ארדן: 95% מהפוסטים המסיתים - נמחקים
השר לבטחון הפנים אמר בפגישה עם כתבים מרחבי אירופה בבריסל כי בעבר הרשתות החברתיות היו דוחות 70 אחוזים מהבקשות של משטרת ישראל, ועתה הן דוחות רק 5 אחוזים
בתדרוך לכתבים מדיניים בכירים מרחבי אירופה, שאורגן בבריסל על ידי EIPA - הלובי הפרו ישראלי במוסדות האיחוד האירופי בראשותו של הרב מנחם מרגולין - גילה השר ארדן כי לפני שחוקק חוק הפייסבוק שמטרתו היתה לפעול נגד הסתה ברשת - הרשתות החברתיות היו דוחות 70 אחוזים מהבקשות של משטרת ישראל להורדת דפים מסיתים, ואילו כיום לאחר שהחוק עבר בקריאה ראשונה בחודש ינואר - 95 אחוזים מהבקשות נענות.
"יש כיום צוות מודיעין בהשתתפות שב"כ, משטרת ישראל ומשרד המשפטים שקובע אם פוסט מסויים בפייסבוק או ציוץ בטוויטר מסית לאלימות", אמר השר בבריסל. "במקרה כזה אנו פונים מיד לחברות ודורשים את הסרתו. 95 אחוזים מהבקשות נענות והפוסט או הציוץ מוסר, אבל זה לא מספיק כי זה אוקינוס של הסתה וממשלה לא יכולה לעלות בזמן אמת על הסתה ואנו מצפים לשיתוף פעולה עם מדינות אירופה כדי לעשות רגולציה על חברות האינטרנט".
השר ארדן ציין, כי ישראל היא שוק קטן ולכן היא מבקשת לשתף פעולה עם אירופה כדי לאלץ את חברות האינטרנט לקחת אחריות ולקבוע קווים אדומים. "משטרת ישראל לא יכולה לסגור עמוד מסית. אנשים לא יודעים, אבל המקום היחידי שבו אפשר להוריד עמוד מסית בפייסבוק זה באירלנד. אנחנו צריכים לפנות לפייסבוק באירלנד", אמר השר לבטחון הפנים. "למשל, על פוסט שקרא להרוג יהודי חרדי - פייסבוק בכלל לא ענתה לנו ואחרי שענתה לקח לה שבוע להסיר אותו. מה שעשיתי זה לחוקק חוק. ישראל לא יכולה להתמודד עם דבר כזה לבד. פייסבוק שכרה חברת לובי נגד החוק, אבל מאז שהחוק עבר רוב הבקשות שלנו נענות והפוסטים מוסרים".
ארדן מתכוון ל"חוק הפייסבוק" שהוא ושרת המשפטים איילת שקד חוקקו ביחד ואשר קבע מנגנון שמאפשר להגיש בקשה לשופט בית משפט להוציא צו להסרת פוסטים מסיתים. אם אותם פוסטים לא מוסרים תוך 24 שעות מוטל קנס כספי על חברת האינטרנט. החוק עבר בקריאה ראשונה ונמצא כעת בהכנות לקראת קריאה שנייה ושלישית.
עוד אמר ארדן, כי המדינה לא יכולה לעבור על כל הפוסטים וכי האחריות צריכה להיות של חברת האינטרנט. "הם קוראים לעצמם ספקית שירות, אבל זה לא נכון כי הם עוקבים אחרינו ויודעים עלינו הכל ואוספים עלינו מידע כדי להרוויח כסף", הוא אמר. "צריך לומר את האמת: היום חברות האינטרנט יותר חזקות ממדינות ויודעות על האזרח יותר ממדינות וצריכים לאלץ אותם לקחת אחריות ולקבוע קווים אדומים בדיוק כמו שידעו לעשות למשל בצרפת נגד פורנוגרפיית ילדים. אנחנו מצפים שיסירו תמיכה בטרור והסתה לאלימות. אנחנו מעלים את זה גם מול ארה"ב. בעת ממשל אובמה היה קשה להעלות את זה כי הממשל הדמוקרטי היה קרוב מאוד לחברות האינטרנט הגדולות".
השר ארדן אמר עוד כי הוא מקדם את הנושא הזה בזירה הבינלאומית ושהוא העלה את הסוגיה גם בפגישות שקיים באיחוד האירופי בבריסל.