שתף קטע נבחר
 

דוז פואה למשפחה שמנגישה את האירוויזיון

הפיתוח של רון שמואלי וחמשת ילדיו, DeepVision, זכה במקום הראשון בהאקתון שנערך לקראת אירוויזיון 2019 בתל אביב. המטרה: לסייע ללקויי ראייה להבין את תמונת הניקוד המלאה ברגעים המותחים. המפקח על האירוויזיון: "מקווה שנוכל להשתמש בטכנולוגיה כבר בתחרות הקרובה"

המערכת שפיתחה משפחת שמואלי תעזור ללקויי ראייה ליהנות מהאירוויזיון: האב רון וחמשת ילדיו - טל, אור, ניר, עמית ותמיר - פיתחו מערכת שמקריאה את מצב הניקוד בזמן אמת, וזכו אמש (יום ב') ביורוהאק (EuroHack), האקתון שנערך לקראת אירוויזיון 2019 שיתקיים בחודש הבא בתל אביב.

 

המשפחה שרוצה להנגיש את האירוויזיון    (צילום: אלי סגל)

המשפחה שרוצה להנגיש את האירוויזיון    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


מנחי האירוויזיון אינם נוהגים להודיע על מצב הניקוד הכללי, ומכריזים בקול רם רק על המדינות שזכו בניקוד הגבוה ביותר. מי שרוצה להבין את תמונת המצב המלאה יכול לעשות זאת רק באמצעות צפייה במסך הניקוד, מה שמונע ממיליוני מעריצים עם לקויות ראייה ליהנות מהחלק הזה של התחרות. הפיתוח של משפחת שמואלי, שנקרא DeepVision, אמור לסייע להם - באמצעות אפליקציה לסמארטפון או באמצעות הרמקולים החכמים של גוגל, אמזון ומיקרוסופט.

 

"אני מקווה שנוכל להשתמש בטכנולוגיה הזוכה כבר בתחרות הקרובה", אמר בעקבות הזכייה יון אולה סאנד, המפקח הראשי על האירוויזיון באיגוד השידור האירופי (EBU), שעמד בראש צוות השופטים. לדבריו, "חדשנות וחשיבה מחוץ לקופסה תמיד היו חלק בולט ומשמעותי מתחרות האירוויזיון, ואלו באות לידי ביטוי לא רק בצד היצירתי אלא גם בצד הטכנולוגי".

רגע הזכייה (צילום: הדר צור)
רגע הזכייה(צילום: הדר צור)

 

האב, ד"ר רון שמואלי, הוא מרצה לאלקטרוניקה במכללת אפקה ובאוניברסיטת בן גוריון. טל, בן 28, הוא מהנדס תוכנה בעל תואר שני במדעי המחשב; אור, בן 28, הוא מעצב UI/UX; ניר, בן 27, מסיים תואר ראשון במדעי המחשב; עמית, בן 23, הוא סטודנט להנדסת חשמל; ותמיר, בן 23, הוא סטודנט למדעי המחשב.

 

"אחד האחים ראה את המודעה ורשם אותנו", סיפר טל בריאיון לאולפן ynet, "אנחנו חמישה אחים, ואבא הצטרף גם באיזשהו שלב. החלטנו ללכת על תחום שאנחנו זרים לו, נגישות, ופיתחנו אפליקציה שקוראת את טבלאות ההצבעות ומנגישה אותן לאנשים עם מוגבלויות ראייה. הם יכולים לקבל חיווי על כל שינוי באחת המדינות שמעניינות אותם. אם אני רוצה לדעת אם ישראל זזה מקום, אנחנו רואים את זה בטבלה אבל העיוורים לא יכולים לראות את זה".

 

האפליקציה של Deepvision ()
אפליקציית DeepVision

 

תומר ויינשטיין מחברת BLEE, אחד מיוזמי היורוהאק, סיפר על הפיתוחים שהגיעו למקומות השני והשלישי באירוע הגמר, שהתקיים במרכז פרס לשלום ולחדשנות: "למקום השני הגיעה קבוצה של בנות שירות לאומי שפיתחה אפליקציה לאנשים עם מוגבלויות קוגניטיביות, אשר מתקשים לזכור את כל השירים. למקום השלישי הגיע צוות שלוקח את כל פרשני הסלון ופותח ערוץ יוטיוב לייב - אתה צופה באירוויזיון ובמסך שני מקבל את הפרשנות".

 

150 סטארטאפיסטים, מקודדים, מעצבים, יזמים ומעריצי האירוויזיון השתתפו ביורוהאק, שהתקיים בחסות תאגיד השידור האירופי EBU ו-MyHeritage ובשיתוף מיקרוסופט ישראל, תאגיד השידור הציבורי כאן וארגונים נוספים. המטרה הייתה לתת מענה לשני אתגרים: שכלול פתרונות הנגישות של המשדרים החיים, ומקסום חוויית הצפייה לקהל המעריצים.

"אנחנו במיקרוסופט מאמינים בחדשנות, וביכולתן של טכנולוגיות ענן ובינה מלאכותית להפוך את העולם למקום טוב יותר, ולסייע לאנשים מסביב בעולם לגשר על פערים, לשתף פעולה ולהתמודד עם משברים", אמרה מירב דוידזון, מנכ"לית פיתוח הנדסי ואקוסיסטם בחברה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים