מקום 3 לסטארט-אפ ישראלי בתחרות בלוס אנג'לס
יזמים חברתיים מ-30 מדינות התחרו בתחרות של מותג הוויסקי הבינלאומי שיבס ריגל. בין השופטים: כוכבים מהוליווד. הנציגה הישראלית פיתחה תוכנה המהווה מאמן תפקודי של המוח לטיפול באנשים עם תפקוד לקוי
בתחרות הסטארטפים היוקרתית שיבאס וונצ'ר, שהתקיימה בלוס אנג'לס, זכתה הנציגה הישראלית ד"ר סון פרמינגר - מייסדת חברת Intendu - במקום השלישי ובפרס כספי בגובה 50 אלף דולר. ד"ר פרמינגר פיתחה תוכנה המהווה מאמן תפקודי של המוח לטיפול באנשים עם תפקוד לקוי ומספקת פתרון שיקום מוח יעיל נגיש וזול ואף מאפשרת שימוש ביתי נוח וקל.
בתחרות הבינלאומית, המחלקת פרסים לזוכים בשווי כולל של מיליון דולר, התחרו יזמים חברתיים מ-30 מדינות שונות. הנציגה הישראלית שלנו לתחרות נבחרה מתוך 97 יזמים מקומיים בתחרות ארצית.
מותג הוויסקי הבינלאומי שיבס ריגל, שיזם את התחרות ומממן את הפרסים לזוכים, יצר אווירה בינלאומית על השטיח האדום בשיתוף עם הכוכבים הגדולים של הוליבוד כמו: האלי ברי, ג'וש גד, חבייר ברדם ודון צ'ידל.
השחקנית המפורסמת האלי ברי, המשמשת כשופטת בתחרות, אמרה זמן קצר לפני התחרות: "אנחנו נותנים מיליון דולר ליזם צעיר שיש לו רעיון מדהים, שהולך איכשהו לשפר את העולם. אני כל כך מתרגשת לשמוע את ההצעות שלהם הערב, ולשמוע על החברות שלהם ומה הם עושים".
האירוע הנוצץ והפרס הכספי הגבוה לא מבלבלים את ד"ר פרמינגר הנציגה הישראלית שלנו בגמר. "הוליווד זה לא בדיוק הקטע שלי, אני מתביישת להגיד, אבל אני לא יודעת מי זאת האלי ברי. היא דווקא מאוד נחמדה, עשתה איתנו סלפי. בוא נגיד, זה נחמד להיות פה פעם אחת, אבל זה ממש לא אני, זה די הפוך ממני", היא הודתה.
היזם החברתי אור רצקין, מנכ"ל חברת EyeControl, המפתחת תקשורת באמצעות העיניים עבור חולי ALS זכה בשנה שעברה במקום השלישי בתחרות והוזמן השנה להרצות בפאנלים השונים למתמודדים. הוא טוען כי מעבר לזכייה בפרס הכספי הגבוה, עצם ההשתתפות באירוע היוקרתי פתח עבורם ערוצים רבים בתחום השיווק והשת"פ מול השוק הישראלי והשוק הבינלאומי. "בעקבות הזכייה בשנה שעברה, קיבלנו קצת יותר מ-130 אלף דולר. אבל אין ספק שבעצם החשיפה היא החלק הכי משמעותי בכל התחרות הזאת".
מסיבת הקוקטייל הצבעונית איחדה עשרות יזמים מכל העולם - בתחילת דרכם. בין שלל שמלות הערב, ומותגי אופנת הקוטור, בלטה הופעתה הצנועה של הנציגה הישראלית. "אמרתי שאני רוצה להיות אני - ולבשתי את בגדי העבודה שאני לובשת תמיד, כי רציתי ככה לשמור על הייחודיות שלי בתוך כל העולם הזה של השואו-אוף. אני חושבת שזה טוב ששיבאס בעצם מביאים את הסושיאל ומנסים להפוך אותו להיות הדבר הקולי וזה שמדברים עליו. ישב שם חוויאר גם, ראיתי שהאזין מאוד יפה לפיץ' שלי. יש עומק בתוך הביצה הנוצצת הזאת", אמרה ד"ר פרמינגר.
המנחה של התחרות, השחקן והקומיקאי ג'וש גד, הדגיש את הפאן החברתי של התחרות. "אנחנו הולכים לראות הצעות עסקיות מדהימות של עסקים ממסוגלים לשנות מציאות. אלו הצעות עסקיות למטרות רווח, אבל לכל אחת מהן יש הזדמנות לשנות את העולם לטובה". אל הגמר של התחרות הגיעו נציגים גם מניגריה (פרויקט למחזור בקבוקים), תאילנד (פרויקט מימון לחקלאים לגידול אורז אורגני), דרום אפריקה (התפלת מים לשתייה) וקולומביה (מחזור גזם).
רגע לפני ההכרזה על הזוכה המאושר המתח באולם הגיע לשיא. אלכסנדר ריקארד יושב הראש והמנכ"ל חברת המשקאות האלכוהוליים פרנוד-ריקארד, הכולל גם את המותג שיבאס ריגל, מכריז על הזוכה - פיטצ'אי דג'ריסק מתאילנד. הנציגה שלנו זוכה גם היא לכבוד רב במקום השלישי.
הכותב היה אורח חברת פרנוד-ריקארד בלוס אנג'לס