שתף קטע נבחר
 

שרוליק בשמיים: 300 רחפני אינטל הציגו את סמלי המדינה וירושלים

כמחווה לישראל, את מופע הרחפנים של ענקית המעבדים העולמית, שכיכב בטקס הדלקת המשואות, ליווה גם המנכ"ל, בריאן קרז'ניץ

לצלילי "מי אוהב אותך יותר ממני?" של מיכה שטרית וארקדי דוכין, האירו 300 רחפני "שוטינג סטאר" של חברת "אינטל" את שמי ירושלים, במהלך טקס הדלקת המשואות המסורתי לציון יום העצמאות ה־70.

 

שרוליק אין דה סקיי... עם רחפנים

שרוליק אין דה סקיי... עם רחפנים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המופע הטכנולוגי, שכבר קנה לו שם מסביב לעולם, הוא מעין תחליף הייטקי למופעי זיקוקים, אלא שאת אבק השריפה וקולות הנפץ מחליפים רחפנים המצויידים בתאורת LED צבעונית וחיישני GPS, שייצרו יחד צורות מאויירות בשמיים. יחד עם הרחפנים והצוות הנודד המפעיל אותם ברחבי העולם, הגיע לישראל גם מנכ"ל אינטל העולמית, בריאן קרז'ניץ, כמחווה מיוחדת למדינה לרגל יום העצמאות ה-70. אינטל, שחוגגת השנה 50 להיווסדה, מחזיקה בישראל מרכזי פיתוח וייצור גדולים, האחראים לכמעט 10% מכלל היצוא של המדינה. "זהו יום הולדת כפול ומרגש", בירך קרזניץ. לצידו השתתפו בטקס פרופ' אמנון שעשוע, מייסד ומנכ"ל מובילאיי, שנרכשה על-ידי החברה, ובכירים אחרים באינטל ישראל.

 

 

שרוליק אין דה סקיי... עם רחפנים (צילום: אינטל)
שרוליק אין דה סקיי... עם רחפנים(צילום: אינטל)

 

מופע הרחפנים כלל את דיוקנו של חוזה המדינה, הרצל; את "שרוליק", הצבר המאוייר המיתולוגי שנוצר על־ידי הקריקטוריסט דוש; את הספרות "70" לציון גיל המדינה; דימוי של עץ המסמל צמיחה והתחדשות; וכן את סמלי העיר ירושלים — גשר המיתרים, כיפת הסלע, ימין משה ומגדל דוד. הרחפנים יצרו כמובן גם את דגל ישראל וכן את סמל השלום — יונה עם עלה של זית.

 

הרחפן של אינטל (צילום: אינטל)
חוגגים 70, עם רחפנים(צילום: אינטל)

 

רחפני ה"שוטינג סטאר" עוצבו במיוחד למטרות בידור וראווה, וכמובן כדי ליחצ"ן את יכולותיה הטכנולוגיות של ענקית המעבדים אינטל: הם קלים במיוחד, שוקלים כ־330 גרם בלבד כל אחד, ומיוצרים ללא ברגים ועם מדחפי פלסטיק. הם מוטסים בצורה סינכרונית ממוחשבת, הודות לטכנולוגיה שמאפשרת הטסת צי גדול של רחפנים באמצעות מפעיל אחד בלבד. למרות זאת, צוות מפעילי הרחפנים שהוטס ארצה במיוחד, כולל שמונה אנשים, שתפקידם לדאוג לתנאים אופטימליים להטסה, לתחזוקה טכנית של הרחפנים ולתפעול כולל של החזרות הגנרליות וכן של המופע עצמו. הרחפנים טסו בגובה של כ־122 מטרים.

 

הרחפן של אינטל (צילום: אינטל)
הרחפן של אינטל(צילום: אינטל)

 

מאז שנכנסה לשוק הרחפנים כאמצעי בידורי ואמנותי בשנת 2016, "אינטל" שוברת את השיאים של עצמה בהטסת רחפנים סינכרונית, עם מופעים שכללו 100, 300, 500 וממש לאחרונה, במהלך אולימפיאדת החורף בפיונגצ'אנג – 1,218 רחפנים, שהוטסו בו־זמנית ויצרו מופע אורות מרהיב.

 

על ההישג הזה מעיבה תקלה שאירעה בטקס הפתיחה של אולימפיאדת החורף האחרונה בקוריאה, אז התברר כי "בשל תקלה טכנית", במקום המופע החי של הרחפנים הועברה בשידור הטלוויזיה חזרה גנרלית שלו. הסברה הרווחת היא, שהכשל אז נגרם בשל מתקפת הסייבר שגרמה לתקלות רשת וטלוויזיה, אולם באינטל טוענים שמדובר בסך הכל בתוצאה של מזג אוויר קר במיוחד בקוריאה הדרומית. "בארץ מזג האוויר מצוין ואין סיבה לצפות לכשלים מהסוג הזה", נמסר מטעם החברה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אינטל
מופע הרחפנים של אינטל
צילום: אינטל
מומלצים