המערכת החכמה שתנהל את הערים
בראיון לאולפן ynet הסביר אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל, כיצד הערים החכמות ייראו בעתיד הקרוב וגם כיצד המערכות יעזרו לנו אפילו למצוא חניה
ערים רבות ברחבי העולם משיקעות משאבים גדולים לצורך הפיכתן לערים חכמות ודיגיטליות, בין היתר על-ידי התקנת סנסורים שיספקו מידע בזמן אמת על הנעשה בעיר.
חברת סיסקו פיתחה מערכת לניהול ערים כמות. מנכ"ל סיסקו ישראל, אורן שגיא, סיפר על מערכת הערים החכמות שפותחה בחברה: "זה למעשה ניהול דיגיטלי של כל מערך התיפעול העירוני. פריסה של אלפי סנסורים ברחבי העיר, שמשפיעים על נושאים של חניה, ניהול תעבורה, תאורה, ניהול מונים של מים וחשמל, איכות סביבה, איכות אוויר, ניהול ההמונים".
שגיא אמר כי הכל מבוצע באמצעים דיגיטיליים. "מצד אחד אתה פורס את הסנסורים בערים, אבל מה שחסר זו אותה פלטפורמה דיגיטילית שיודעת לאסוף את המידע והבסיס לזה הוא הרשת, רשת התקשורת שלוקחת מידע, בין אם הוא מידע פיזי ובין אם הוא מידע וירטואלי", הוא אמר. "אחרי שאנחנו מחברים את אותם סנסורים, גולת הכותרת בניהול עיר זה לתת להנהגה העירונית יכולת דיגיטילית לקבל החלטות בזמן אמת. לכן הפלטפורמה שאוספת את הנתונים לומדת אותם, לומדת את הכוונה של אותו נתון ויודעת באופן אוטומטי לקבל החלטות".
מנכ"ל סיסקו ישראל הזכיר את תחום התנועה בעיר החכמה: "הרכיב של התנועה, של החניה, הוא רכיב מהותי בתוך סל הפתרון, אבל הוא לא חי לבד כי גם אם אתה פותר את בעיית החניה, אם לא תדע לנהל את ההמונים ולתת את המשאב העירוני הפנוי לאזרחים לפי ניהול הזמינות, אתה נותן רק חלק מהפתרון. לכן הפיתרון שלנו בסיסקו קינטיקס לניהול ערים, ניהול התחבורה וניהול החניה הוא נדבך מרכזי וקל לפתור אותו היום באמצעים של סנסורים, שמאפשרים לך לכוון נהג למקום חניה פנוי, מאפשר לך לכוון את המכונית למקום הפנוי בחניון ולתת לה לצאת באופן אוטומטי החוצה, כשהתשלום נעשה באופן אוטומוטי".