שתף קטע נבחר
 

לשרוד בלי מטען לטלפון ב-5 צעדים פשוטים

גם המשוכללים והמתקדמים שבטלפונים החכמים המוצעים כיום, מתקשים לעמוד בתפקוד רציף של יום שלם ללא הפסקת טעינה. ניהול נכון של הרגלי השימוש בטלפון יכול לפתור את מצוקת הסוללה ב-5 צעדים פשוטים. מדריך

 

כך תנצחו את הסוללה של הסמארטפון

כך תנצחו את הסוללה של הסמארטפון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אחת ממלחמות ההישרדות המרכזיות של העולם המערבי מתרחשת על בסיס יום-יומי אצל כולנו: הקרב נגד אחוזי הסוללה ההולכים ומתרוקנים בטלפון החכם. רגע אחרי השקת הסמסונג נוט 8 ושנייה לפני שיגיח לעולם אייפון העשור המצופה - אפשר כבר להיות בטוחים שעם כל השכלולים הטכנולוגיים - בעיית הסוללה הנגמרת לא עומדת להיפתר, לפחות לא בעתיד הקרוב. מה כן אפשר לעשות? לשנות את הרגלי השימוש שלנו, ולנסות להבטיח לפחות יום שלם - מרגע שהעיניים נפקחות ועד לרגע בו הן נעצמות, של שימוש חכם ומבוקר יותר, ללא הסתמכות על טעינות ביניים.

 

אווירה רומנטית: עמעמו את המסך

בהירות המסך נשלטת בקלות בתפריט המרכזי של הגדרות הטלפון החכם. בשימוש רגיל, כלומר - לא במהלך צפייה בסרטונים למשל, אפשר בהחלט להסתפק בדרגת בהירות נמוכה שכתוצאה מכך תספק חיסכון קריטי בצריכת החשמל של הטלפון. באופן כללי, מסכים גדולים ומשוכללים המספקים רזולוציה גבוהה הם עקב האכילס של הסוללה, והם דורשים משאבים גבוהים. לכן מומלץ להסתפק בתצוגה מעומעמת - אך לא חשוכה מדי, כדי לא לאמץ את העיניים.

 

בדרך הנכונה לסוללה טעונה במלואה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בדרך הנכונה לסוללה טעונה במלואה(צילום: shutterstock)

 

לא בדרכים: כבו את פרטי המיקום

מחוץ לשעות נהיגה וניווט - אין סיבה אמיתית לאפשר פרטי מיקום בטלפון החכם. מומלץ להתרגל להפעיל את פרטי המיקום וה-GPS רק בזמן שימוש באפליקציות ניווט ובמפות, ואפשר בהחלט לוותר על הפיצ'ר הזה במהלך היום. הבונוס, מעבר לחיסכון ניכר בצריכת הסוללה, הוא כמובן שהיבט של שמירה על פרטיות - שכן שירותי מיקום שפועלים בזמן שימוש ברשתות חברתיות למשל, אוגרים מידע שלא לצורך.

 

עניין של הרגל: סגרו אפליקציות שפועלות ברקע

עוד רעה חולה של משתמשי טלפונים חכמים, היא היכולת המדהימה להריץ במהלך יום שלם כל אפליקציה שנפתחה, אפילו לרגע אחד, מבלי לטרוח לסגור אותן. החדשות הטובות הן, שלגמרי מדובר בעניין של הרגל, ושבזכות מערכות הפעלה קצת יותר מתוחכמות, אפשר גם לבדוק אילו אפליקציות נשארות פעילות ברקע ועד כמה הן זוללות את הסוללה. אז לפני שמניחים את הטלפון על השולחן או מכניסים אותו לתיק, פשוט לוודא שסגרנו את כל האפליקציות שהפעלנו קודם.

 

דינג: נהלו את ההתראות

סביר להניח שכל אפליקציה שאי פעם הותקנה על הטלפון החכם - ביקשה לשלוח לכם התראות. בהרבה מקרים, בעיקר מתוך חוסר תשומת לב, אנחנו מאשרים לאפליקציות לבצע את הפעולה הזו, ולמעשה הופכים עבדים של צלילי ההתראות. לא מכל משחק חינמי אנחנו חייבים לקבל עדכונים שוטפים, וגם לא על כל פוסט שחבר העלה לרשת חברתית. בתפריט ההגדרות של המכשיר אפשר לוודא ניהול נכון ויעיל של מערך ההתראות, ולהגדיר קבלת התראות רק מהאפליקציות המרכזיות שחשוב לנו להישאר מעודכנים לגביהן.

 

הבלתי מכורים: די להציץ במסך כל דקה

נכון, אתם לא באמת מכורים, אתם יכולים להפסיק מתי שתרצו ולעבור לטלפון-טיפש דוגמת הנוקיה 3310 שהושק מחדש. ברור, ברור. אבל עד שזה יקרה, בכל פעם שאתם מדליקים את המסך לראות אם מישהו חיפש אתכם, הגיב לכם, שלח לכם ספאם לדואר האלקטרוני או חיים בקנדי קראש - אתם גומרים עוד קצת את הסוללה של הטלפון. כשהוא לא בשימוש, נסו להניח אותו רחוק משדה הראייה שלכם כדי למנוע הצצות חוזרות ונשנות. כמו עם כל התמכרות - גם כאן ההתחלה תהיה קשה, אבל הסבלנות משתלמת. גם לכם וגם לסוללה.   

 

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מסך
מתמודדים עם מצוקת הסוללה
צילום מסך
מומלצים