גוגל רוצה לחסל את קונסולות המשחקים
ענקית הטכנולוגיה תשיק הערב שירות משחקים בענן - שיאפשר לשחק כל משחק בכל מכשיר, ללא קונסולה. הדרישה: אינטרנט מהיר. האם גוגל תעשה לחברות המשחקים מה שנטפליקס עשתה לבלוקבסטר?
משדרגים את הפלייסטיישן עם כל דגם חדש? מחזיקים בכוננית שלמה של משחקים? אולי בקרוב לא תצטרכו. גוגל תציג הערב (יום ג') הבא בסן פרנסיסקו שירות משחקים בענן, מעין "נטפליקס למשחקים", שלא מצריך הפעלת קונסולת משחק חיצונית.
לא מדובר בטכנולוגיה חדשה וכבר ישנן חברות שמפעילות שירותים דומים - אך כניסתה של גוגל הענקית לתחום מבשרת מהפך בתעשיית המשחקים, ולפי ההערכות תשנה את הדרך שבה יופצו ויימכרו משחקי העתיד.
פרטי השירות, שיוצג הערב במסגרת ועידת מפתחי המשחקים GDC, עדיין חסויים, ומעוררים שמועות שונות ברשת. לפי גוגל עצמה היא אמורה לחשוף באירוע את "החזון שלה לעתיד המשחקים".
כל החברות בעננים
לפיתוח השירות החדש, שזכה עד כה בגוגל לשם הקוד "פרויקט Yeti", אחראית חטיבה פנימית שהוקמה לשם כך במיוחד. הרעיון הוא לחסוך קונסולות משחק יקרות ומסורבלות ו"להזרים" גם משחקים עתירי גרפיקה דרך האינטרנט. כך ניתן יהיה לשחק במשחקים חדשים ו"כבדים" גם במחשב ישן שלרוב מתקשה בהרצת משחקים, גם בסמארטפון וגם בטלוויזיה חכמה - בתנאי שיש לכם חיבור אינטרנט מהיר.
איך זה עובד? מאחורי הקלעים המשחקים ירוצו על שרתים ומחשבים מרוחקים, ורק הגרפיקה והאנימציה יוזרמו דרך האינטרנט ויוצגו על המסך בבית. כמו בשירות נטפליקס, שבו הסרט ממוקם בשרת ורק "מוזרם" דרך האינטרנט. האתגר במשחקים גדול יותר מאשר בסרטים ובמוזיקה, הן בשל כמויות המידע שנדרשות לעבור ברשת לצורך המשחק והן בשל ה"השהיה" שנוצרת מהרגע שבו מגיב השחקן ועד שתגובתו נקלטת בשרתים וזוכה לפידבק.
כל ענקיות המחשבים מעורבות כיום בפרויקטים שונים להזרמת משחקים בענן (Cloud gaming). חלק מהשירותים אפילו פועלים כבר, בינתיים במתכונת מוגבלת.
סוני מפעילה את שירות פלייסטיישן Now, ל-Nvidia יש את GeForce Now, מיקרוסופט תתחיל השנה לבחון את xCloud. חברת EA Sports מתכננת מוצר שנקרא בינתיים פרויקט אטלס, ו-Valve הרחיבה באחרונה את שירות Steam שלה לאפליקציה אישית של משחקי ענן.
גם מפעילת הסלולר האמריקאית ורייזון בודקת הפעלת שירות כזה, וכמוה אמזון ונינטנדו. כל אלה - בנוסף לחברות עצמאיות קטנות, המפעילות כבר שירותים מוגבלים בתחום, חלקם נסיוניים.
בקרוב גם שלט?
יתרונה של גוגל הוא שהיא חולשת על מערכת ההפעלה לסמארטפונים ולטלוויזיות חכמות, אנדרואיד, ובדפדפן הפופולרי למחשבים כרום -
מה שמאפשר לה להתאים להם בקלות יחסית שירות מבוסס משחקים שירוץ על הטלוויזיה בסלון.
לא מכבר פורסם על פרויקט StreAM, טכנולוגיה ניסיונית שפיתחה להזרמת משחקים דרך דפדפן כרום באמצעות שותפות עם מפתחת המשחקים יוביסופט. היא מאפשרת לשחק את הכותר החדש Assassin's Creed Odyssey כמעט בכל מחשב המחובר לאינטרנט.
לא ברור עדיין האם גוגל תציג בכל זאת אביזר פיזי נלווה לשירות, כמו סטרימר קטן או בקר הפעלה משלה. בשבוע שעבר נחשפה ברשת בקשת פטנט שהגישה החברה לבקר משחקים חדש.