הדירוג, ייסדה לי את Haorizi, רשת חברתית לנשים שהושקה בסין ומוערכת בכ-30 מיליון דולרים. במהלך העבודה על האפליקציה, למדה עיצוב - כדי לשלוט בתחום כמה שיותר.
"תמיד התענייניתי בסוגים שונים של עיצוב", מספרת לי, "ניסיתי בעבר המון דברים - איור, ציור בצבעי שמן ומה לא. בסופו של דבר מצאתי שאני מאוד אוהבת את התחום של עיצוב ממשקי משתמש UI/UX".
המשפחה שלה היגרה לפני שלוש שנים לסנטה קרוז מאחת הערים הקטנות הסמוכות לשנגחאי. בתיכון הפרטי בו היא לומדת, מאפשרים לה לאזן בין החובות שלה לעסקי האפליקציות, לבין אלה שקשורות בלימודים. מלבד פעילותה באפליקציות, לי מקפידה על ניהול חשבון האינסטגרם הפעיל מאוד של החתול שלה - ביילי,
שלו יש כבר לא פחות מ-27.4 אלף עוקבים.
לי מספרת כי למרות שתעשיית ההיי-טק נוהגת במקרים רבים בעוינות כלפי נשים - אפילו מבוגרות ממנה בהרבה, היא לא נתקלה בקשיים עד כה: "במרבית המפגשים אני מרגישה בת-מזל שהאנשים שמולי לוקחים אותי ברצינות, ומאמינים בדרך שלי ובמה שאני רוצה להשיג.
אפליקציית TagDat מובחנת מילפ במספר דרכים: ראשית, היא מעוצבת ברוח צעירה ושובבה יותר, אבל ההבדל המשמעותי יותר הוא העובדה שהיא נשענת על תיוגים, ולא על טקסט. במקום לקרוא טקסטים, לעתים ארוכים ומייגעים, משתמשים יכולים לקבל תיאורים קצרים ומדוייקים יותר - למשל: "אותנטי", "חריף", "יעיל", "טעים" וכדומה. לצד כל תיוג שכזה נוסף האימוג'י המתאים.
צפו בבאפי לי מספרת על האפליקציות שלה: