אפגניסטן הורתה לחסום את וואטסאפ וטלגרם
לפי כמה דיווחים שונים במדינה, מי שהחליט על הצעד הזה הוא הדירקטוריון הלאומי לביטחון, ומטרתו לסכל את השימוש בשירותי הודעות מוצפנות על ידי ארגונים כמו טליבאן. עדיין לא ברור אם החברות במדינה אכן נענו לאיסור החדש שהוטל עליהן
בשנים האחרונות חלה נסיקה אדירה בשימוש באפליקציות מסרים מידיים באפגניסטן. משתמשים ברשתות החברתיות וארגונים הנלחמים למען זכויות אזרח הגיבו בזעם אדיר לדיווחים הראשונות על אודות המהלך הזה נגד וואטסאפ וטלגרם, והמכתב שנכתב על ידי המפקח הממשלתית עם ההוראה הדרקונית הפך ויראלי ברשת.
לפי כמה דיווחים שונים במדינה, שהסתמכו על מקורות שנשארו עלומי שם, מי שהחליט על הצעד הזה הוא הדירקטוריון הלאומי לביטחון, ומטרתו לסכל את השימוש בשירותי הודעות מוצפנות על ידי ארגונים כמו טליבאן. בסוכנות הידיעות רויטרס ציינו עם זאת כי הדיווחים הללו עדיין אינם מאומתים.
שר התקשורת הזמני במדינה, שחזאד אריובי, כתב בפייסבוק, שנזכיר שהיא גם הבעלים של וואטסאפ, שהגוף המפקח על התקשורת הורה לחסום בהדרגה את שירותי ההודעות כדי לשפר את תפקודן לאחר שהתקבלו הרבה תלונות מהציבור בנושא. "הממשלה מחויבת לחופש הביטוי ויודעת שזוהי זכות אזרחית בסיסית עבור העם שלנו", כתב ברשת החברתית.
המכתב שנכתב על ידי הגוף הממשלתי המפקח, ARTA, ותאריכו 1 בנובמבר, לחברות האינטרנט גורס כי יש לחסום את שירותי שתי האפליקציות "ללא כל דיחוי" למשך 20 יום. עם זאת, ברויטרס דיווחו כי השירותים המשיכו לפעול באפגניסטן כרגיל בימים האחרונים הן דרך מפעילת האינטרנט הממשלתית סלאם והן דרך ספקי אינטרנט פרטיים.
ביום שישי היו כמה דיווחים על שיבושים בפעילות האפליקציות, אבל לא ברור אם מדובר בהפלת המערכות או פשוט בבעיות שהורגשו גם בעוד מדינות בעולם בשימוש בוואטסאפ. חברות הסלולר באפגניסטן הן סיפור הצלחה של ממש במדינה מאז שהטליבאן הודח מהשלטון ב-2001, אבל יש במדינה האסייתית גם הרבה תלונות בנוגע לאיכות השירות ורמת הכיסוי.