שתף קטע נבחר
 

הסמארטפון בעברית? תראו מה אתם מפסידים

גוגל מונעת ממשתמשים אשר בחרו בעברית כשפת הממשק של הסמארטפון שלהם, גישה לכמה מהיכולות והתכונות הכי חדשות ומדליקות שלה

עבור רוב האנשים, בחירה של שפת המערכת בטלפון הנייד היא עניין של נוחות: אם בחרתם בעברית - התפריטים, חלק מהאפליקציות והממשק יופיעו בעברית ומימין לשמאל. בחרתם באנגלית? הממשק יופיע באנגלית – אף שעדיין אפשר לכתוב הודעות ולהקליד בעברית. מתברר שגוגל מונעת ממשתמשים ישראלים, אשר בחרו בעברית כשפת הממשק של הסמארטפון שלהם, גישה לכמה מהיכולות והתכונות הכי חדשות ומתקדמות שלה – כמו הסייעת הדיגיטלית וזיהוי תמונות חכם. 

 

 

עם זאת, ייתכן שלא ידעתם, כי תכונות ופיצ'רים מתקדמים של גוגל ואנדרואיד אינם זמינים כלל כברירת מחדל כאשר שפת המערכת מוגדרת כעברית. כלומר, אם בחרתם שהטלפון שלכם יהיה בעברית, אתם מפסידים לא מעט אפשרויות מעניינות שמציעה גוגל, שיכולות להיות שימושיות לישראלים רבים.

 

בראש ובראשונה מדובר ב"גוגל אסיסטנט", הסייעת הדיגיטלית של גוגל (המקבילה של "סירי" באייפון). היא מופעלת בלחיצה ממושכת על כפתור הבית במכשירי אנדרואיד, ומאפשרת לבצע שורה של פעולות באמצעות דיבור או כתיבה: קביעת תזכורות ושעון מעורר, קבלת מידע על מזג אוויר, תרגום מילים, בדיקת הפגישה הבאה ביומן, האזנה לתוצאות ספורט, השמעת מוזיקה, הפעלת פונקציות ואפליקציות במכשיר, ניווט – וגם האזנה לעובדות טריוויה ובדיחות קרש. אומנם הכל רק באנגלית, וחלק מהיכולות יהיו לא זמינות בעברית, אך עדיין מדובר באפשרות חזקה ועשירה מאוד. עם זאת, "גוגל אסיסטנט" פועלת במכשירי אנדרואיד רק כאשר שפת הממשק במכשיר היא אנגלית. אם השפה היא עברית, היא לא זמינה כלל.

 

העוזרת של גוגל (אילוסטרציה: Shutterstock)
זה מה שאתם מפסידים. העוזרת של גוגל(אילוסטרציה: Shutterstock)

 

עוד אפשרות הפועלת רק כששפת המכשיר היא אנגלית: גוגל Lens. היא מאפשרת לזהות עצמים, חפצים ומקומות בתמונות שצילמתם, או במצלמה: באמצעות Lens ניתן לתרגם שלטים ותפריטים, לזהות מספרי טלפון או כתובות, לזהות כרזות ושמות של סרטים ושירים, לסרוק ברקודים, ואף לזהות אתרים מפורסמים ומבנים ולקבל עליהם מידע ועוד. כל זה לא קיים אם המכשיר בעברית.

 

כברירת מחדל, גם המידע שתמצאו באפליקציית גוגל, שמגיעה עם מכשיר האנדרואיד (בעלת אייקון ה-G הצבעוני), משתנה לחלוטין לפי שפת המערכת של המכשיר. באנגלית תוכלו לצפות בשפע של התראות עתידיות והמלצות למידע כמו טיפים קולניריים, ועוד. וכאשר המכשיר בעברית? באפליקציה יופיע מידע מצומצם בהרבה.

 

יש לציין כי זמינות הפיצ'רים תלויה גם בדגם המכשיר ובגרסת מערכת ההפעלה. רובם לא פועלים בעברית, פשוט כי הם זמינים במקור באנגלית בלבד ובגוגל לא טרחו "לגייר" אותם. עם זאת, שווה לדעת שבחירה בעברית, משיקולי נוחות, תחסום בפניכם כמה אפשרויות שיעשירו את חוויית השימוש היומיומי באנדרואיד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה: Shutterstock
סמארטפונים
אילוסטרציה: Shutterstock
מומלצים