זה קורה שוב: אינטל דוחה את השקת מעבדי הדור הבא
ייצור מעבדי 10 ננומטר יידחה לשנת 2019, ארבע שנים אחרי התאריך המיועד. המתחרות כבר הודיעו על תוכניות לייצור מעבדי 7 ננומטר
כיום מעבדי אינטל הקיימים מיוצרים בטכנולוגיית 14 ננומטר, כולל מעבדי הדור השמיני "קופי-לייק" שהושקו בתחילת החודש. אך החברה רוצה לעבור לדור הבא, הזעיר, המתקדם והחזק יותר של מעבדים, שייוצרו בטכנולוגיית 10 ננומטר. בעבר היא הבטיחה להשיק אותם ב-2015, אך הם נדחו שוב ושוב. בעבר הבטיחה כי יושקו במחצית השנייה של 2018, אך כעת הודיעה כי נדחו שוב לזמן לא ידוע ב-2019, וכי רק אז יתחיל הייצור בנפח גבוה של מעבדים אלה.
אמנם אינטל אומרת שהיא כבר מייצרת מעבדי 10 ננומטר ב"נפח קטן" כבר היום, אך לא ברור לאיזה לקוחות הם נמכרים ובאילו מוצרים הם משולבים. "קצב השיפור של התפוקה נמוך ממה שחזינו", הודה מנכ"ל אינטל, בריאן קרזניץ'. על פי הערכות, מי שאחראי לייצור מעבדי ה-10 ננומטר הוא המפעל של אינטל בקריית גת, ששדרוגו הושלם לאחרונה בעלות של מיליארדי דולרים.
בשוק מודאגים מהעיכוב: בעבר אינטל הצליחה למזער את המעבדים שלה בכל שנתיים, אך כעת היא לא מצליחה לעשות זאת כבר 4-5 שנים. זאת בעוד מתחרותיה באסיה, סמסונג ו-TSMC, כבר מייצרות מעבדים בטכנולוגיית 10 ננומטר ואף הודיעו על תוכניות לייצר ב-7 ננומטר.
המשמעות הנרחבת יותר של הדחייה היא מסמר נוסף שננעץ בארון של "חוק מור" המקורי, שנקבע על ידי מייסד אינטל גורדון מור ב—1965, הקובע יהיה ניתן להכפיל את מספר הטרנזיסטורים (הרכיבים שמהווים את אבני הבניין של מעבדי המחשב) על גבי שבב אחד. במילים אחרות, זוהי התחזית לפיה עוצמת המחשוב תכפיל את עצמה בכל שנתיים. התחזית הוכחה כנכונה כמעט במשך כ-50 שנה, אך בשנים האחרונות המאמץ הטכני למזער את השבבים הפך לכה קשה ויקר, עד שקצב המזעור הואט משמעותית.